ביטוח בריאות

JimmyGee

New member
לא מסכים איתך Boston

גם לאנשים בלי גרוש על התחת עדיף פי אלף ביטוח עם deductible של $6,500 מאשר בלי ביטוח.
במיקרה של קטסטרופה רפואית כול בית חולים יטפל בך בכול דבר (לא רק מיקרי חרום). אתה תיהיה באותו מצב (מבחינת הבית חולים) כמו כול בן אדם אחר עם ביטוח. את רוב הכסף הבית חולים יקבל מהביטוח.
את ה deductible שתישאר חייב לו הוא יפרוש לך לשנה או שנתיים בלי שאפילו תבקש. אם תבקש יפה גם ליותר. את המכה הגדולה הבית חולים כבר עשה על הביטוח.

אורלי 82

New member
ברוך השם יש לי הכנסה יפה

ואין לי בעיה להוציא 6000 דולר במכה
זה שאני מרוויחה טוב לא אומר שאני רוצה להוציא כל חודש אלף דולר על ביטוח שרוב הסיכויים אני לא אשתמש בו, לי נשמע יותר הגיוני לשלם 200 ובמקרה חירום לשלוף
6000
כל מה שרציתי לברר זה האם אני מבינה נכון את מה שאני קוראת.
בגלל זה שאלתי אם זה ביטוח הגיוני למישהו שלא משתמש בשרותים רפואיים באופן קבוע או שאני לא מבינה איך זה עובד.

JimmyGee

New member
מדובר בביטוח דרך העבודה או דרך Obamacare?

אם כן, אז זה בדיוק עובד כך. את משלמת עד $6,500 והביטוח משלם צפונה מזה.

ביטוח טוב לבן אדם צעיר ובריא שאין לא יותר מידי צרכים רפואים בשיגרה אך רוצה להגן על עצמו מקטסטרופה רפואית (ומוכן ליספוג כמה מאות או כמה אלפּי דולרים אם יש בעיות רפואיות פה ושם) .

JimmyGee

New member
זה ביטוח Obamacare או ביטוח Trumpcare?

ביטוחי Obamacare יגנו עליך במיקרה של קטסטרופה.
Trump יצר כול מיני ביטוחי זבל יותר זולים (Trumpcare) שיש להם כול מיני הגבלות ולא יגנו עליך במיקרה של קטסטרופה!!! למשל maximum של כמה הם יכסו.
אם זה Trumpcare תיברחי without looking back.
בימיוחד שהמטרה היחידה שאת עושה את הביטוח זה קטסטרופה.

JimmyGee

New member
In compliance with ACA is the right one

תבדקי גם שאין limit לביטוח. הביטוחים זבל של Trump מבטחים עד גבול מסוים. למשל עד $100K. ביטוח ACA אמור להיות בלי גבול עליון.

אורלי 82

New member
יש ויכוח עם בעלי עכשיו

הוא טוען שאם קורה משהו ויש חיוב של למשל 20 אלף דולר אז אני צריכה לשלם בעצמי ואחרי זה לרדוף אחרי הביטוח שיחזירו לי את הכסף? מה שנראה לי מאוד לא הגיוני, האם כך הדבר?

JimmyGee

New member
לא, מה פיתאום

ל BCBS יש Network of providers (Doctors and Hospitals) . כול עוד אתה הולך בתוך ה Network אתה משלם את מה שנישאר ב deductible (למשל $6,500) ו BCBS את כול השאר (למשל $200,000). הכול ישירות מBCBS ל Provider (Doctor or Hospital)
ה Network של BCBS הוא ענק. כימעט כול בית חולים וכול רופא בארצות הברית נימצא שם. אם אתה הולך מחוץ ל Network (חוץ ממיקרה חרום שזה מותר) זה קצת יותר מסובך ויותר יקר.
לרופא / בית חולים יש חוזה עם BCBS לקבל את הכסף ישירות מהם ולירדוף אחריך רק על מה שאתה חייב להם.

אורלי 82

New member
כן זה מה שאמרתי לבעלי

הוא לא מבין כלום בביטוח וזאת הסיבה שנראה לי מעולם לא עשה ביטוח.
הוא אמר לי שביטוח יעלה לו 1500 דולר,הוא ישר מסתכל על ההכי יקר וחושב שאם לא יילך על היקר אז הזול לא שווה בכל מקרה ועדיף כלום.

JimmyGee

New member
הוא לא היחיד. עשרות מיליוני אנשים מיסתובבים בלי ביטוח

אני לא מבין איך אפשר לא להגן על עצמך ועל מישפחתחה עם קורה משהו.
לאנשים בריאים וצעירים, אפשר בהחלט להיסתפק בביטוח ACA זול.
BTW הסיבה שבתי חולים ורופאים מסכימים למחירים (in network) היותר נמוכים שBCBS משלמת להם על כול טיפול זה כי הם יודעים של- BCBS אין בעיה לשלם כשצריך (deep pockets).
אם בתי חולים ורופאים היו צריכים לירדוף אחרי אנשים פרטיים כדי שישלמו להם עשרות או מאות אלפי דולרים (ואחר כך אותם אנשים ינסו להתחשבן עם BCBS), כול השיטה היתה קורסת. לכמה אנשים פרטיים יש עשרות או מאות אלפי דולרים בהיכון לשלם לאיזה בית חולים.

liviur

New member
בנוסף כדי להבהיר קצת איך זה עובד במקרה של Out of network

מקבלים את הטיפול - ואז יש 2 אופציות:
1. את החשבון הרבה פעמים שולחים לדואר אח״כ עם 30 יום לשלם - ואותו מגישים כClaim והחברת ביטוח מתחילים לטפל מול הבית חולים / רופא ואתם תקבלו חשבון מעודכן של החלק שלכם
2. הבית חולים / רופא לוקח את פרטי הביטוח ושולח ישר לClaim ואז מגיעה בדואר הודעה מהביטוח כמה אתם עדיין חייבים לרופא + חשבונית מהרופא על השאר.
&nbsp
כמות הפעמים ב5 שנים האחרונות ששילמתי מראש היתה בדיוק 1 כשלא היה לי עדיין את פרטי הביטוח - וזה היה על ביקור רופא והיה סביב ה250 דולר ל2 ילדים (אישורי חיסונים לבית ספר). אח״כ הגשתי בClaim בעצמי כשהיה לי את פרטי הביטוח ולקח שבועיים לקבל חזרה את הכסף

Boston Guy

New member
אני לא מתיימר כלל להבין את מה שאת מספרת כאן

אם אימא של בעלך חיה בארצות הברית כבר 50 שנה "עם גרין קארד" והיא לא עשתה נטורליזצייה (התאזרחה) במשך כל הזמן הזה,
ואם לאימא של בעלך (שהיא לפחות בת 50, וכנראה שהיא משמעותית יותר מבוגרת מזה) אין ביטוח רפואי פרטי,
ואם אימא של בעלך (כמו כל אדם מבוגר) נזקקת מדי פעם לשרותים רפואיים וכדי לקבל אותם היא משתמשת במדיקייד או שרות סוציאלי אחר -
אז הכוונה המאוד ברורה של הנשיא הנוכחי של ארה"ב היא לגרש אותה מהמדינה. וזה הכיוון שאליו הוא מושך את ארה"ב.

אם באמת האימא של בעלך חיה עד היום על גרין קארד - היא מן הסתם כבר חידשה אותו 4 או 5 פעמים עד היום, כי התוקף המקסימלי של גרין קארד הוא 10 שנים.
ואין שום ביטחונות שבפעם הבאה שהיא תלך לחדש אותו (או שהיא תחליט לנסות להתאזרח) לא יחולו כבר חוקים חדשים ברוח מה שנכתב כאן בשירשור.

אורלי 82

New member
כן זה בדיוק המצב

ובעלי אמר לה לפני כמה ימים שטראמפ הולך לגרש אותה והיא אמרה שטראמפ יכול ללכת לה%$#₪
זה לא מעניין אותה, היא קרובה לגיל 80. והיא לא תנסה להתאזרח אם עד עכשיו זה לא עניין אותה, היא לא יודעת אנגלית בכלל וזה מה שמנע ממנה בעבר ועכשיו פשוט לא איכפת לה.
לא מאמינה שיגרשו בעלי גרין קארד במיוחד שקיבלו אותו לפני כל כך הרבה זמן, גם אין חוק כזה, כל מה שמדברים עליו זה ביטוח רפואי למי שמנסה לקבל ויזת הגירה, וזה משהו הגיוני מאוד, גם אני חושבת שחייבים להעלות גם את המינימום של ההכנסות של הספונסר, לא ברור לי איך 21 אלף לשני אנשים זה הגיוני..

vinney

Well-known member
בגיל הזה ועם כזה וותק בארה״ב - לא צריך לדעת אנגלית

לגבי המינימום - זה נובע מרף העוני, ואת זה בחיים לא יעלו כי אז פתאום יתברר שיש ממש הרבה עניים בארה״ב.

אורלי 82

New member
אני יודעת שלא צריך אנגלית

אבל כמו שאמרתי זה לא מעניין אותה והיא בחיים לא תלך להוציא אזרחות.

דווקא כן דיברו על להעלות את המינימום, היה משהו על 60 אלף דולר או 250% או משהו כזה, כבר לא זוכרת..ויש את החוקים החדשים שניסו להעביר שבהם המהגר יידרש להראות שהוא עצמו לא יהיה נטל בלי קשר לספונסר..

JimmyGee

New member
בחייכם, האישה בת שמונים עם וותק של 50 שנה על ה-Green Card

אף אחד לא יגרש אותה, גם לא החלאה שיושב כרגע בבית הלבן.
בגיל 80 הזמן יקר (כי לא נישאר לך מספיק ממנו), ולא היתי מבזבז אותו על התעסקות עם ההגירה (להתאזרח) שלא תשנה לי כלום בחיים.
אם ההתאזרחות היתה עוזרת למישהו (נניח לבן שיקבל Green Card) היתי מיתאמץ אבל בישביל להחזיק פיסת נייר - בחיים לא.
דרך הגב, אם היא בת 80 איך אין לה Medicare?

למעלה