ביטוח וטיפול רפואי

Fair game

New member
ביטוח וטיפול רפואי

עד כמה ממשלת הולנד מעודדת טיפול רפואי או רפואה מונעת? האים יש סל בריאות לאזרחים?או שכל הטיפולים נמצאים בסל הבריאות?

הדעה היחידה שלי בנושא היא

שהולנד זקוקה לרפורמה כוללת בתחום, השיטה פה ממש גרועה .

Fair game

New member
הסיפור בבלוג

נשמע לא טוב בלשון המעטה. לא ידעתי שהמערכת שם ככ גרועה

באופן אישי

טרם נזקקתי פה לשירותי רופא (אולי כי בביקור המולדת אני קבעתי פגישות עם כל רופא אפשרי...
), אבל כבר נתקלתי בחוסר המחשבה של המערכת.... נרשמתי אצל רופא משפחה (שלקח לי המון זמן למצוא, כי זה לפי מיקוד ולא תמיד מקבלים חדשים וכו'), היה לי ביטוח של דיוויד שילד, הראתי לרופא, הוא רשם והכל היה בסדר. אחרי חודש אני מקבל דרישה בדואר לשלם 60 אירו כי אין לי ביטוח.... אבל יש! חזרנו לרופא, הראינו שוב את הביטוח, הוא אמר שיבטל את העניין. יומיים אחר כך אני מקבלת שוב דרישה לתשלום- הפעם כי אנחנו קשישים מעל גיל 65...
אנחנו בגילאי ה-30 עם שתי בנות קטנות.... מה, לא ראית אותנו פנים אל פנים??? אני עדיין מנסה לבטל את התשלום ההוא, מעניין מה יגיע אחר כך. עם חברת הביטוח ההולנדית היה לנו עוד סיפור שטרם נגמר - אני עוד אהיה חולה רק בגללם.

yaelli10

New member
באופן אישי

אני יכולה לכתוב כאן פוסט מאוד מאוד ארוך על על שירותי הבריאות בהולנד, אבל אין לי כח באמת שלא... ג'ולייט הפליאה במילים. בכל אופן רק לאחר שעברתי להתגורר כאן הערכתי יותר את שירותי הבריאות בארץ

ayala26

New member
לא הכל אמת.

"כידוע לכם, או לא, 75% מהלידות במדינה זו מתבצעות בביתן של היולדות" - מה פתאום!! רק 25% מהלידות מתבצעות בבית היולדת. חפשי את הנתונים באתר של הלשכה לסטטיסטיקה. המספרים במגמת ירידה בכלל... אבל מי שמתייחס להריון כאל מחלה ולידה זה כמו התקף לב אז ככה זה באמת נראה... ממש לא התחברתי לתיאור הזה. חוץ מזה שאני לא שמעתי שמסרבים ליולדת שמגיעה לבית החולים ולא מכניסים אותה... ויש עוד אפשרויות בין בית חולים לבית. זה לא שחור ולבן. ואף אחד לא מכריח אף אשה ללדת בבית אם אינה רוצה. כאמור רק 25% מהלידות מתרחשות בבית ולא 75% כמו שג'ולייטה כתבה זו סטייה די גדולה מן האמת... אני מאוד לא מסכימה עם החד צדדיות הזו. קרובת משפחה שלי אבדה את אמא שלה בגלל זיהום בברך שלא אובחן כראוי.. סתם נכנסה עם זיהום בברך ומתה. בישראל. בגלל רשלנות רפואית. כל ההאדרה הזו של הצוות הרפואי שעושה הכל רק כדי להציל חיים בישראל זה סתם מגוחך. גם בישראל שירותי הרפואה הם גם כלכליים, בישראל גם נעשים דברים בניגוד לאתיקה רפואית ונערכים טיפולים מכאיבים במטופלים ללא הסכמתם, ללא אזהרה וללא שיכוך כאבים וגם בישראל יש פרוטוקולים שהם לא לטובת המטופל אבל לשם כסת"ח של הרופא ובית החולים (אם כבר דיברנו על לידות שיעור הניתוחים הקייסריים בישראל לעומת הולנד זה לא סתם בגלל שבישראל יש יותר לידות בסיכון....) אני ממש לא אומרת שבהולנד הרפואה מעולה. אני לא יודעת כי אני
בריאה וגם לוקחת אחריות על בריאותי אבל מפה ועד לידות בית מסוכנות ... נו, באמת.

bluewolfski

New member
גם לי זה היה נראה די מוגזם

ממה שהבנתי באמת רק 30% המלידות הן לידות בית וברגע שקראתי שהנתון הוא 75% זה הדליק לי נורה אדומה בקשר לדיוק. אני בטוחה שהיא לא המציאה אבל אני מקווה שזה מקרים בודדים. וכמו שכתבה איילה זה יכול לקרות לכל אחד בכל מקום. אם אני אתחיל לספר מה שאני ראיתי בחדריי לידה בארץ.... זה יהיה ארוך ולא נעים. למרות שדי נלחצתי.

Fair game

New member
מערכת הבריאות בישראל

לדעתי די טובה והרופאים ברמה גבוהה מאוד הבעיה שהממשלה לא נותנת מספיק תקציבים

גם לדעתי המערכת בישראל טובה

אפילו טובה מאוד, ולצערי לי היה את הצ'אנס לבחון אותה מקרוב.

לא התכוונתי לסטטיסטיקה

התכוונתי לסיפורים (-: לגביי לידות בית- למיטב ידיעתי 35% יולדות בבית. זה עדיין המון. הלוואי עליי.

ayala26

New member
אני לא קוראת בין השורות

"‫במקום לענות‬ אני אצרף קישור לבלוג של ג'ולייטה.הכל אמת." ברשומה שקישרת אליה מהבלוג כתוב "כידוע לכם, או לא, 75% מהלידות במדינה זו מתבצעות בביתן של היולדות" ולא, האחוזים הם פחות מ-30 ובמגמת ירידה: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas...aties/artikelen/archief/2009/2009-2696-wm.htm

ayala26

New member
ועוד משהו מעניין בנושא

מאלו שיולדות בבית . רוב אלו שיולדות בבית הן בעלות השכלה גבוהה דווקא. כך שזה לא בגלל שאין להן כסף או מידע. זו בחירה מודעת ברוב המקרים! http://www.kraamsupportonline.nl/nieuws/id543-Vooral_hoger_opgeleide_vrouw_bevalt_thuis.html כשיש דעות קדומות על הנושא אז יוצאת רשומה שעושה עוול לכל אותן נשים שבוחרות ללדת כך. מאוד מתאים לעיתונות בישראל דווקא וזה מה שנקרא, אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם..

ayala26

New member
כלומר כתוב את זה ברשומה

ג'ולייטה רשמה את הציטוט שצרפתי והוא לא לקוח מאתר סטיסטי. לכן לא כל מה שהיא כתבה אמת.

את מפספסת את העניין

לא הבאתי את הרשומה למען לידות הבית- בעד או נגד, הבאתי אותה בגלל הסיפורים הרפואיים שם ועצם פתיחת השאלה לגביי השירות הרפואי בהולנד - שהוא בהחלט לוקה בחסר , ויותר מכך.

ayala26

New member
לא, אני לא מפספסת שום עניין

את כתבת "הכל אמת" אני כתבתי "לא הכל אמת" ונתתי דוגמה למשהו שכתוב ברשומה שם שאינו אמת. אז העניין הוא כזה, אם רוצים להביא מידע הוא צריך להיות אמין. אסופת דוגמאות מקובצת יחד היא מלכתחילה לא אמינה אפילו אם כל סיפור כשלעצמו אמיתי אבל כשעוד מצטטים "כידוע..." ונותנים פרטים שגויים שמשרתים את הרושם שמנסים לתת אז לא, לא הכל אמת. ברור שהשגיאה (הלא כל כך קטנה ההבדל בין 29% ל-75%) משרתת את המטרה. היא נותנת רושם שגוי, יחד עם כל הסיפורים הפיקנטיים שבהולנד חסרי אחריות שלא נותנים טיפול בזמן - הנה אשה רצתה ללדת בבית חולים ומנעו ממנה! 75% יולדות בבית כי אין מקום בבית חולים... בישראל יש גם פקטורים נוספים שמשפיעים על נתינת טיפול. הרופאים הישראלים מתעקשים להציל חיים גם כשלא צריך. למה צריך לתת לאשה בת 86 ששוכבת בבית חולים כבר 3 שבועות וברור שמשם היא לא תצא כי הריאות שלה מלאות נוזלים זריקות אדרנלין כשהיא מאבדת את הדופק?! כן, גם אמא שלי שאלה את מנהל המחלקה למה צריך להחיות את אמא שלה בכוח. בדלתיים סגורות הוא אמר לה שיש אנשים שמכים את הרופא אם הוא לא נותן טיפול. רק בגלל שאמא שלי יודעת כי היא פרסונל בבית חולים היא ביקשה שפשוט יתנו לאמא שלה מורפיום ויתנו לה ללכת בלי פחד. אז אם אמא שלי לא היתה בקיאה היו מחזיקים את סבתא שלי ז"ל בכאב ופחד עוד כמה ימים או שבועות רק כדי ש... מה? מה שאני מנסה לומר שבישראל הרפואה ממש לא חפה משיקולים שהם לא רפואיים בעליל.

ayala26

New member
ולמניעת אי הבנה

מורפיום הוא חומר מטשטש. הוא לא הורג. לא מדובר פה בהמתת חסד. אני מציינת זו כדי שאף אחד לא יחשוב שבוצע פה משהו לא חוקי.

למעלה