ביטוח בריאות

אורלי 82

New member
ביטוח בריאות

אני לא מצליחה להבין שום דבר לגבי ביטוח בריאות בשבילי.
איך מחליטים איפה לעשות? אילו חברות מומלצות? כמה זה אמור לעלות לבחורה בשנות ה 30 בלי בעיות רפואיות?
מחיפושים כל האתרים אומרים משהו אחר אני ממש מבולבלת.
מגיעה בינואר לארה״ב, אני אהיה עצמאית ככה שלא יהיה לי מעסיק.
האם אפשר להגיע עם ביטוח נסיעות מהארץ לתקופה הראשונית?

doronf65

New member
מנהל
זה נושא מאוד מורכב

1. זה עניין מדינתי אז חשוב איפה תהיי.
2. אם לבעלך יש ביטוח, יהיה לך קל הרבה יותר להסתמך על שלו.
3. כן, לחצי שנה ראשונה ביטוח תיירים זה פתרון טוב לרוב האנשים הבריאים.
4. יש חומר על זה במאמרים, קראי שם ואז יהיו לך שאלות יותר מפוקסות.

Boston Guy

New member
לא רק מורכב - גם מאוד מעורפל ספציפית לגבי מהגרים חדשים

ההוראה הנשיאותית החדשה שנחתה על ראשינו בתאריך 4 לאוקטובר 2019 - לפני חודש ימים בדיוק - ושלכאורה אמורה הייתה להכנס לתוקף אתמול (3 בנובמבר 2019) משנה את כל התמונה ככל שזה נוגע לעניין הביטוח הרפואי של מהגר (בעל גרין קארד).
[URL]https://www.politico.com/f/?id=0000016d-9904-dbde-a17d-9dc451db0001[/URL]

למזלה של אורלי82, תהליך בקשת והנפקת הגרין קארד שלה הסתיים טרם תאריך תחילת התוקף של הגזירה הנשיאותית הזו, ולכן היא לא "נלכדה" בבלגאן שדי ברור שייוצר ברגע שבו ההוראה הזו אכן תיאכף.
וגם לא ברור כרגע אם ההוראה הזו נאכפת או לא - יעון כי כמובן שארגוני זכויות המהגרים רצו לבתי משפט, ויש כרגע לפחות צו מניעה משופט פדראלי אחד שאמור להשהות את האכיפה של ההוראות הללו.

אבל - לאף אחד לא ברורים מספר דברים:
קודם כל, לא ברור מה הולך לקרות בהמשך עם הגזירה הזו. תאכף או לא תאכף, תעבור שינויים ותאכף... לא ידוע.
ודבר שני - שהוא המשמעותי יותר לגבי השואלת: לא ברור מה תהיה ההשפעה של הנושא על תהליך ההתאזרחות שלה, כשיגיע היום - או על תהליך הסרת התנאים מגרין קארד מותנה, אם הגרין קארד שלה הוא כזה.
חלק מהתהליכים הללו הוא בדיקה שהמהגר עמד בתנאי ויזת ההגירה שלו. אם פתאום יש דרישות חדשות בנוגע ביטוח בריאות למחזיקי ויזת הגירה - יש מצב שיתחילו לבדוק גם עמידה בתנאים האלו כתנאי להמשך החזקה בגרין קארד ו\או כתנאי להתאזרחות.
וכדי לא לעמוד עוד X שנים בבעייה - אני במקום השואלת הייתי מקפיד להוציא לעצמי פוליסת ביטוח בריאות שעומדת בתנאים שמפורטים ב SECTION 1 של הפקודה שטראמפ הוציא. ולעשות זאת תוך התקופה שמצויינת באותו מסמך - לא יאוחר מ 30 יום מתאריך הכניסה לארה"ב.

אורלי 82

New member
קשה לי להאמין שיתחילו לבטל גרין קארדים לאנשים בלי ביטוח

אז יגרשו את אמא של בעלי שיש לה גרין קארד משנת 1969? חחחח
האם אתם מכירים אתר אמין כדי לבדוק ביטוחים? אנחנו נגור בניו יורק או ניו גרזי בהתחלה

אורלי 82

New member
אז מקריאה של החוקים החדשים

וזה אני אומרת לטובת מי שקורא את זה והוא עדיין לא קיבל ויזה.
כי מי שקיבל ויזה לפני שההוראות האלה יצאו זה לא משנה לו.
אם אחד התנאים לקבלת הויזה יהיה להראות קיום ביטוח רפואי לאחר ההגעה לארה״ב, אחד הסעיפים אומר שאפשר ביטוח נסיעות שתקף לשנה או עד לטיול מתוכנן ארוך למחוץ לארה״ב. אז ביטוח נסיעות יכול להיות פתרון לעניין הזה.

doronf65

New member
מנהל
כן... אבל שימי לב לסיפא של בוסטון

אם את רוצה לנסות להתכונן לגרוע ביותר, אז גם מי שקיבל כבר ויזה (את, ועוד אחת ששנינו מכירים...) כדאי שגם הם יעבדו לפי הכללים הללו לטובת מצב שיבקשו לאכוף את אותם הכללים בזמן הסרת תנאים ובקשת אזרחות. אם טראמפ ייבחר שוב, זו הנחה מאוד סבירה.

זה מה שאני הולך לעשות.

אורלי 82

New member
כן ברור שאני אעשה ביטוח

רק שהנושא עדיין מאוד מבלבל אותי, לא מצליחה להבין איך ואיפה בוחרים ביטוח אמין וטוב.
לבעלי אין ביטוח והוא לא רוצה לעשות כי טוען שזה זריקת כסף לפח.
וגם חברה שלי שהיא ישראלית לשעבר כששאלתי אותה, אמרה שאין לה ביטוח כי זה לא משתלם, אז אין לי אף אחד שיכוון אותי.
בגוגל עולים מלא אתרים אבל לא ברור לי כלום שם ומה אמין.
בינתיים התכנון הוא לעשות ביטוח נסיעות לתקופה הראשונית.

Fellowship

New member
ביטוח לא עושים כי זה משתלם

עושים כאשר צריך להגן מפני קטסטרופה כלכלית.
&nbsp
מזמן לא כתבתי כאן, אבל במקרה כשהיה לי כעת זמן להתעדכן, זה מה שאני קורא

אם לחברתך נראה שביטוח לא משתלם ובעלך טוען שביטוח זה זריקת כסף לפח,
מה בדיוק הם מתכוונים לעשות אם מחר חלילה יקרה להם משהו והעלות הרפואית תהיה מאות אלפי דולרים?
&nbsp
כן, גם לאנשים בריאים יכול לקרות לפתע משהו ביום בהיר אחד, שיהפוך במהרה למעונן.

אורלי 82

New member
ברור אבל לך תסביר את זה להם

בעלי חייב ביטוח שכולל שיניים, היו לי לא מעט ויכוחים עם בעלי על הנושא, במיוחד כשהוא הלך לטיפול שיניים ורק זה עלה לו 4000 דולר שן אחת, וכל כמה חודשים הוא מוציא כסף על השיניים האלה שלו.
כשאתה חי ככה כל החיים קשה לשנות הרגלים.

Boston Guy

New member
שיניים זה נושא כאוב - ונפרד לחלוטין מביטוח בריאות

רוב ביטוחי הבריאות בארה"ב אינם כוללים כיסוי של טיפולי שיניים.
אנשים יכולים לקנות (או דרך המעביד שאצלו הם מועסקים או בצורה פרטית) פוליסת "ביטוח שיניים" נפרדת, בנוסף לפוליסת ביטוח הבריאות.
וכל פוליסות ביטוח השיניים שראיתי עד היום מכסות שבריר מההוצאה האמיתית שאתה מוציא אצל רופא השיניים האמריקאי הממוצע... לרוב הפוליסות הללו יש תקרת כיסוי של כ 2,000$ או 2,500$ לשנה, וכמו שראית בדוגמא שנתת על בעלך - זה בערך חצי ממה שעולה טיפול שורש + כתר חרסינה\מתכת אצילה לשן אחת בודדת.
אז מי שיש לו צרכי טיפולי שיניים משמעותיים וצריך לעשות אותם בארה"ב - עדיין יוציא מהכיס אלפים רבים של דולארים, גם אם יש לו ביטוח שיניים אמריקאי.
וזו הסיבה שאמריקאים רבים נוסעים לעשות טיפולי שיניים בארצות אחרות ("תיירות בריאות") - ישראלים נוטים לטוס לישראל ולעשות "עבודות גדולות" שם, וזה חוסך להם עשרות אחוזים מהמחיר הכולל. אנשים שהם יותר הרפתקניים נוסעים למקסיקו \ תורכיה \ מזרח אירופה וכיוצ"ב וחוסכים אפילו יותר.

אבל כמו שכתבו לך כאן אחרים - ביטוח בריאות לא בא ל"הגן עליך" מפני הוצאה של אלפי דולארים בודדים. הוצאות של ארבע ספרות מהכיס במקרה של צרכים רפואיים כנראה שיהיו לך גם אם יש לך פוליסת ביטוח בריאות - יש "התתפות עצמית" (COPAY), יש DEDUCTIBLE ויש עוד כל מני עיזים שמכרסמות לך כסף מהארנק.
הביטוח בא להגן עלייך מפני הוצאה של עשרות אלפי או מאות אלפי דולרים.
יום אישפוז בבית חולים בעיר מרכזית בארה"ב יכול בקלות לעלות 5,000$.
יום אישפוז במחלקת טיפול נמרץ יכול לעלות פי 4 או 5 מזה.
ההוצאה על ומסביב לניתוח מז'ורי (כדוגמת ניתוח לב) יכולה להגיע למאות אלפי דולארים -אנשים יוצאים מבית חולים עם חשבונות של 300 אלף דולר, חצי מליון דולר ויותר.

ממה שראיתי עד היום מסביבי, אנשים שלא מבוטחים בביטוח בריאות "מתוך אידאולוגייה" מתחלקים לשלוש קבוצות עיקריות:
1. אנשים צעירים מאוד - שחיים בהרגשה "אני צעיר, אני בריא וכלום לא יקרה לי".
2. אנשים שפשוט אין להם את הכסף לעשות ביטוח רפואי - הם צריכים כל גרוש שנכנס כדי לשלם על גג מעל הראש ומזון לעצמם ולילדיהם, וגם לזה לרוב אין להם מספיק.
3. אנשים שחיים את "תרבות הסעד" - ובדומה למה שקורה בישראל, גם כאן יש כל מני סוגים. הסוג הפופולארי בתפוצה שלנו הוא אנשים שערוצי ההכנסה שלהם הם "מתחת לשולחן" כך שמבחינת הרשויות ושלטונות המס הם עניים מרודים, ולכן זכאים לשרותי "לשכת הסעד" - ביניהם שרותי רפואה. אזור ניו יורק וניו ג'רסי עתיר במיחד באנשים מהסוג הזה - עם ייצוג נאה לקהיליות החרדיות מק"ק ברוקלין, ק"ק לייקווד וק"ק קירייס יואל.

liviur

New member
בול מה שרציתי לכתוב לגבי הטיפולי שיניים

נכון מילה במילה.
הביטוחי שיניים פה מכסים בערך ביקור פעמיים בשנה בשיננית , בצורה מינורית מקרי חירום ועד 1500-2000 דולר כיסוי אחרי דידקטיבל ועם השתתפות של 50%.
זה ממש בדיחה - ורוב מי שאני מכיר שצריך דברים גדולים - טס לאנשהוא אחר לעשות

אורלי 82

New member
למישהי בלי בעיות בריאות

לא הולכת לרופאים בכלל,(אבא שלי רופא אז מעולם לא הייתי אצל רופא גם בשביל דברים קטנים.)
האם זה הגיוני בשבילי לבחור ביטוח שהוא עם תשלום חודשי זול, max oop סביבות $6500 ועל רוב הדברים שם כתוב No Charge after deductible ?
כאילו למקרה חירום אם חלילה קורה משהו בלתי צפוי..
לפי מה שאני מבינה אני אצטרך לשלם $6500 ומעבר לזה הם משלמים?

liviur

New member
הבנת לא נכון - חסר לך התחשבות בעוד מספר שמופיע לך שם

יש שם עוד מספר שפספסת שהוא הDeductible שהוא נמוך משמעותית.
&nbsp
בגדול זה עובד ככה:
1. עד הDeductible את משלמת Co pay על שירותים קבועים מראש (ביקור רופא / ביקור מומחה) ו100% מהשאר - זה לרוב סכום של מאות דולרים עד אלף אלפיים. (כלומר ביקור רופא עדיין יעלה 20-30 דולר ברוב התוכניות אבל דברים מסביב יעלו מהכיס).
2. מעבר לדידקטיבל - הרוב מכוסה או במלואו או באחוזים גבוהיים - ואת תשלמי את הפרש האחוזים.
3. כשהגעת לסכום של הMax out of pocket - מאותו רגע - הביטוח מכסה ב100%

אורלי 82

New member
ראיתי גם כאלה

אבל אני מדברת על כזה ביטוח שה deductable הוא אותו סכום כמו ה oop ואין copay, אני מניחה שאני אמורה לשלם הכל לבד עד ה $6500 ומעבר לזה הם משלמים אבל לפני זה הכל על חשבוני, זה כביכול נשמע לא משתלם אבל הסכום של התשלום החודשי נמוך יותר ואני צריכה את זה רק למקרה חירום.

liviur

New member
והבעיה זה לא הדברים הקטנים עם לא ללכת לרופא

אבא שלך רופא - הכל טוב ויפה - אז כשיש לך חום או וירוס הוא יכול ״לדאוג לך״
אבל אם חס וחלילה שברת יד , או שאת צריכה MRI או אשפוז - זה לא רלוונטי נכון? ולזה מיועד הביטוח.

אורלי 82

New member
וזה מקרה חירום

אני צריכה רק למקרה חירום, תפו תפו כל עוד אין לי מחלות כרוניות.
תרופות לדברים הקטנים אני יכולה להביא מראש מהארץ כמו שאני מביאה תמיד כשאני נוסעת לארה״ב..
אני מאלה שלא ילכו לבית חולים אם זה לא חיים או מוות חחחח

Boston Guy

New member
איך אנחנו יכולים לדעת מה הגיוני עבורך?

מצד אחד ההודעות שלך יכולות ליצור את הרושם הכסף הוא לא מצרך שנמצא בערימות בארנק שלך, ושקשה לך לשלם את הפרמייה על ביטוח רפואי בעל כיסוי קונוונציונאלי.
ומצד שני - את לוקחת פוליסה שבמקרה קיצוני יכולה לגרום לכך שיום אחד, בלי הודעה מוקדמת את תצטרכי לשים שש וחצי אלף דולר על השולחן במכה.
כי ארוע "חירום" רפואי הרי לא דופק בדלת חדשיים קודם להודיע לך שהוא הולך לבוא.

הבעייה של רוב האנשים שקשה להם לשלם פרמייה חדשית של כמה מאות דולארים לביטוח רפואי קונוונציונאלי היא שפשוט אין להם רזרבה של 6,500$ במזומן בארנק לשלוף במקרה חירום.

למעלה