ביטוח לאומי וכו`

photofreak

New member
ביטוח לאומי וכו`

אני צריך ללכת לביטוח לאומי כדי לשלם את מה שאני חייב להם. 1. מה אני צריך להביא רק את התלושי שכר? 2. יש מצב שאיבדתי את התעודת שחרור (הנייר לא הכרטיס) אני צריך לצלם אותה בשביל קבלה לאיזה מוסד. איך אפשר להוציא אחת חדשה? 3. היה כתוב באחד הדפים שקיבלתי בשחרור שיש הטבות למי שיש את הכרטיס (זה שנראה כמו חוגר) איפה אפשר לברר אילו הטבות אלה? תודה לעונים אלון

Haunted

New member
היי

1) כעקרון הם יודעים ממתי אתה מועסק, אבל עדיף שתגיע עם תלושי המשכורת כדי למנוע אי נעימויות. 2) קצין העיר במקום מגורייך. 3) באתר של היחידה להכוונה תמצא את כל המידע. אם אתה עדיין מסתבך יש באתר היחידה מספרי טלפון של לשכות היחידה המחוזיות.

nooooosh

New member
עוד שאלה בנושא..

חיילים משוחררים לא מקבלים חודשיים פטור מביטוח לאומי? השתחררתי בדצמבר ועכשיו קיבלתי מכתב שאני צריכה לשלם על החודשים ינואר עד מרץ..

Haunted

New member
שלילי

כל אזרח במדינה חייב לשלם ביטוח לאומי החל מגיל 18. כיוון שבגיל 18 רובנו מתגייסים, הצבא משלם עבורנו. גם כשעובדים, מקום העבודה משלם עבורנו (כשבעצם תשלום הביטוח הלאומי מנוכה מהשכר).

נצל"ש- גם שאלת בט"ל

גם לי היו קצת בעיות עם ביטוח לאומי אבל שילמתי את כל מה שהייתי אמורה לשלם [ועכשיו אני עובדת אז זה יורד מהמשכורת]. הבעיה היא שלפני כמה ימים שלחו לי מכתב שעל אוקטובר נובמבר שגילו שעבדתי בתקופה הזאת ואני חייבת להם עוד כסף בסך 288 שקלים מלבד ה282 שכבר שילמתי להם על התקופה הזאת- סה"כ 570 שקל. עבדתי אז באילת שבוע שהרווחתי בו קצת יותר מ2200 שקל, לא יודעת אם המלון שילם עליי ביטוח לאומי או לא ואין לי כח להתווכח איתם ככה שאין לי בעיה לשלם בעצמי, מה שמפליא אותי שממשכורת של 2200 שקל רוצים לקחת בערך רבע לביטוח לאומי- זה הגיוני בכלל??? נשמע לי יותר מדי...

EmGee

New member
אין ספק עבדו עליך

פעמיים. פעם אחת העבודה שמחויבת לשלם עליך ביטוח לאומי ופעם שניה הביטוח לאומי שדורש 500 ומשהו שקל לחודש. לדעתי את פשוט לא הבנת טוב, אבל בגדול את לא צריכה לשלם כאלה סכומים.

...

עם המלון אין לי בעיה. יכול להיות גם שהם שילמו לביטוח לאומי רק שהביטוח לאומי בחר להסתיר את זה ממני [כמו שבהתחלה רצו שאני אשלם גם על דצמבר למרות שכבר עבדתי מדצמבר ורק אחרי שהבאתי להם תלוש משכורת הם ויתרו לי]. הקטע שאין לי תלוש משכורת מהמלון, הם היו אמורים לשלוחהביתה במקום למגורי עובדים והם לא שלחו בסוף. כמו שאמרתי אם המלון לא שילם בט"ל אין לי בעיה לשלם בעצמי אבל כמעט 600 שקל??? והבנתי טוב, זה כתוב שחור על לבן [או יותר נכון ורוד...] הם דורשים 570 שקל שמתוכם שילמתי להם 282 כבר והם דורשים את ה288 שקל שנותרו...

תבקשי מהמלון שינפיקו לך תלוש משכורת חדש

זה אפשרי. ותבדקי...אם הם לא הפרישו לביטוח לאומי הם צריכים להסדיר את זה, אם הם כן הפרישו במשכורת תלכי לסניף לביטוח לאומי עם תלושי המשכורת שמוכיחים תשלום... וזה ידוע שכשעובדים משלמים פחות ביטוח לאומי...לא ברור למה...

נטפל בזה כבר ביום ראשון

בכל מקרה הבעיה שלי היא לא אם המלון שילם או לא כי לא באמת אכפת לי. הבעיה שלי היא עם בט"ל שדורשים 570 שקל... זה רבע מהמשכורת, אני יודעת שכשמעסיק מפריש בט"ל זה יוצא פחות ממי שלא עובד אבל 570 שקל זה מטורף...

למעלה