התגוששות - סיבוב 2
קודם נתקן את העובדות: 1. האזהרה יצאה בשנת 2004, עודכנה ב- 2005 והיא בתוקף מלא באתר המפקח על הביטוח עד רגע זה. 2. 'המפקח על הביטוח' זה גוף ממשלתי במשרד האוצר שמגן על הצרכנים ו"מקסח" על ימין ושמאל את חברות הביטוח ורבות נגד כל חשש לקרטל. לו לא היה מקום לאזהרה כה נחרצת וחד משמעית, היא לא היתה עולה באתר רשמי של מדינת ישראל. אגב, מדוע המבטחים הנכבדים עם משרד עו"ד שלהם אינם תובעים "לשון הרע" את המפקח על הביטוח? אגב, לאזהרה זו אין כמעט תקדים בישראל, כנראה שזה ממש, אבל ממש חמור. 3. אולי בגלל ריבוי תיקי התביעות שמתבררות בבתי משפט עלתה אזהרת המפקח? זה ממש "קונץ" קטן לגבות פרמיות זולות ולא לשלם תביעות יקרות. נגד זה בדיוק נלחם המפקח בהגינו על הצרכנים התמימים. אגב, המפקח מעודד כניסת מבטחים וגופים פיננסים מחו"ל לשוק הישראלי. כל הרפורמה בביטוח בנויה על הנחת עבודה לאפשר כניסת מבטחים זרים. אגב, בישראל פועלים לא מעט כאלו באישור ובברכת המפקח על הביטוח. הם כנראה ראויים לכך מבחינת איתנותם הפיננסית וניהול התביעות שלהם. 4. אזהרת המפקח אינה המלצה, זה איסור כולל אזהרה שרכישת הביטוח וכן הפצתו (לתשומת לבך - שימי הנגבי) זו עבירה פלילית. אתה צודק, יש חוק בישראל והמפקח מצהיר ומזהיר שאתם פועלים בניגוד לחוק !! 5. יוסי מיליס מספק, ישר מהמדף, כל ביטוח שצנחן רחיפה זקוק לו. אין כל מגבלה ובתעריפים האטרקטיביים ביותר בשוק וללא כל מגבלה. מעולם לא הצעתי "פוליסה לתאונות אישיות". כל הפוליסות שאני מציע הן במסלול "ביטוח חיים" (גם אם המבוטח בחר כיסוי לתאונות בלבד) התקפות עד גיל 65-70 וחלקן לכל החיים. מאחר ואתה שימי לא ממש מבין בזה, אז אני לא כועס שאתה כותב שטויות ומטעה. 5. הסיכון היחיד שאין לי (כיום) כיסוי עבורו זה ביטוח אחריות מקצועית וצד ג' למועדוני רחיפה ולבתי ספר לרחיפה. אין לי כיסוי אז אני לא מנפיק פוליסה ולא גובה כסף. המבטח שלך מנפיק פוליסה, גובה כסף והמפקח על הביטוח טוען שכל מי שרכש אצלו ביטוח שם כספו על קרן הצבי. מה עדיף ?? 6. יוסי מיליס פוסל באופן שיטתי כל "חלטורה ביטוחית", כל ביטוח "קוקטיבי" בסכומים מגוכחים, כל פוליסה מחברה שהמפקח על הביטוח מזהיר מפניה וכל ביטוח שבזמן צרה "ישלח אותך סביב". מאחר ואני לא אמכור שום ביטוח שאני חושב שיש בו פגם (זה אני שצריך להסתכל למבוטח ולמשפחתו בעינים בזמן תביעה) אז מטבע הדברים אני מאמין במוצרי הביטוח שאני מוכר. ואחרון חביב: שימי הנגבי הנכבד, אתה באמת חושב שחברות הביטוח, מעצמות כלכליות עם רווחים של מאות מיליוני ש"ח בשנה, עם מחזור של מיליארדים, שכמעט כולן ברשימת 'ת"א 25' (25 החברות הגדולות בישראל והנסחרות בבורסה), חוששות מאיזו "משרד פיראטי לביטוח" שפועל בניגוד לחוק ושפונה לכמה פריירים מזדמנים? זה כמו שתגיד שהבנקים בישראל נכנסו ללחץ כי איזה מלווה בריבית נתגלה פועל מתוך דירה פרטית בבני ברק. אתה אפילו לא יכול לחשוב במושגים שהן חושבות ופועלות. לצערנו אתה ומי שהשפעת עליו, ישלם את המחיר של התמימות המוזרה הזאת.