ביטוח בתעופה

גד יצחק

New member
ביטוח בתעופה

למשפטנים וסוכני הביטוח ויודעי דבר שבפורום כאשר אני שוכר מטוס לצורך טיסה בה נוטלים חלק אורחים האם האורחים הינם לצורך העניין צד ג´ האם מחובתי לבדוק ביטוחי צד ג´ של המשכיר האם החוק מחייב את המשכיר להחזיק ביטוח בסכום קבוע בחוק או זה לשיקול דעת המשכיר במידה ותביעה של צד ג´ בעקבות תאונה תופנה גם נגד הטייס האם הפוליסה של המשכיר מכסה גם את הטייס. האם הטייס מכוסה בפוליסת המשכיר הרבה נחיתות שמחות

ביטוח

בשלוש חברות תעופה בהן טסתי התשובה לשאלה הזו היתה שנוסעים הם תמיד צד ג´ (וזה גם הגיוני, כי הסכם השכירות הוא בינך כטייס לחברה. אבל, יתכן שיהיו פוליסות שיגדירו אחרת). תמיד תשאל מה גובה הביטוח. יכול להיות מליון ש"ח ויכול להיות יותר או פחות. ואם הנוסעים הם צד ג´, וגם אם לא, תמיד הטייס יכול להיות חשוף לתביעה בגין רשלנות (בהנחה כמובן שמדובר בתאונה שנגרמה בוודאות מטעות טייס ולא מתקלה טכנית למשל).

ביטוח../images/Emo122.gif

עדיין בענייני ביטוח אבל ספציפית לנושא ביטוח בריאות. האם נוהגים חברי הפורום להרחיב את פוליסת ביטוח הבריאות כך שתחיל (מלשון חל) גם כיסוי נזק בריאותי כתוצאה מהעיסוק בטיס? מישהו יכול לדבר על עלויות?

כן.

ויתרה מזו. אני ידען די קטן בביטוח, ואנשים כמיליס ודאי יודעים טוב יותר. כל שאני יודע הוא כי פוליסות סטנדרטיות של ביטוח חיים / בריאות אינן מכסות טייסים פרטיים בחלק מהמקרים. אני הרחבתי את ביטוח הבריאות הפרטי שלי ("קו הכסף" של הפניקס) כך שיכלול הרחבה לענייני טיס. עוד משהו. גם המון ביטוחי חיים אחרים שיש לאנשים (כגון חלק הביטוח שכלול בביטוח המנהלים שלך, ביטוח חיים לעניין משכנתא וכיו"ב אינם מכסים ענייני טיס בדרך כלל. עצתי לך להודיע לסוכניך כי אתה מעוניין בהרחבה לטייסים בביטוחים אלה. בשמחות אבי

צור בנר

New member
ביטוח בריאות

מכיוון שאני כטייס לא מכוסה בביטוח שלך המטוס ומכיוון שהתחלתי להפוך את נושא הטיסה למקצוע, אם כי משני בשלב זה (הדרכה), החלטתי לבצע ביטוח בריאות הכולל תשלום על טיפולים, ניתוחים וכו´ וכמו כן גם ביטוח סיעוד למקרה תאונה חמורה. את הביטוח עשיתי אצל מיליס, כמו רבים אחרים כאן, שהתאים את הביטוח למה שהייתי צריך. ממליץ בהחלט.

צדדים בביטוח

צד א´ זו חברת הביטוח צד ב´ זה המבוטח, כל האחרים צד ג´ לא ממליץ לך להגיע לתביעה מהביטוח, זה קשה מאוד במיוחד בתביעות קטנות לרוב יהיה צורך בהליך משפטי בכדי לרצות את התובע

למעלה