ביטוח באנגליה

יעלי9

New member
הייתי מצפה שהאונברסיטה לפחות תעזור עם מס' NI

ותחסוך לו ביקור בjobcentre .
ולשואל המקורי - ניסית ללכת אולי למרפאה אחרת? לפעמים הפקידים קצת נלחצים מכך שמגיע מישהו שלא נכנס יפה לאף קופסה שהם מכירים, ואז מתחילות לצוץ כל מיני בקשות. זאת התגובה האוניברסלית של כל הפקידים ברחבי העולם.

pichinan

New member
תתחיל בפני אישית שמתארת את מצבך

מה שאתה מתאר מתחיל להיות מוכר לאנשים במצבך. האנגלים כרגע מנסים להחיל את השיטה הגרמנית, רק שעדיין קיים בלבול במושגים בין אזרח אירופאי למי שהיה תושב אירופאי. גם קיים בלבול בטפסים, שכרגע הוא לטובת המבוטח אבל זה לא יהיה לאורך זמן.ה- KK בגרמניה דורשים ממי שהיה תושב מדינה אירופאית לפני הגעתו טופס E-104, שבניגוד למרבית טפסי E עדין לא קיים עבורו פורמט מחודש (A או S), מה שמשחק לטובת המבטח. במילים אחרות, הם מבקשים לראות שמגיש הבקשה היה מבוטח במהלך 18 חודש במדינת המקור. ולא סתם מבוטח (וכאן ה catch, שלא עולה בקנה אחד עם הנורמטיבה האירופאית), אלא מבוטח שהפריש לביטוח הלאומי במהלך חודשי היותו מבוטח. הכרטיס הכחול (האירופאי) לא יכול להוות הוכחה, שכן קיומו מלכתחילה היא עבור תיירים אירופאים באירופה, והוא מעיד על ביטוח בהווה. אגב, לא מדובר על הכרטיס עצמו אלא על המסמך שעל בסיסו הוא ניתן במדינת המקור. מבחינת ה-KK לא משנה אם מדובר באזרח אירופאי, תושב או מי שהיה על רישום קומוניטרי (שבגרמניה ממילא מתאחד עם תושבות, גם דבר שלא ממש מתאים לנורמטיבה האירופאית). אזרח אירופאי, כמוך, שהגיע ממדינת צד שלישי מין הסתם אין ברשותו לא את הכרטיס האירופאי ובטח שלא טופס 104. הענין הוא שהקליניקות באנגליה לא ממש ירדו לסוף דעתו של המחוקק. אמרו להם: מאירופאים בקשו כרטיס (הכוונה המקורית היא לטופס 104 הידוע לשמצה, אבל באנגליה עדין לא הפנימו). זה שאירופאי במקרה זה הוא מי שבא ממדינה אירופאית, לאו דווקא אזרח האיחוד, עדין לא ברור לכולם. רשם מישהו לפניי שאת לא האירופאית הראשונה שבאה ממדינת צד שלישי על פוסט. זה נכון, אבל בשלב זה לרוב עדין יש צורך בפניה אישית שלך לצד המבטח, שאמורה להתקבל (לפחות מהמקרים המוכרים לי). כשנאספות מספיק פניות כאלה, הן יוצרות תקדים, ואז נופל האסימון למי שצריך והנוהל מתחדד.

בוורידג

New member
תודה!!

רק לא לגמרי ברור לי למה הכונה ב"צד המבטח"? הרי פניתי ל=GP. הכוונה למשהו אחר?

למעלה