ביטוח כן או לא?

SmartGlobe

New member
ביטוח כן או לא?

קניתי מוצר בסך של 70$. 1. האם יש לי ביטוח דרך פיפל, על כמה ומה הוא מכסה? 2. האם כדאי להוסיף למוכר עוד 7$ ולעשות אצלו ביטוח?, מה הביטוח הזה מכסה? את מי תובעים אם המוצר לא מגיע: את המוכר או את הדואר? מה מומלץ לעשות? תודה מראש למשיבים

ווטרס

New member
%10 ביטוח זה קצת יקר..

בד"כ גובים 2-3$ גג. אם המוצר נפגם\נאבד בדואר - צריך לתבוע את הדואר וזה יקח כמה חודשים עד שתקבל את הכסף בחזרה. במקרה של רמאות, אתה מכוסה דרך פייפל. בהצלחה.

Nunatak

New member
רק הערה../images/Emo26.gif

אם המוכר לא מציע ביטוח והמוצר נפגם או נאבד בדואר, הוא צריך לשלוח לך מוצר חדש או להחזיר את הכסף או כל הסדר אחר שמקובל ביניכם. זה בניגוד למקרה שבו הוא מציע ביטוח אבל הקונה לא רכש אותו, במקרה כזה המוכר לא אחראי להספקת המוצר או לשלמותו מעבר לכך שיהיה תקין בזמן שליחת המוצר.

Nunatak

New member
לא בדקתי ואני לא חושב שיש צורך.

כשאתה קונה מוצר על המוכר מוטלת האחריות לספק אותו אלא אם כן סוכם אחרת. כאשר המוכר מציע ביטוח אבל הלקוח מסרב לרכוש אותו, האחריות מוטלת על הלקוח. לעומת זאת, כאשר המוכר לא מציע ביטוח אזי האחריות מוטלת עליו כי הוא אחראי לספק את המוצר ללקוח. במקרה ובו הלקוח רכש ביטוח והמוצר נפגם בדואר האחריות מוטלת על הדואר.

לדעתי תקנון איביי מחייב הוכחת משלוח

זאת כיוון שלמוכר אין יכולת לפקח על פעילות הדואר/חברת שילוח. שים לב שזו הדרישה של paypal גם בדיספיוטים...הוכחת משלוח

evilihi

New member
וגם ההוכחה לפייפאל לא תמיד עוזרת

כבר היה לי מקרה שסיפרתי עליו - צרפתי שהתלונן שלא קיבל - ולמרות שסיפקתי לפייפאל את ההוכחה (מספר רשום) הם טענו שהם לא יכולים לעזור כי הם לא יכולים לראות את זה באתר של USPS (מן הסתם כי זה לא עובר אפילו דרך ארה"ב) ופשוט זיכו את הלקוח...

למעלה