שיניים זה נושא כאוב - ונפרד לחלוטין מביטוח בריאות
רוב ביטוחי הבריאות בארה"ב אינם כוללים כיסוי של טיפולי שיניים.
אנשים יכולים לקנות (או דרך המעביד שאצלו הם מועסקים או בצורה פרטית) פוליסת "ביטוח שיניים" נפרדת, בנוסף לפוליסת ביטוח הבריאות.
וכל פוליסות ביטוח השיניים שראיתי עד היום מכסות שבריר מההוצאה האמיתית שאתה מוציא אצל רופא השיניים האמריקאי הממוצע... לרוב הפוליסות הללו יש תקרת כיסוי של כ 2,000$ או 2,500$ לשנה, וכמו שראית בדוגמא שנתת על בעלך - זה בערך חצי ממה שעולה טיפול שורש + כתר חרסינה\מתכת אצילה לשן אחת בודדת.
אז מי שיש לו צרכי טיפולי שיניים משמעותיים וצריך לעשות אותם בארה"ב - עדיין יוציא מהכיס אלפים רבים של דולארים, גם אם יש לו ביטוח שיניים אמריקאי.
וזו הסיבה שאמריקאים רבים נוסעים לעשות טיפולי שיניים בארצות אחרות ("תיירות בריאות") - ישראלים נוטים לטוס לישראל ולעשות "עבודות גדולות" שם, וזה חוסך להם עשרות אחוזים מהמחיר הכולל. אנשים שהם יותר הרפתקניים נוסעים למקסיקו \ תורכיה \ מזרח אירופה וכיוצ"ב וחוסכים אפילו יותר.
אבל כמו שכתבו לך כאן אחרים - ביטוח בריאות לא בא ל"הגן עליך" מפני הוצאה של אלפי דולארים בודדים. הוצאות של ארבע ספרות מהכיס במקרה של צרכים רפואיים כנראה שיהיו לך גם אם יש לך פוליסת ביטוח בריאות - יש "התתפות עצמית" (COPAY), יש DEDUCTIBLE ויש עוד כל מני עיזים שמכרסמות לך כסף מהארנק.
הביטוח בא להגן עלייך מפני הוצאה של עשרות אלפי או מאות אלפי דולרים.
יום אישפוז בבית חולים בעיר מרכזית בארה"ב יכול בקלות לעלות 5,000$.
יום אישפוז במחלקת טיפול נמרץ יכול לעלות פי 4 או 5 מזה.
ההוצאה על ומסביב לניתוח מז'ורי (כדוגמת ניתוח לב) יכולה להגיע למאות אלפי דולארים -אנשים יוצאים מבית חולים עם חשבונות של 300 אלף דולר, חצי מליון דולר ויותר.
ממה שראיתי עד היום מסביבי, אנשים שלא מבוטחים בביטוח בריאות "מתוך אידאולוגייה" מתחלקים לשלוש קבוצות עיקריות:
1. אנשים צעירים מאוד - שחיים בהרגשה "אני צעיר, אני בריא וכלום לא יקרה לי".
2. אנשים שפשוט אין להם את הכסף לעשות ביטוח רפואי - הם צריכים כל גרוש שנכנס כדי לשלם על גג מעל הראש ומזון לעצמם ולילדיהם, וגם לזה לרוב אין להם מספיק.
3. אנשים שחיים את "תרבות הסעד" - ובדומה למה שקורה בישראל, גם כאן יש כל מני סוגים. הסוג הפופולארי בתפוצה שלנו הוא אנשים שערוצי ההכנסה שלהם הם "מתחת לשולחן" כך שמבחינת הרשויות ושלטונות המס הם עניים מרודים, ולכן זכאים לשרותי "לשכת הסעד" - ביניהם שרותי רפואה. אזור ניו יורק וניו ג'רסי עתיר במיחד באנשים מהסוג הזה - עם ייצוג נאה לקהיליות החרדיות מק"ק ברוקלין, ק"ק לייקווד וק"ק קירייס יואל.