ביטוח בריאות
אם אתה מדבר על רכישת ביטוח בריאות באופן עצמאי (לא דרך מקום עבודה) אז מנסיוני, הבעיה הראשונית בה נתקלים כשרוצים למצוא ביטוח בריאות היא שרוב חברות הביטוח דורשות תקופה של לפחות חצי שנה או שנה של שהייה מוקדמת בארה"ב... חלקן אפילו דורשות שתהיה אזרח אמריקאי או תושב קבע... בכל מקרה.. בהנחה ועברת את המכשול הזה אז העובדה שאין לך היסטוריית ביטוח מעלה את המחיר אצל חלק מהחברות... חוץ מזה לפי מה שאני הצלחתי להבין אתה צריך להגיע להחלטה בסיסית לגבי איזה כיסוי אתה רוצה - שלא כמו בארץ – יש פה מלא השתתפויות עצמיות ומן הסתם, כמה שהן יותר נמוכות ככה התשלום החודשי יותר גבוה, אז בתכל'ס צריך להגיע להחלטה הבסיסית של איזה כיסוי אתה רוצה – כיסוי בסיסי או כיסוי מלא - אם אתה רוצה כיסוי למקרים ממש חמורים (לא עלינו) וכשאתה לוקח בחשבון שבכל ביקור אצל הרופא תשלם מכיסך, כנ"ל לגבי בדיקות מעבדה שגרתיות ותרופות (ובהנחה שאתה צעיר ובריא – הרי רוב הסיכויים שאלה הם הטיפולים הרפואיים שתצטרך במהלך השנה...אם בכלל)... אז כדאי לך לחפש את המחיר הכי זול לחודש ולהתמקד פחות בגובה ההשתתפות העצמית בכל דבר... אבל אם אתה רוצה כיסוי מלא ברוב הטיפולים הרפואיים אותם תעבור בשנים הקרובות (בהנחה כאמור שהינך צעיר ובריא) אז חשוב לעשות ביטוח שיש בו Copay (שזה תשלום מופחת עבור ביקור רופא כשאת ההפרש משלמת חברת הביטוח – לרוב הCopay נע בין 15-30 דולר), תוכנית מימון תרופות טובה (לרוב 7.5-10 דולר לתרופה גנרית וכפול עבור תרופה עם שם מותג), Deductible נמוך יחסית (לרוב בסביבות ה1000-1500 דולר לשנה) וCoinsurance נמוך (לא יותר מ20%). אני אישית מבוטחת בדויד שילד – חברה ישראלית של כלל ביטוח שיש לה תוכנית ביטוח מיוחדת לישראלים בחו"ל – המחירים שלהם די גבוהים אבל אם הולכים על הכיוון של להיות מכוסים בכל דבר – התוכנית שלהם הכי משתלמת...לפחות ביחס להצעות שאני ובעלי קיבלנו.... ואו – יצא ארוך...לא התכוונתי להתנפל ככה אבל פשוט ממש לא מזמן עשיתי מחקר די ארוך בנושא ואני אשמח אם זה יעזור למישהו...מקווה שעזרתי...ולו במעט