ביזיון

noamk

New member
תשובה ממש לא חשובה.

1. אני מאמין שזה לא יעזור בכלום. לקלקל ? לא. אנחנו פשוט מכניסים אותכם מהר לעניינים...... 2. כתבים חיים מלכתוב. אנחנו חיים מצניחה. 3. לא היה אכפת לי שהכספים של אבא שלך היו ממנים רביעיה שלי. 4. שאלה היפוטתית ולא רלוונטית. 5. רעב עושה אותי עצבני (שאל את נעמה מהבקרה). מה זאת אומרת לא הזמן? הרביעיה כבר נשלחה - אז עכשיו צריך לשתוק לנצח?!? האמת ? אני לא חושב שאת הרביעיה של אטקין היה צריך לשלוח על חשבון האיגוד (תסלחו לי כולם.), וכן תומך בארז שאמר שעם הכסף היה ניתן לעשות דברים הרבה יותר מועילים, בעיקר בשביל הצנחנים המתחילים.

נעם

אני כמו קודמיי אין לי שמץ במלחמות מיותרות (או שלא).... רק לגבי מה יכל האיגוד או אולי עוד אפשר לעשות עם חלק מהכסף, לדוגמא,,, להתעניין בצנחן ששמו דור כרמי ששוכב במחלקת טיפול נמרץ בבי"ח לוינשטיין, ששילם מיסי "חבר" לאיגוד במשך שנים. או שאולי זה בכלל לא מצריך כסף, אלא רק יחס, אבל אני בטח לא מבין כלום באיגוד הישראלי לצניחה חפשית.... חג שמח לכל בית ישראל

israel mt

New member
היום הגדול של " הנבחרת "

Gap Mondial 2003 4-Way Open - Updated 9/9/2003 8:17:07 PM TOT, AVG and Rank through Round 4 ID Team Name 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 TOT AVG Rank 421 France 16 26 23 19 - - - - - - 84 21.00 1 422 United States 17 24 22 19 - - - - - - 82 20.50 2 420 Norway 13 24 21 19 - - - - - - 77 19.25 3 419 Italy 13 24 22 17 - - - - - - 76 19.00 4T 413 United Kingdom 14 22 21 19 - - - - - - 76 19.00 4T 418 Russia 15 22 18 15 - - - - - - 70 17.50 6 411 Belgium 15 19 19 16 - - - - - - 69 17.25 7 415 Switzerland 13 21 19 15 - - - - - - 68 17.00 8 416 Germany 14 19 17 15 - - - - - - 65 16.25 9 417 Sweden 13 18 15 15 - - - - - - 61 15.25 10 406 Spain 12 17 14 15 - - - - - - 58 14.50 11 412 Japan 12 16 14 12 - - - - - - 54 13.50 12T 402 Netherlands 11 16 14 13 - - - - - - 54 13.50 12T 410 Denmark 6 19 14 12 - - - - - - 51 12.75 14 414 Canada 11 15 13 11 - - - - - - 50 12.50 15T 405 Australia 11 14 12 13 - - - - - - 50 12.50 15T 408 Austria 11 13 13 13 - - - - - - 50 12.50 15T 403 South Africa 11 10 14 11 - - - - - - 46 11.50 18 401 Slovenia 10 12 11 9 - - - - - - 42 10.50 19 407 New Zealand 8 11 9 7 - - - - - - 35 8.75 20 404 Czech Republic 5 8 9 7 - - - - - - 29 7.25 21 409 Israel 1 3 2 4 - - - - - - 10 2.50 22 ביזיון של תוצאה לבזיון של החלטה

oferbar

New member
מי שקבע...

ערן (וכל השאר), תרשה לי להתייחס לעניין בתור מי שצפה בתהליך לאורכו. הבעייה לדעתי נובעת ממספר סיבות: 1. מחסור בנהלים וקריטריונים לשליחת נציגים לתחרויות בינלאומיות 2. חוסר תקשור של הנושא לכלל הצנחנים משלמי המיסים כל השאר נובע פחות או יותר מכך. מבלי להכנס לפרשנות, אשתדל לציין את העובדות: חברי האיגוד בזמן הארוע היו: זמי בולוטין (נשיא) אורב צידון אופיר ברששת (גזבר) קובי ישראלי חיים הרשקוביץ עופר בר בנוסף, וללא זכות הצבעה: ענבר זמיר (ועדת ביקורת) עידו קובלקווסקי (ועדת ביקורת) ירון לוי (מזכיר) 1. לקראת אליפות ישראל, הוחלט כי הרביעיה המנצחת לא תהיה זו שתשלח בהכרח לייצג את ישראל באליפות העולם אלא היא תורכב ממיטב הצנחנים. 2. ב- 30/6 הוחלט כי מורדי אלמליח ירכיב את הרביעיה מהיותו בכיר בענף ובעל נסיון רב בתחרויות. המועד הסופי להחלטה נקבע ל- 10/7. 3. ב- 31/7 הועבר אימייל בין חברי האיגוד בו מציע מורדי את הרביעיה (שנשלחה). במקביל הודיע גם עדי אטקין שהם מעונינים. הועלתה הצעה לבצע תחרות סמלית בין הרביעיות כדי לקבוע מי תייצג את ישראל, אולם זו לא התבצעה. המועד האחרון שנקבע לרישום היה 4/8 4. דעת רוב החברים בתגובה לאימייל (כולל אנוכי) הייתה שלא לשלוח השנה רביעיה בגלל חוסר המוכנות והאפשרות להשתמש בכספים המתפנים לטובת כלל הצנחנים. ההחלטה הועברה ב- 1/8 למורדי ולעדי. 5. בעקבות בקשה של לירון בלצר, התקיימה ישיבה חוזרת של האיגוד בתאריך 4/8 אבל נכחו רק זמי, עידו ואנוכי (ולירון בלצר) ולא התקבלה החלטה בעניין. 6. ב- 11/8 התקיימה ישיבה נוספת בנוכחות: זמי, קובי, אורב, ענבר, עידו ואנוכי (נעדרו: אופיר וחיים). הוחלט להצביע שוב בנושא למען "הפרוטול". הצביעו נגד: עופר הצביעו בעד: זמי, קובי ואורב נעדרו: אופיר וחיים ברוב קולות הוחלט לשלוח את הרביעיה האמורה ולממן את דמי ההשתתפות (כ- 800 יורו למשתתף). בעקבות ההחלטה הודעתי על התפטרותי מהנהלת האיגוד. ביקשתי שההחלטות יפורסמו באופן פומבי, מה שלא נעשה עד היום. המלצות לדעתי לשנה הבאה: 1. לקבוע נהלים וקריטריונים לשליחת נציגים לתחרויות. יש לקבוע רמה מינימלית לכל משתתף. 2. לקבוע אמצעי בקרה על החלטות האיגוד 3. לפרסם כל החלטות האיגוד במועד כדי לתת אפשרות לחברים להביע דעתם לגבי ההערות של ערן: האיגוד אמור להיות גוף ניטרלי. הוא נבחר ומורכב מצנחנים בלבד שחיים ומכירים את הווי הקהיליה. כל צנחן יכול להיות חבר הנהלה ולנסות ולהשפיע (בחירות פעם בשנה). הוצאות האיגוד היום הן מינימליות, אבל יש תקורה מסוימת. תוסיף לזה הוצאות ביטוח ומשלחת, ונגמר הכסף. כדי לפרק עמותה מסוג האיגוד, דרושות חתימות של 75% חברי העמותה אצל רשם העמותות. ישנן מספר נוסף של פעילויות שהאיגוד ביצע למען הכלל (לא כולן מתוקשרות), ויש עוד הרבה פעילויות שניתן היה לעשות עם קצת יותר עבודה. שמיים כחולים

adi etkin

New member
תגובה לדברים שעופר כתב

הכל זרם בסדר גמור עד הרגע שהאיגוד הודיע שהוא לא שולח רביעיה לאליפות ובמקום זה האיגוד ישקיע את הכסף בכלל הצנחנים (ימי הפנינג) מה שמבחינתנו נראה הוגן למדי מה שעכשיו נראה רע זה הדברים הבאים : 1 מה פתאום האיגוד לאחר שהחליט לא לשלוח נבחרת לאליפות משנה את דעתו אחרי הדקה ה90? 2 מדוע לא ידעו שאר חברי האיגוד שמורדי נבחר להקים קבוצה כזאת? 3 מדוע האיגוד לא מזמין או מודיע לחברים על הליך של בחירת קבוצה לשאר החברים? 3 למה לא ניתנה זכות ערער או התנגדות לבחירת הקבוצה לחברים? 4 למה הכל נעשה בכזה שושו? 5 למה זמי אחרי שאמר לנו כמה פעמים במועדון שלא תישלח קבוצה שינה את דעתו? 7 איפה הם חברי וועדת הביקורת האמורים לשאול את כל השאלות האלה? 8 למה נראה לי שכל חברי האיגוד היום מרגישים מרומים? 9 למה האיגוד לא מגיב בצורה רשמית עד עכשיו? 10 למה למה למה ?????????

InbarZ

New member
תגובה לא רשמית של חברת ועדת ביקורת

1. לא היתה החלטה לא לשלוח נבחרת. היו חילופי אימיילים, בהם רוב חברי הועד הסכימו לא לשלוח משלחת, אבל לא נעשתה הצבעה או החלטה כלשהי. בלי להתייחס להחלטה שהתקבלה, לדעתי (הביקורתית) היא התקבלה בנוהל תקין. ההחלטה אחרי כל הסיפור היתה לקבוע נהלים לקביעת משלחות לתחרויות. מקווה שזה יקרה. 2. זה שחברי האיגוד לא יודעים מה מחליט הועד זו בעיה, ועדת הביקורת התריעה על זה, ונעשים צעדים לשנות את זה. לצערי זה לוקח די הרבה זמן. מסתבר שאפילו בארגון קטן יש בירוקרטיה. 3. ראה 2 3. זה יכול להיות רעיון טוב. רק שבשביל לקדם אותו צריך שהציבור ידע, ועל זה ראה 2 4. זה כבר לא נכון. חוסר פירסום =! שושו. יש הרבה אנשים שידעו, ומזמן, וגם הרבה אנשים שמחו מזמן. אם אתה ידעת על זה מזמן, למה לא התרעת קודם? למיטב ידיעתי הרביעיה שלכם בכלל לא היתה מעונינת בגלל ההוצאות הגדולות, דרך אגב. 5. צריך לשאול אותו. 7. הנני כאן. כמו שאמרתי בתגובתי לשאלה 1 שלך, הנוהל היה תקין, בין אם ההחלטות נכונות בעיני ובין אם לא. דרך אגב, הסיבה שאני בועדת הביקורת היא שרציתי לדעת מה באמת קורה באיגוד. עכשיו אני יודעת. 8. לפי מה שאני רואה בפורום, יש בערך 10 חברי איגוד שמרגישים מרומים, השאר לא מתעניינים כרגיל. 9. לא יודעת. מחכה בעצמי. 10. אין לי מושג. ועוד משהו - אם אתה, נועם, אורי ועכשיו גם עופר - שהתפטרתם כולכם על רקע החלטות לגבי אליפות העולם או הוצאת הכסף או משהו דומה, מייצגים את הדעה של כל חברי האיגוד, תיכנסו לועד בשנה הבאה (ינואר-פברואר זה די קרוב), בשנה הבאה זה לא יקרה. תקראו לי נאיבית, אבל אני עוד מאמינה בדמוקרטיה, ובכוח לשנות דברים.

yanivw

New member
אל תטעי !!!

8. יש הרבה יותר חברי איגוד שמרגישים מרומים ממה שאת חושבת. וגם אם זה המספר שאת חושבת, זה עדיין לא מצדיק מנהל לא תקין.

InbarZ

New member
שום דבר לא מצדיק מנהל לא תקין

השאלה היא רק אם זה מה שקרה פה. ואם כי אני לא שמחה שאנשים מרגישים מרומים, אני שמחה שאכפת לאנשים. אני רק חושבת שכדאי שהרוב השקט והמרומה צריך לפתוח את הפה, ולא לתת לשלושה אנשים לעשות את העבודה בשבילו.

כמה תמימות

התסריט העגום שוב חוזר. באופן די מפתיע גם החתום מטה וגם ידידנו נעם קטלב היינו שם. לפני כשנה הייתי חלק מהנהלת האגוד, ישיבות ניסיונות לקדם את הספורט... אבל מה? כנראה שהכל שם מכור, כמו שקודמי אמרו משהוא מריח לא טוב, כשר אולי, אבל מסריח. והתסריט הולך כך: ישיבת הנהלה שמתקיימת אחת לשבוע, ובאותו שבוע על הפרק משלוח משלחת מטעם האגוד לאחת מהתחרויות הבינלאומיות. חברי הנהלת האגוד לאותה תקופה: זמי בולוטין - יו"ר, אופיר ברששת - גזבר, עופר בר נעם קטלב אורב צידון שרון קדמי ואורי טלאור - חברי הנהלה. החלטה שהתקבלה ברוב: לא שולחים את המשלחת לתחרות. בין הנימוקים היו מקצועיות המשלחת ורמה מאוד ירודה, כן נשקל בחיוב שליחת בועז ורני לתחרות אך השניים ויתרו על הכבוד והמימון מנימוק של רמה?!. הממה... ההחלטה לא מצאה חן בעיני חלק מהגורמים שרצו לצאת לתחרות ונענו בשלילה, מאחורי הקלעים הועלו איומים כאלו ואחרים, ואז הפתעה... הצבעה טלפונית חוזרת של ההחלטה האם לשלוח את הרביעיה לחו"ל. מפה והלאה הכל כבר היה סגור והושג רוב קולות למשלוח הרביעיה. ועוד פרט קטן לסיום. מייד לאחר ההצבעה הטלפונית שניים מחברי האגוד פרשו מהנהלת האגוד. בין הפורשים נעם קטלב ואנוכי מרגישים Deja Vue? בשמחות, אורי טלאור

noamk

New member
ברצוני לעמוד על מספר אי דיוקים:

1. האיגוד אינו מתאסף בתדירות שכזו בדרך כלל. 2. אירועי שנה שעברה : בעידוד של אורי ועופר הצלחנו להעביר החלטה ראשונית, בנוכחות רוב חברי הנהלה, כי התמיכה של האיגוד כלפי הצנחנים תהיה על בסיס הישגי בלבד, קרי, כל צנחן שיצא לתחרות ויביא הישגים (שלושה מקומות ראשונים), יזכה לתשלום רטרואקטיבי של הוצאות ההרשמה והטיסה. במקביל החלטנו, שמכיוון שלרביעיה אין כל סיכוי להגיע להישגים אלה, נקבע לה רף של 10 מקומות ראשונים כמדד להצלחה חלקית. בנוסף – צנחן, או קבוצה, שיעמדו בקריטריונים אלו ייזכו לתמיכה מוגדלת בשנה שלאחר מכן. 3. על ידי קביעת קריטריונים שכאלו, ניסינו להביא למצב, שמעגל הקסמים של שליחת משלחות חסרות טעם ייפסק, אך עם זאת, ייצוג ישראלי ימשך, במקביל לתמיכה על סמך הישגים, כמקובל בענפי ספורט אחרים. 4. החלטה זאת שונתה, במשאל טלפוני, לאחר לחצים של גורמים שונים על חלק מחברי ההנהלה. לצורך העניין, להלן חלקים ממכתב ההתפטרות שלי: "אחד העיניינים העיקריים היה שליחת המשלחות לחו"ל. מכיוון שמעולם לא נקבע קריטריון למשלחות, ולא ניתן גם לקבוע קריטריונים שכאלו, לא נותר אלא לבצע החלטות שכאלו על פי דעת הרוב בהנהלה, כפי שאכן התבצע. לא השיטה ולא התוצאה היא שמפריע לי. אני מאחל למשלחת הצלחה והנאה מירביים. מהות ההחלטה הוא שמפריע והדרך בה התקבלה: אינני חושב ששליחת משלחות, אשר מראש אנו מכירים בעובדה שיכולתם מוגבלת, תתרום כהוא זה לקידום הספורט בארץ. החלטת האיגוד בנושא זה היתה ברורה ומעוגנת בהיגיון בריא - עזרה כספית על בסיס השגים בלבד. על כן הוחלט כי אם תגענה אחת מהמשלחות להשגים כלשהם, רק אז יבוא האיגוד ויעזור לצנחנים במיידית, וישקול בשנה הבאה עזרה מקדימה, בדיוק כפי שהוחלט עם בועד ורני. בלי שום קשר למצבו הכספי הרעוע של האיגוד, אני לא חושב שהשקעת כספים זו היתה במקום. לדעתי במחיר המשלחת ניתן היה לארגן ארועיים חודשיים במימון קופונים והדרכה מכיוון שרב צנחני ישראל הקטנה עושים זאת למטרת הנאה בלבד, ארועים שכאלו יוכלו להביא צנחנים רבים יותר אל המועדון או המועדונים, לגרור אחריהם סקרנים נוספים, ולהוות מנוף לספורט כולו." זהו.

statler

New member
רציתי להגיד...../images/Emo46.gif

בתור גוזל קטן שרק למד לעוף ומבקר במועדון פעם בחודש (בחודש טוב) נראה לי שיש משהו לא כל כך תקין באיגוד אם חברי הועד מתפטרים כל הזמן... אולי זה הזמן להוציא מהאיגוד את התוכן וללכת לקפוץ במקום שלא מחייב להיות חבר באיגוד (ולא נכנס לשאלה למה לעזאזל...) אז מישהו מכיר מקום כזה ? רצוי מקום שלא צריך לטוס אליו (כי אז נתבלבל ונקפוץ החוצה בדרך)... פה הכוח שלנו - הצבעה ברגלים !! אם לוקחים את הכסף שלנו כדי לממן לארבעה אנשים הנחה בחופשה בצרפת אני מעדיף להעביר את הכסף למישהו אחר... ושאלה לסיום: יש לך 800 ש"ח פנויים בשנה - האם תיתן אותם לפרדייב/האיגוד בתור מתנה (או מס...) או שתקפוץ איתם ב-skykef?

oferbar

New member
אבוד לך ../images/Emo13.gif

כל מועדוני הצניחה בישראל הינם חברים באיגוד הצניחה...

statler

New member
ציטוט מאתר skykef ושאלה לרוי

"מועדון צניחה חופשית Skykef.com חבר באיגוד האמריקאי לצניחה חופשית ומחויב לחוקי הבטיחות כפי שהם מפורסמים בתקנון האיגוד." לא כתוב שום דבר על האיגוד הישראלי... רוי - האם המועדון החדש שייך לאיגוד ? ואם כן האם חייבים הצנחנים במועדון להיות שייכים לאיגוד ?

magdiel

New member
היות ולא

נכחתי בישיבות האיגוד, איני יכול להתייחס לדרך ההצבעה וקבלת ההחלטות. אין ספק כי כחבר איגוד, הייתי מצפה לראות פרוטוקולים של הישיבות, כך שניתן יהיה (אם נרצה) להתייחס להחלטות בזמן. איני בטוח כי "לפרק את האיגוד" זו הדרך שתוביל אותנו למה שאנחנו באמת רוצים. אולי כדאי כי קבוצה של אנשים שאיכפת להם ושמרגישים מרומים תכנס להנהלת האיגוד ונוכל להשפיע בדרך כלשהי. אולי אכן נוכל להגיע סופסוף למצב בו הפעילויות שיערכו בחסות האיגוד תהיינה פעילויות לכלל הצנחנים ולא לאוכלוסיה מצומצמת. דרך אגב, מקריאה מעמיקה של הדברים שהובאו לידיעת כל הצנחנים בפורום: אם ה-4.8 היה התאריך האחרון לרישום, כיצד נערכו כל ההצבעות ב-11.8? האם אכן רק "לפרוטוקול"?!?! אם הייתה מתקבלת החלטה שלא לשלוח, האם היו מבטלים את ההרשמה?!?! ודבר אחרון: הרוחות ערות, הים סוער, והרבה מאוד צנחנים מרגישים מרומים... לא כולם עושים זאת על גבי דפי הפורום, זה לא אומר כי הם לא מתעניינים, כרגיל.... מגדיאל

a d i o s

New member
לענבר רק שתדעי שהרוב השקט...

כן מתעניין אני מעדיף לא להתערב כי אני באמת לא בקיא בנושא אבל אני קורא ומנסה להבין מה קורה שם באמת וזה לא נראה טוב. אני בטוח שיש עוד הרבה שרק קוראים ונותנים לאנשים הנכונים לעשות את העבודה. עדי.

adi etkin

New member
עובדות זמי עובדות!!!

לאחר שיחה של כ45 דקות עם מר זמי בלוטין אשר בה נאמר לי שאני נשען בעיקר על שמועות להלן כמה עובדות : 1 האיגוד ידע על כך שיש אנשים נוספים שרוצים ליצג את ישראל! זמי אומר : "היה באיגוד חוסר תקשורת בין חברי ההנהלה" ירון אומר :" חשבתי שאתם לא רוצים" ועדת ביקורת : לא ידענו בכלל שאתם בתמונה" 2 האיגוד לא פרסם מעולם הודעה שמורדי התמנה ע"י להקים קבוצה זמי אומר " כן יש בעיה של פרסומים לחברים" ירון אומר " קשה לתפעל את אתר האיגוד " ועדת ביקורת : התרענו מזמן " 3 האיגוד ערך משאל במייל בין חברי ההנהלה לגבי ההחלטה ובה קיבלו תוצאה שלילית לשליחת נבחרת במצב הקיים זמי אומר : אבל אח"כ ערכנו ישיבה דחופה" 4 חבר הנהלה התפטר זאת השנה השניה בגלל ההחלטה דומה ביותר זמי אומר " אז התפטר " 5 האיגוד קיבל את ההחלטה לשליחת נבחרת אחרי זמן ההרשמה הרשמי דבר הכרוך בקנסות על איחור בהרשמה זמי אומר : "הנבחרת שנסעה אמורה לשלם את הקנס" 6 האיגוד הודיע לעדי ולמורדי שלא תשלח רבעיה השנה וועדת הביקורת אומרת " לא היתה החלטה כזאת " 7 האיגוד לא נתן הזדמנות שווה לכל החברים לנסות ולהתמודד על מקום בנבחרת ישראל בכל הסגנונות ולא רק בRW 8 האיגוד יוציאׁ(בעתיד) כ 20000 ש"ח מקופתו לטובת הענין 9 חבר הנבחרת אביב צידון הוא אח של אורב צידון חבר הנהלה אשר הצביע בעד יציאת הרבעיה של אחיו זמי אומר " נוווו באמתת" 10 כל חברי האיגוד מחויבים לשלם דמי איגוד ללא קשר להסכמתם 11 גם אחרי השיחה הארוכה(נכון להיום) עם זמי הוא בטוח!!! שההחלטה שלהם בסדר גמור 12 עדין לא שולם הכסף ע"י האיגוד לאליפות!!!!!!!!!!! כל הנ"ל הם עובדות בדוקות ולא שמועות כי שמועות זה כבר סיפור אחר.....

fishburn

New member
האיגוד הזה, מה הוא עושה?

אני בקורס וכמובן שגם נרשמתי לאיגוד. מה בעצם עושה האיגוד הזה למען הצנחנים בארץ? הוא מורגש בכלל בארץ שעד לפני שבוע היתה בעלת מועדון צניחה אחד בלבד (אם לא לוקחים בחשבון את המועדון שנסגר ליד אילת לפני כמה שנים)

magdiel

New member
פניה לאיגוד

חברים, להזכירכם ניתן לפנות לאיגוד בצורה רשמית בכתובת הבאה : [email protected] ולבקש פרטים נוספים, זאת זכותנו לדעת. אני כבר שלחתי מייל. מעניין אם תתקבל תשובה...

ניתרו

New member
פתרון אפשרי

אני עוד חבר איגוד ששתק, אבל בהחלט מתעניין ואכפת לו. אני זוכר את וויכוחי הענק על האיגוד שרצו פה לפני מספר חודשים. אז צעקנו הרבה ומה קיבלנו? "זה מה יש, תצטרף לאיגוד ותשנה." ממה שאני רואה יש כמה אנשים שדעותיהם תואמות את דעות הכלל שגם היו בהנהלת האיגוד אבל התפטרו כי לא היה להם רוב. אני אומר, פעם הבאה שיש בחירות פשוט להכניס קבוצת רוב (מין מפלגונת) שלהם לשם, אנשים שאנחנו סומכים עליהם שיעשו את העבודה! אני מתכוון לאופר, נועם ורבים טובים אחרים. מתי ואיך בכלל מתבצעות הבחירות האלה?

למעלה