ביזיון של שרון!

אני מתבייש בדמוקרטיה הישראלית

אני מתבייש,פשוט בושה,שעוצרים ראש ממשלה באמצע נאום!!,מה זה צריך להיות? איפה הצדק פה?,עד שסוף סוף הוא אמר אמת,עוד מתלוננים!! ועוד אחר כך מכניסים תומכי טרור לכנסת... לא פלא שככה מסתכלים עלינו בעולם,אני מתבייש בשמאל הישראלי והדמוקרטיה! עד מתי תמשיכו ככה???.. מאפיה?...שחיתות?????... כבר שכחתם את 81?....או לפני שנה וחצי??????.. אנשים תפתחו את העיניים,השמאל,הוא פה שהורס את הכל!

Ouri_s

New member
מה הקשר לדמוקרטיה כאן?

מדובר על חוק. החוק אוסר על תעמולה בנאום כזה.וזה מה שהוא עשה נקודה.

Mnementh

New member
בולשיט

שרון עשה את הדבר היחידי שאפשר לעשות וזה להגיב לתעמולה שמאלנית שהתנהלה כאן 10 ימים ללא מפרע בכל הרשתות ובכל הערוצים על-ידי אנשי תקשורת שמאלנים ועל-ידי פוליטקאים שמאלנים מושחתים , אנשים קטנים, כגון מצנע, בורג וחיים רמון. הפסקת הנאום הינה חוצפה ועילה לועדת חקירה.

קשר קושרים לגנוב שלטון בעלילות

האוליגרכיה המשטרתית משפטית תקשורת שרובה אנשי מר"צ - עבודה ניסתה כבר בעבר להפליל ולהטיח רפש ע"י הדלפות מחקירות משטרה, המלצות להעמיד לדין ואף העמדה לדין של אהוד אולמרט, .יעקב נאמן, .מאיר שיטרית, .אביגדור ליברמן, .אביגדור קהלני ובנימין נתניהו. בכל אלו הם כשלו. אבל עד שכשלו הם הטילו רפש ומיררו את החיים. מאידך הם לא גמרו לחקור עד היום את עמותות ברק (ומצנע), את זיופיי הפרימריס במפלגת העבודה בפרשת בחירתה של סופה לנדוור, את זיופיי הפרימריס במפלגת העבודה בבחירות שבין בורג לבן אליעזר, והם לא חוקרים ולא מדליפים בפרשיות שהתפרסמו לפני שבוע במעריב בקשר לשחיתויות לכאורע המיוחסות ללעמרם מצנע. יחסם הסלחני לעזר ויצמן זכור לכל. ניצב משה מזרחי אשר כפי שפורסם בעיתונות נחשד בהאזנות סתר לליברמן ונתניהו, והנלחם אוליי על עתידו הוא ראש החוקרים אף כיום. אל תתנו לאוליגרכיה הזו לגרום לתומכי אוסלו לתפוס שוב את השלטון ולסכן את בטחון המדינה.

לא הבנתי את הקשר ל-81

ב-1981 הליכוד היה חצי שנה לפני הבחירות מרוסק והמערך נסק. מנהיג גדול קם מהקרשים ולבדו סחף את הליכוד להישג הגדול בתולדותיו-48 מנדטים.

ראליסט

New member
גם בגין....

היה גדול בזכות הסכם השלום הראשון וכמעט היחידי ,שהוא חתם עם סאדאת. מעבר לכך,הוא היה דמגוג גדול,שניסה להפיל את פרס באמצעות העלאת נושא השנאה העדתית על-סדר היום לפני הבחירות ב-81,ורק כך ניצח אותן בקושי.הוא הביא את הכלכלה הישראלית לקטסטרופה של טירוף אינפלציוני בדגמים דרום אמריקאיים,ושלח את צה"ל ללבנון תוך הבטחה שקרית "לשלום לגליל ל-40 שנה".הבטחה שכל מה שנשאר ממנה היה מעל אלף הרוגים לחיילי צה"ל. אבל מה? הלוואי והיום היה מועמד בסדר גודל של בגין.כי עם כל אי ההסכמה שלי באשר להיותו מנהיג דגול,הוא שייך היה לזן של מנהיגים אידאליסטים,כמו חלק ממנהיגי תנועת העבודה ההיסטורית שכולם כבר ז"ל ממזמן.היה לו האומץ הציבורי להגיד "אני לא יכול יותר" .היום אף מנהיג,לא משמאל ולא מימין,לא יגיד זאת,גם אם הוא יודע ששגה.כשבגין שגה הוא בלבו הבין-ויותר מזה ,לקח ללב קשה,וזאת כנראה סיבת הסתגרותו ארוכת השנים ,שבה לא טרח אף להצביע לליכוד. בנסיבות,ויחסית למנהיגים העלובים שיש לנו היום,שכל מה שהם יודעים זה להזכיר לנו איך טפסו על טנקים לפני מליון שנה,אינם יודעים כלום והורסים את המדינה-אחד כמו בגין בהחלט עדיף על שרון,מצנע,ביבי ופואד גם יחד.

Mnementh

New member
תודה לך פרשננו לגבי בגין ז´ל

לא אתה, לא אני ולא אף אחד פה יודע מדוע בגין הסתגר בביתו. הנחה יותר הגיונית כי הוא עשה את זה משילוב של סיבות אישיות ושל כאב גדול על ההרוגים במלחמה, לא בגלל שעשה איזושהי טעות תכנונית. המלחמה היתה מוצדקת ובגין צדק באומרו שיהיה שלום ל-40 שנה, מפני שזה היה יכול לקרות, היינו בדרך הנכונה. אני חושב שזאת חוצפה, ואני לא מתכוון אליך כאן, אבל לכל השמאלנים שמבקרים את התוצאות של מלחמת לבנון, אותם שמאלנים שקרו לו "רוצח רוצח" בהפגנות בלתי פוסקות מתחת לביתו (אם כבר סיבה לכך שנפגע ופרש) וניסו לטרפד את המלחמה הזאת מ-1 DAY כאילו זאת איזושהי מלחמת ויטנאם, ולא נתנו לתוצאות לשקוע ולהיבסס. ללא אותה מלחמה אני לא רוצה לדמיין בכלל מה היה קורה. אתה לא יכול להאשים את האינפלציה של אותם שנים על בגין, זה באמת מגוחך. זה כמו להאשים את המצב של ההיי טק העולמי על קלינטון או על ג´ורג´ בוש. זה לא דברים שיש עליהם שליטה בתקופות כאלו. עובדה שהעם לא קנה את זה והוא הצביע עבור יושרו ועבור ביצועים אמיצים (כמו התקפת הכור בעראק אליה פרס התנגד).

בגין- המנהיג היחיד בישראל

שלקח את האחריות על מותם של אנשים בעקבות החלטה שקיבלה ממשלתו, התפטר והסתגר. דרך אגב אחי, יש לך טעות. השמאל לא רק שלא ניסה לטרפד, אלא תמך במלחמה בראשיתה, ורבין אף תמך במצור על ביירות. עכשיו הם מעיזים לפתוח את הפה...

Mnementh

New member
אני מדבר על ההפגנות למיניהן

ועל השמאלנים בתקשורת וברחובות בזמן המלחמה.

ראליסט

New member
רק מזה??

לו נניח היית גם מתבייש מהדרך שהליכוד הפך ממפלגת שלטון ,למפלגת מאכרים שעליה מושכים בחוטים עברינים ודמויות חשודות כמו מר אלפרון,מר פייגלה,מר דויד אפל,מאדאם בלומנטל,מר עוזי כהן הנלבב מרעננה,אנשי ש"ס - תומכי הליכוד מס 1 וכד,אז היית יכול בכלל לדבר בשם הדמוקרטיה. אבל כשאצלך הדמוקרטיה נפסקת ,כשמדברים על שחיתות בליכוד-מה לך ולדמוקרטיה??? איך אתה יודע ששרון דיבר את האמת בכלל? עיינת בכל התצהירים המשפטיים? חקרת? קראת מסמכים? או שאתה תומך "עיוור" של שרון שכל מה שיאמר יהיה נר לרגליך??? האם תודה אתה שמושחתי הליכוד הם לפחות כמושחתי העבודה??? או שתהיה צבוע וכל מי שאינו מאמין באידאולוגיה שלך-הוא מושחת. שרון אתמול בטלויזיה,במקום לענות ישירות על ההאשמות כנגדו-ורק זאת,ניצל שידור ממלכתי,לתקוף בציניות את מפלגת העבודה בכך שהיא האחראית על הדלפת הפרשה האחרונה עליו.במקרה הטוב זוהי תעמולת בחירות שמקומה בתשדירים ולא בדברים של ר"מ לאומה.במקרה הרע זו הסתה כנגד מפלגת העבודה.ושיוכיח מר שרון שאכן יד של מישהו בעבודה היא זו שהדליפה את המסמך הזה-אם לא-עליו להתפטר מהמרוץ מידית,כאשר ניצל במה ממלכתית להסתות ושקרים. מר להב-שרון לא נאם!! לנאום נואמים בכנסת,בועידה,וכד.ראש ממשלה מופיע בדיבור ישיר בטלויזיה הממלכתית ובערוץ המסחרי-רק לשם נשיאת דברים ממלכתיים.אינני זוכר אף ר"מ מהשמאל,שביקש לנאום לאומה,ובמקום נאום לאומה ,נשא נאום לליכודניקים הבורחים "מהבית". אתה מתבייש בשמאל הישראלי? אני מתבייש בימין הגזעני שבאמטלה של פסילת בל"ד ,רוצה בעצם לפסול את הזכות היחידה שבה ערביי ישראל-רובם מעולם לא השתתפו באף פעולת טרור,שווים לאזרחיה היהודיים,הזכות לבחור ולהבחר. ולמה הליכוד תמך בפסילת טרוריסטים ערביים,אבל התנגד לפסילת טרוריסטים יהודים כמו מרזל ופיגלין.אני הייתי עושה אחת מהשניים:או פוסל כל איש כך-כך לשעבר,וכל איש בל"ד,כי שניהם בעצם זה טרור-והטרור של כ"ך ושותפותיה הביא לרצח רבין-זה גרוע מאוייב מבחוץ.לחליפין הייתי נותן לכולם להתמודד ,ונותן לציבור הישראלי להכריע ולא לפוליטיקאים אינטרסנטיים.בחינגת הפסילה הזאת השתתפה גם מפלגת העבודה,ולכן מבחינתי אינה שונה ברמאותה מרמאי הליכוד.אני לא צבוע כמוך!!!

rubikon

New member
ריאליסט-אני מצטער עכשיו על הסליחה

שבקשתי ממך על שכיניתי אותך שמאלן סהרורי-אתה אמנם כזה ללא ספק-אני עוקב אחרי הודעותיך ובהן אתה מוצא את רוב הזמן לתקוף את הליכוד והימין ואילו לגבי השמאל אתה מאד "צימחוני"-שיטה ידועה של המתחזים-תהיה אמיץ [אתה מסוגל?]וגלה לכלם את זהותך הפוליטית האמיתית-שמאל סהרורי מתחזה. שמאלן[השומר הצעיר]הדוגל במשנתו של יעקב חזן-מורי ורבי.

ראליסט

New member
אני תוקף...

את הליכוד יותר מאשר את העבודה-אולי,כי הליכוד פשוט בשלטון.נמאס לי מהמנהג שתנועת שלטון מעבירה את מחדליה,לאופוזיציה.לו מפלגת העבודה היתה היום בשלטון-כמו עם ברק,אני הייתי מכסח לה את הצורה,בפורום שלה-שקשה לי בכלל לזהותו. ולעניין הטענה שלך בדבר היותי שמאלני:תאמין לי שכשם שאני לא מתבייש לכסח את שרון ואת העבודה,איני מתבייש על אחת כמה וכמה,לאמר את דעותי הפוליטיות.אני איש מרכז בדעותי המדיניות,מתנגד לחרדים (ובענין הזה אני כמו "שינוי"),ובעד מדינת רווחה עם תחרות חופשית.לא קפיטליזם קיצוני-כהשקפת הליכוד ושינוי ולא סוציאליזם כפי שחד"ש מעונינת. ויש לי הצעה:אני מוכן שביום הבחירות תכנס איתי לקלפי ותראה בעד מי אני מצביע.איני נעול עדיין.אבל בעד העבודה ושמאלה,או הליכוד וימינה-לא אצביע.אם אתה מוכן להצעה וזמין להגיע לחיפה ב-28 לחודש,מוכן לתאם איתך כל דרך ולהוכיח לך שאתה סתם קשקשן. אגב,הלוואי שכל המנהיגים היום היו דומים ליעקוב חזן מבחינת רמתו ויושרו.ולי יצא לשמוע אותו אישית.גם אם לא הסכמתי עם רוב דרכו.

ראליסט

New member
בינתיים...

מי שהביא אותנו לגלות אלפיים השנה,היו אבותיך הימניים-אנשי מצדה העלובים.האנשים שהעדיפו שבית המקדש השני יישרף יחד איתם,מאשר שייכון גם תחת שלטון זמני של מעצמת רשע כמ רומי.רק בזכות יוחנן בןזכאי,"השמאלני" ,לא נכחד העם היהודי כולו.רק בזכות תנועת העבודה ההיסטורית (לא-לא הבדיחה של ימינו),שב העם היוהדי לארצו והקים בה את ביתו הלאומי.בלי בן-גוריון,היום היית יושב בגלות. ולעצם העניין,האם עד כדי כך התדרדרתם,שכשהסקרים פתאום קצת מחוירים,אתם הליכודניקים,שנאמנותכם היא לליכוד יותר מלמדינה,פתאום חוזרים והופכים את מפלגת העבודה לזו שתביא אותנו לגלות??? ישמור אלוהים-הרי יש לכם את אותו מאפיין שאחרי אוסלו גרם לרצח רבין.במקום שתתמודד עם העברינות של הליכוד,אתה בוחר להתמודד עם העברינות של העבודה. מתי תבין כבר??? הליכוד והעבודה בכללי הם אותו זבל מחורבן (וסלח לי על המילים).שתיהן לא רוצות בטובת המדינה-לא בטובתך,לא בטובתי.שתיהן מובילות אותנו לתהום.לכן גם הציבור כ"כ אדיש למערכת בחירות זאת.אפילו במעוזי הליכוד בשווקים,אין התלהבות מהליכוד,וכל מי שיצביע שם לליכוד,יעשה זאת אחרי בליעת כדור נגד בחילה-כי פשוט העבודה היא גרועה ממנו,ולהפך.תתפקח היום,כדי שבעוד 3 חודשים ,אחרי שהממשלה החדשה תסיים את 100 ימי החסד שלה,לא תאכל את כובעך.

lsg101

New member
נו באמת, אלו שטויות...

ראשית: אם אתה טוען שאנשי מצדה היו אבותיי האידיאולוגיים-רוחניים, זו טענה שאני יכול רק להתהדר בה. שנית: לא יודע מאיפה אתה לוקח את זה, אבל לדעתי (ואני קראתי לא מעט בנושא) לו ז´בוטינסקי והמפלגה הרוויזיוניסטית היו בשלטון של הציונות לפני קום המדינה, מצבנו היה הרבה יותר טוב. קרוב לוודאי שיחסינו עם הערבים היו טובים יותר, חלק לא קטן של נרצחים בשואה היה נחסך והמדינה הייתה קמה יותר מהר. אז בעוד שיש לי הערכה מלאה לבן גוריון ולחלק לא קטן ממעשיו, לא הייתי ממהר לשפוט שאם לא היה בן גוריון - לא הייתה מדינה.

ראליסט

New member
זכותך...

אבל לדעתי-וזה לפחות עמד במבחן המציאות ההיסטורית,רק דויד בן גוריון היה יכול להביא להקמת מדינת ישראל.דווקא בשל אופיו הקשוח ,ודווקא בגלל שהעדיף תמיד לבגוד במפלגתו מאשר במדינה.(והדוגמא הגדולה-פירוק הפלמ"ח שרבים מאנשי תנועת העבודה לא סלחו לו על כך,והקמת צה"ל-צבא אד ויחד למדינת ישראל!),דווקא בשל כך ובשל אומץ ליבו להכריז על הקמת המדינה,כאשר גם השמאל ,גם "חירות" וגם אנשים מתוך מפלגתו התנגדו-כל אחד ממניעים שונים-זה מצביע על יכולתו ויחודו של דויד בן גוריון. אז ייתכן שאתה מאמין שזבוטינסקי היה מכריז על מדינה,מציל את יהדות אירופה מהשואה-ובכלל הופך למלך העולם...כל אחד וההזיות שלו.אבל קת צניעות....בעיקר כשאתה מדבר על השואה האיומה,שבא מליוני יהודים נשלחו למותם ע"י אחד הצבאות החזקים בעולם אז-הוורמאכט בסיוע פושעי האס. אס.,הגסטאפו וצבאות משתפי הפעולה בארופה.אז מר זבוטינסקי היה עומד מולם,ובן גוריון נכשל??? קצת פרופורציות ...קצת... על היותו של דויד בן-גוריון גדול מנהיגי הציונות ,מאז קוממיותה לפני מעל 100 שנה,כבר מזמן לא מתוכחים אפילו באקדמיות בעולם ובארץ,שמתעסקות בהיסטוריה של הציונות.רק אתה ועוד כמה מוזרים עוד מפקפקים בכך??? ותשאל למשל את גאולה כוהן ,שסבלה לא מעט מנחת זרועו של ב"ג,האם אין היא מתגעגעת אליו,אף יותר מלמנחם בגין-שאותו נטשה לאחר שעקר את כל ההתישבות היהודית בסיני! ואם אתה באמת מתגאה במעשה הפיזי שבצעו אנשי "מצדה",אתה טוען שאם חילה שוב נאלץ ללכת לגלות,על כל העם היהודי להתאבד-ואז איך הוא ימשיך להתקיים??.הזכרון הקולקטיבי של "מצדה" הוא חיובי רק במובן המיתי של הענין,אך לא במובן ההיסטורי!

lsg101

New member
הערות

ראשית, לא טענתי שז´בוטינסקי היה יכול להיות מלך ישראל (למען האמת אני גם לא בטוח שהוא היה רוצה להיות), אולם כן טענתי שאם היו מקשיבים לו, ואפילו בחלק קטן מהנושאים שבהם עסק, הרבה מהמאורעות ההיסטוריים שקרו תחת הנהגת חיים וייצמן בהסתדרות הציונית העולמית ותחת בן גוריון בארץ היו נמנעים. בקשר לשואה: לא טענתי שז´בוטינסקי יכל למנוע אותה, היו דברים שהיו מעבר לשליטתו ולשליטת כל יהודי אחר. אולם במשך כל השנים לפניה, הוא טען לאווקיואציה של התושבים באירופה לארץ ישראל, בשביל להציל אותם מהשלטון הנאצי, וראה נכון את העומד להתרחש. דבר זה נמנע (והתשובה לשאלה מדוע כבר טמובה בשורשים עמוקים יותר, של היחסים בין הציוניים לממשלת בריטניה, בין הרוויזיוניסטים לשאר התנועה וכו´, שאני בטוח שאתה מכיר אותם היטב). לדעתי (ואגב, קראתי היכן שהוא שגם אריאל שרון ראש ממשלתך טען את זה, והוא היה שם) ההנהגה הציונית אם הייתה מקשיבה לז´בוטינסקי הייתה מצליחה למנוע חלק מהשואה. ולצורך העניין - גם אם "רק" מיליון אנשים היו ניצלים, מצבנו היה טוב יותר. אגב, אני לא יודע עד כמה אתה בקיא בכתביו של ז´בוטינסקי ויודע על האיש עצמו, אולם הבן אדם היה אחד המדינאים המפוכחים שהיו לעם היהודי, והיטיב בדרך כלל להבין את המציאות ולהבין את שהולך לקרות וניסה תמיד למנוע את זה (לצערנו לא בהצלחה מרובה). בקשר לבן גוריון: מעולם לא טענתי שאין לי הערכה לבן גוריון ולמעשיו. אני לא מסכים שכל מה שעשה היה לטובת המדינה, אני לא מסכים שלא היו לו טעויות ואפילו לא מעטות, ועם כל זאת הבן אדם היה אחד המדינאים הגדולים של ישראל. לא פיקפקתי בעובדה הזאת. יכול בהחלט להיות שבין האנשים שהיו באותו הזמן ביישוב היהודי, הוא היה המתאים להנהיג את המדינה ולהכריז עליה. (אגב, הדברים שרשמתי מן הסתם לא הוכחו במבחן ההיסטוריה והכל הערכות, העובדה ההיסטורית היא שאכן בן גוריון הכריז על הקמת המדינה).

UM2 חזר

New member
מצנע ועוד איך מתרומם

רק מתרומם כמו מצנע יאכל חזק בתחת ב-28 לינואר

למעלה