ביזיון

• פותח הנושא GMN
  • פורסם בתאריך

GMN

New member
ביזיון../images/Emo46.gif

ברכותי, החל מהיום כל אחד מכם יכול להפוך לרוצח ולהשאר זכאי, חופשי ומאושר.
<a href=http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3559858,00.html target=_blank rel=nofollow>חוק דרומי</a> עבר היום בקריאה שלישית.
אחד החוקים הכי מטומטמים שהיו במדינת ישראל מאז ומעולם.

ואגב, האם כל שטח הקיבוץ נחשב למשק חקלאי?

אני נגד להרוג את הפורצים אבל למה לא לירות?

הרי התחילו את החוק בגלל שהפורצים ניסו להרוג אותו ......
והיום אין שום הגנה מפורצים ...כי הרי המשטרה לא מתפקדת ..
אני לא מבין מה כל כך נורא בחוק הזה
האר את עייני

GMN

New member
הסבר קצר

החוק הזה אומר (בעקרון...):
אם מישהו נכנס אליך הביתה, במטרה לגנוב לך את הטלויזיה - מותר לך להרוג אותו.
משמע - הטלויזיה שלך יותר חשובה מהחיים שלו.
הוא נותן זכות לכל אחד להשתמש בכוח ובנשק חם, על מנת לפגוע ואף להרוג פורץ.
לא אנס, לא רוצח, לא אדם מסוכן שמאיים על חייך. גנב, לא חמוש, לא מהווה סיכון לחיי אדם, פוגע אך ורק ברכוש.
אני מאמץ את הציטוט מהכתבה:
&quot;עונש מוות על עבירות רכוש, בלי משפט.&quot;

אתה אומר שהתחילו את החוק בגלל שהפורצים ניסו להרוג אותו.
אם ככה, אז החוק עוד יותר דפוק, כי אין קשר בינו לבין ניסיון לרצח או לאיומים, הוא מתיר הרג של גנבים, לא רוצחים.

ובקשר למשטרה, החוק הזה מוכיח כמה הרשויות במדינה חלשות. אתה בעצמך כתבת שהמשטרה לא מתפקדת - לא הגיע הזמן שהיא תתחיל לעשות את העבודה שלה?
במקום לחזק את המשטרה, להגדיל תקציבים ולתגבר נוכחות במקומות המתאימים, מעבירים את <b>כוח השיפוט והביצוע</b> לאזרחים.

Nipiy

New member
Hi there farmer john

אני מסכים ולא מסכים עם מה שגל כתב. מצד אחד נכון יש לנו מערכת חוק כושלת שכרגע ניערה מעצמה את אחריות השיפוט/ביצוע ונתנה אותה לאזרחים(להזכירכם החוק זה קיים ברוב המדינות בארה"ב) וכמו שאתה אומר אם היו נותנים למשטרה תקציבים ותגבורים איפה שצריך אולי החוק הזה בכלל לא היה מגיע לקריאה ראשונה אבל עם משטרה כמו שלנו שכל שבוע שומעים על סקנדל חדש אתה לא יכול להשאר אדיש ולא לשקול בכלל את החוק הזה. אני חושב שהיו צריכים ליישם את החוק 'שלוש מכות ואתה בפנים' (Three Strikes and you're In) זה חוק שאומר שבעבירה השלישית שתבצע בזמן אחר (רצח, אונס, שוד, תקיפה, פריצה, גניבת מכונית) יתנו לך את העונש המרבי.

אני לא בטוח שחוק 3 המכות ימנע מהפורצים לפשוע.

הרי גם על עבירות של פריצה אפשר להכנס לכלא, ועדיין אותם אנשים עושים את זה, ולפעמים יותר מפעם אחת. אנשים גונבים מכל מיני סיבות, אחת מהם היא בשביל לקנות אוכל לילדים שלהם-מטרה קדושה בעיני הורים רבים. במקרה כזה העבריין פשוט לא רואה ממטר ויעשה דברים מטורפים כדי להשיג את מבוקשו.

ברור שהחוק לא מוצא טוב

אבל צריך למצוא איזשהו מוצא ... הרי אתה יודע שאם יגנבו מהקיבווץ איי אפשר לעשות כלום זה לא סוג של אבסורוד אני לא מסיכם עם החוק הנוכחי .. אבל צריך למצוא דרך לפתרון

עצוב מאוד.לתת לאדם אפשרות להרוג את מי שבסך

הכל גנב ממנו? זאת מדינת חוק או מדינת חוקן?. אני לא אתפלא אם בחודשים הראשונים מאז שהחוק יכנס לתוקף יהיה מערב פרוע בחוות החקלאיות, ואני גם חושש שאנשים חפים מפשע יפגעו ע"י בעלי החוות שחשדו שהם פורצים. אני,כמו גל ,חושב שהפתרון לבעיה צריך לבוא מהמשטרה. החבר'ה האלו צריך להתייעל ולדאוג להיות זמינים ומתריעים. לארגן כוחות שיפטרלו באזורים חקלאיים ואם אפשר אז שהמדינה תיתן הנחה\תממן שמירה של 24 שעות על השדות.

לא בדיוק....

הרוצח יכול לטעון שאדמתו נשדדה על ידי "בעל החווה" ולירות בו - בהסתמך על אותו החוק.

למעלה