ביטוח לאומי:

חיים 11

New member
ביטוח לאומי:

בעבודתי עבור מקום עבודה קטן החברה נתנה לי רק מפרעה אחת ע"ח השכר בחודש הראשון ובמשך החודש השני כלל לא שילמה את השאר.אחר כך בחודש השלישי ביום התשלום של שכר החודש השני לא שילמו וביקשו שלא אגיע לעבודה עד להחלטה מה יעשו.א.לא הוצאו תלושי שכר.ב.לא שולם השכר עבור רוב התקופה.שאלה:האם כיום עלי לשלם עבור תקופה זו לביטוח לאומי כ"לא עובד"?

חיים 11

New member
ביטוח לאומי:המשך

מכיוון שטרם נעניתי אנסה להסביר:ביטוח לאומי דורש ממני תשלום ביטוח.המעסיק לא שילם יותר מהמפרעה ע"ח השכר למרות שנוצר לו חוב כלפי -הוא התנער ונעלם.הביטוח לא מנסה אפילו להתייחס לכך שכשכיר יש לך הגנה מפני התעסקות ישירה בביטוח.על מי חל התשלום והאם איני צודק שהיה עליהם לכל הפחות לאתר את המעסיק ולגבות ממנו.

אם אתה נחשב "עובד" - אתה צודק.

כ"עובד" לא חלה עליך כל חובה לדאוג בעצמך לתשלום דמי ביטוח לביטוח לאומי. האחריות היא של המעביד. כך שאם אתה "עובד" - אז ביטוח לאומי לא אמור לגבות ממך כלום. הבעיה היא האם אתה אכן "עובד". ייתכן שמההתנהגות של המעביד שלך אפשר ללמוד שלמעשה הוא כבר פיטר אותך (מעביד שלא משלם ולא מספק עבודה, נראה כאילו שהוא מפטר). לכן, ייתכן שלגבי התקופה הנוכחית - יהיה לך קשה להוכיח שאתה "עובד".

חיים 11

New member
נחשב "עובד"

התקבלתי לעבודה אחרי בדיקה וריאיונות.נחתם חוזה עבודה.את שכר-העבודה ורכיבי שכר נוספים (שעות נוספות,הלנה,דמי הודעה מוקדמת)תבעתי מהחברה המעסיקה ,כולל שימסרו תלושים(כדי להציגם ולקבל דמי אבטלה).למרות פס"ד שנתקבל לאחר דיונים בבי"ד לעבודה -לא שולם.ביטוח לאומי טוען שאם לא שולם עלי להשלים לו דמי ביטוח לאומי!!!כמו כן משהתייצבתי בביטוח לא שילמו לי על מועד האבטלה (כחודשיים)כי לא היו בידי אישור שפוטרתי ותלושים מהמעסיקה האחרונה שסירבה לכתוב ולשלוח תלושים.כיום,לא ניתן לגבות מהחברה :העסק נסגר.

אם העסק נסגר ...

אתה בטוח כבר לא "עובד", אלא פוטרת. לכן, על התקופה הנוכחית אתה חייב לדאוג לשלם דמי ביטוח בעצמך. אבל, על כל התקופה שבה היית "עובד" - אתה לא חייב. זה בעיה של ביטוח לאומי שיילך לחפש את המעסיקה האחרונה. אם ביטוח לאומי דורש ממך תשלום על התקופה שבה היית "עובד", אז גם אם אין לך תלושים - אל תשלם. אם הם מתעקשים - פנה בתביעה נגדם לבית הדין לעבודה ותבקש פסק דין הצהרתי שיצהיר שאתה לא חייב לשלם להם על הזמן שבו היית "עובד".

חיים 11

New member
רב תודות:

אכן הם דורשים ממני ביטוח לאומי על הכל.כיום אני מועסק בתפקיד אחר ולכן אינם דורשים על התקופה הנוכחית.אלא ,שכתוצאה מכך שהמעסיק לא מסר לי תלושים ולא שכר נגרמו לי נזקים:א.לפניו עבדתי במקום עבודה בו היו לי 4.5 חודשים ,ואם אצרף 2.5 חודשים אצל המעסיק הבעייתי הרי עד לקבלת העבודה התיצבתי בלישכת העבודה ושם רק לאחר שהייתי חודשיים נמסר לי שאיני יכול לבקש דמי אבטלה.השאלה:האם עלי לשלם לב.ל.עבור חודשיים אלו כ"לא עובד" הרי הייתי מתייצב אצלם וגם הפסדתי זכותי דאז לדמי האבטלה?אחר 2 חודשים אלה נכנסתי לקורס(מטעמם!)ומצאתי עבודה.הנה כי כן אני חש שהביטוח מגזים בבקשותיו ממני.מובן הם רוצים גם הצמדה,ריבית וקנס שמעלים החוב ב-70 אחוזים נוספים.ושוב:רוב תודות לעצות .

למעלה