ביו פידבק

חגית35

New member
תרגום לעברית לתגובתי הראשונה בבקשה:

לג'ייסון ולכולם- ראשית, אבקש לציין, כי הערתי כאן לא היתה אישית והגבתי ישירות על השיטה. הדברים האחרים שעליהם הערתי, כמו חוסר התגובה לשאלות שהופנו אליך בפורומים שבהם פרסמת כגון הפורום להפרעות קשב וריכוז בנענע ובוואלה ובפורום דיבורים המנוהל ע"י הפסיכיאטר המומחה דר' אבי שפירא, מעולם לא נענו על ידך. אנו כן ניהלנו התכתבויות אתה ואני, בשנת 2002-3 אתה אולי לא זוכר זאת, אבל אפילו שוחחנו בטלפון , ככה השגתי את הנוסח של מחקרך, אותו שלחת לי במייל, ושאותו פרסמתי והפצתי היכן שיכולתי, משום שראיתי זאת כמידע חשוב וחדש לקהל המטרה הישראלי במיוחד זה של ה-ADHD. זה לא שקיבלתי על זה ממך איזשהו דיוידנד- עשיתי זאת מרצוני החופשי. אבל ללא ספק ניהלו התכתבות ממושכת ג'ייסון. הזכרתי את האתר שלך (הישן) בכל הזדמנות שהיתה לי, כתבתי בזכות השיטה ובזכותך. אם זה לא פירגון- אז אין לי מלים. לקרוא לישראלים "מתלוננים על כל דבר"- זה מחוץ להקשר- אז מה אתה אם כך? אמריקאי? אתה אומר שאתה נמצא בישראל כבר מעל עשור- ישראלי אסלי בשבילי... מה הקטע שלך שאתה מאשים את הישראלים שאינם מקדמים בברכה עולים חדשים?? מעולם לא החשבתי אותך ככזה (עולה חדש). זה די פאתטי להטות את הדיון לפסים כאלו. שום רמיזה לא נעשתה על ידי לגבי העובדה שאתה עולה חדש- צר לי לאכזב לגבי נושא זה. ג'ייסון- גלוש לאתר של נענע לפורום וערוך חיפוש במנוע החיפוש של הפורום להפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות, השתמש במילות החיפוש הבאות: ג'ייסון, אלסטר, ביו פידבק, נוירו פידבק, Jason Alster ברגע שתיתקל בכל האיזכורים שלך ושל מאמריך, תיווכח, שהרושם ההפוך הוא זה שנעשה עליך דרך אותם פרסומים בהודעות. ושוב, לא משום שהענקתי לך חסות בשל אינטרס כלשהוא. תביעה משפטית? הוצאת דיבה? על מה? על השוואת טענות מבהילות בלתי מבוססות לשיטת השרלטנות? ציטוטים לגבי מוות של 50 ילדים מריטלין, שנלקחו מצהובונים ולא ממגזינים מדעיין שיכולים באמת להוכיח קשר ישיר של סיבה ותוצאה בין המוות לריטלין? המקרים שנחקרו מצאו בעיות לבביות שהיו מעורבות, לא הריטלין ישירות. כאמריקאי, אתה בוודאי מודע לטרנד של היזהרות מפני שרלטנות - כאן כבר לעסנו זאת די. אולי אינך מתכוון לכך- אבל אופן ניסוח הטענות על ידך- תואם לקריטריונים של שרלטנות. באשר להערות אחרות שלך בפורומים לגבי המגנטים של ניקן, אותם אתה מציע ואשר אותם אתה מוכר ומשווק _אנו מכירים את שיטת השיווק בה ניקן עובדת) - זו עוד הפרה של חוקי הנהלת הפורומים האוסרים פרסום מכל סוג שהוא. יתרה מכך, כשנתבקשת לספק הוכחות - לא עשית זאת. אולי אני ספקנית מידי וחשדנית- זו זכותי. אני מדגישה, שזה לא מאבק אישי ביני ובינך, בהחלט לא. אני חושבת שמתן תשובות עם מידע (לא מידע המבוסס על ציטוטים דמגוגיים), יכול לשרת את הצורך ולהציע מידע. זו מטרת הפורום. יחד עם זאת עדיין חושבת אני, שהפורום הזה יכול להיות מאגר מידע לכל שיטות הטיפול, בין אם קונבנציונאליות או לא, רפואיות או אחרות- כל עוד יש דיון פתוח, ותשובות לשאלות בדבר בקשת מידע, ולא קידום שיטת המציע תוך שלילת האחר, דרך שתמיד נראית לא מהימנה. בכבוד רב- חגית

חגית35

New member
תרגום לעברית לתגובתי השניה בבקשה:

"ריטלין הוא לא התשובה היחידה ל-ADD - 4/10/2002 " נכתב ע"י: ג'ייסון אלסטר מזכרון יעקב ישראל. "שמחתי למצוא ספר שתמך ברעיון שניתן לטפל ב-ADD ע"י שיטות אחרות מתרופות. למעשה, כתראפיסט ביופידבק המטפל ב-ADD , אני יודע ששיטות אחרות יכולות לעבוד טוב יותר מריטלין. אני יודע גם ממקור ראשון, שיש לחלק מהמשתמשים בריטלין בעיות. אני ממליץ על ספר זה, וזו היתה השראה עבורי להפיק ספר על טכניקות טבעיות בהן אני משתמש כדי לעזור לילדים עם ADD . שם הספר הוא "להיות בשליטה"- דרכים טבעיות להגביר את הפוטנציאל שלך והיצירתיות להצלחה בבי"ס". ציטוט מהאתר שלך לגבי ריטלין: "ריטלין, השם הגנרי למתילפנידט, הוא ממריץ של מערכת העצבים המרכזית, שגורם להפשעות פרמקולוגיות הזהות לאלו של קוקאין ואמפיטמינים. בעוד רבים בממסד הרפואי מחשיבים סם זה כדרך יעילה לשלוט ב-ADHD, אחרים מחזיקים בידעה, כי שימוש ארוך טווח בתרופה, היא לא הגישה הנכונה לטפל במצב הזה. שיטת המדידה האחרת הנהוגה ל-ADHD , הינה מבחן הטובה. זו אינה מדידה פיזיולוגית אובייקטיבית, ונתונה של פרשנות סובייקטיבית. לעומת הבדיקה שאני מציע, ה-GSR- פעילות אלקטרית של העור, שלפיה אני יכול לקבוע באילו שיטות התערבות לטיפול ב-DHD אנקוט. יכולתי לקבוע אילו התערבויות יעבדו ל-ADD . יכולתי לחפש כל טיפול אפשרי המשמש להרגעה ומיקוד ולמדוד את יעילותו. המירוץ החל." ציטוט מאתרך: "הטיפול התרופתי לבעיה הוא באמצעות תרופה בשם "ריטלין". בחירה בריטלין מחייבת את הילד ליטול אותה במשך שנים רבות באופן קבוע, וכך הבעיה אינה נפתרת, אלא רק "נקברת". במידה והילד מפסיק ליטול את הכדורים, הבעיה מופיעה, במקרים רבים, שוב. הערתי לכך בבקשה: ובכן, מעדויות של הורים הקרובים אלי - ואני לא ניסיתי שיטה זו אישית עם ילדיי למטרה הזו- ברגע שמפסיקים את הטיפולים, הסימפטומים של ה-ADHD חוזרים. רופאים רבים שאני מכירה יודעים עובדה זו גם כן, זו הבעיה הגדולה וחסרונה של השיטה, משום שהיא מאוד יקרה- קשה להתעלם מעלויותיה.

לבור

New member
מה שבטוח שלנוירופידבק

יש פחות תופעות לוואי מלתרופות שמשמשות לטורט זאת שיטה שבה בעזרת מחשב לומד המטופל לשלוט בגלי המוח שלו (eeg) עי שליטה בסוגים שונים של גלי מוח אפשר להפחית טיקים,מתח וכו לקרוא לזה רפואה אלטרנטיבית זה רק עניין של מינוח. בכל מקרה אין בשיטה זאת תופעות לוואי כמו של תרופות שחלק מהן בלתי הפיכות כמו tardive dyskinesis

חגית35

New member
חישובי עלות מול תועלת

ללא ספק אם ניתן להרשות לעצמך כלכלית וגם אם מצב הילד מאפשר חודשים רבים ללא תרופה ושימוש בשיטה יקרה- אזי מצבך טוב. הבעיה הקשה היא- שאנו קורסים מרוב עלויות ולכן מחפשים תמיד הוכחות והבטחות ליעילות הטיפול שעליו אנו מוציאים אלפי אלפי שקלים. גם אני חוששת מאוד מתופעות הלוואי של התרופות\ וזה לא קל לי לתת לילדים שלי תרופות. עד כה, ניסיתי כל מה שאפשר, וזה הדבר היחידי שמאזן ומאפשר חיים איכותיים ותקינים להם במסגרות בהן הם נמצאים ושפיות דעת לנו ההורים. לא שאני בעד תרופות באופן גורף- אבל אם כואב לי הראש ואקמול יפתור זאת- אז למה לסבול? כנ"ל בתרופות אם התועלת מוכחת (ויודעים זאת מהר מאוד) - אזי מאוד קשה לחזור אחורה לניסויים ותעיות ובזבוזי כספים- כשיש פתרון זמין ומיידי בשטח, שגם נחקר ללא הרף ויש עליו מדדים ידועים ומדווחים מבחינת תופעות לוואי, כך שכל אחד יעשה את החישוב האישי שלו.

jasonmark

New member
you are right -neurofeedback

Hi You are right- neurofeedback- a type of EEG biofeedback- protocol that is "passive" ( no exercises) is 40-60 sessions and is expensive-and might only show results after 10 sessions- but so is a heart operation or being in a coma or having panic attacks even more expensive.. Yet- the type of biofeedback I developed for ADHD and can also be used for Tourettes is Multimodality Integrated Biofeedback. It is only 12-15 sessions long- is "active"- giving exercises to the client too Also- to save money- you can tell in the very first session if it will help and thus decide if you want to proceed. Furthermore- results occur within 6-8 sessions- so you do not spend allot of money before during or after- it is not dangerous-and it is fun for the client- compared to some people who think neurofeedback is not fun and even disturbing at first. Yet- there is no doubt that neurofeedback also works as there are so many clinics in the world- and the practicioners believe in it too. .

קיים צדק בדברייך-נוירופידבק-תרגום

קיים צדק בדברייך- הנוירופידבק זה ביופידבק עם EEG כשהפרוטוקול אומר שזה פסיבי כלומר שאין תרגולים. זה מצריך לפחות 40-60 מחזורי טיפולים וזה יקר.קיימים מצבים שתראו השפעה אחרי 10 טיפולים אבל זה משול לאדם שעבר ניתוח בלב או אדם השרוי במצב של קומה או אדם השרוי בפניקה. במצבים כאלו הטיפול ממושך יותר ועלותו יקרה יותר. אגב סוג הטיפול שפיתחתי לגבי הלוקים ב-ADHD ניתן להשתמש בו גם בקרב לוקי תסמונת טוראט .זה תוכנית משולבת והשפעתה ניתן לראות אחר סדרה של 10-15 טיפולים. השיטה זו היא שיטה אקטיבית בניגוד לנוירופידבק שהיא שיטב פסיבית בעיקרה.אני גם נותן למטופל לעשות תרגילים בביתו. בקשר לעלות הכספית .אתה יכול כבר אחרי המחזור הראשון להגיד אם ברצונך להמשיך או לאו . יתרה מזו את השינוי אתה כבר יכול להבחין לאחר 6-8 טיפולים.כך שאתה לא משלם הרבה כסף לא לפני הטיפול ולא אחרי הטיפול.שיטה זו גם אינה מסוכנת לאדם ואפילו האדם נהנה בסדרות טיפול אלו.זה בניגוד לשיטת הנוירופידבק בה האדם לא נהנה מצורת הטיפול ואפילו בתחילה גורמת למטופל אי נוחות. למרות כל זה אין ספק ששיטת הנוירופידבק עובדת וההוכחה היא שגם הרופאים וגם המטופלים מאמינים בה. שוב זה תרגום כשרות למען החברים אשר אינם דוברים אנגלית. במקרה של סתירה בין העברית והאנגלית אז הנוסח בשפה האנגלית זה הנוסח המחייב

jasonmark

New member
thanks again Moshe-

Thanks again Moshe- An interview I gave to Judith Monk from ADDERS http://www.adders.org/info142.htm Six Pillars to Treating ADD from Jason Alster by Judith Monk Quite unexpectedly I received an email from Jason Alster. It said this: I am the author of the books BEING IN CONTROL: Natural Techniques for increasing your Potential and Creativity for Success in School and for Improving Concentration and Learning in Children with ADHD and Dyslexia and the book CREATIVE PAINTING FOR THE YOUNG ARTIST. I have been working with natural treatments of ADHD and test anxiety and dyslexia and have developed over the last 15 years a very powerful program to treat most cases of ADHD naturally and successfully. Whom may I speak to in your organization about workshops in the UK or distribution of these books and relay more information upon request? I do plan on being in the UK -London sometime in April and would be happy to meet up if possible. Intrigued by the man's confidence I decided to meet him. We met at his hotel opposite the Natural History Museum. I was immediately struck by Jason's intensity and passion for his work. I asked him to explain how he'd become involved in treating ADHD. http://www.adders.org/info142.htm For the rest of the interview "

משה שוב תודה

משה שוב תודה.להלן הראיון שהיה לי עם יהודית מונק. 6 שלבים בטיפול ב-ADD באופן מפתיע קבלתי ד"א מג'ון אלסטר. בד"א נכתב כדלקמן: אני המחבר של הספרים הבאים: להיות בבקרה .הטכניקות הטבעיות העוזרות לך בהצלחה במימוש הפוטנציאל והיצירתיות שלך בבית הספר. כמו כן שיפור יכולת הזכרון והלמידה בקרב ילדים אשר יש להם ADHD ודיסלקציה. הספר השני הוא ציור יצירתי לאומן הצעיר. אני עבדתי עם ילדים אשר יש להם ADHD ופיתחתי מבחן הבודק את רמת החרדה שלהם . במשך 15 שנה בעבודתי הצלחתי לפתח תוכנית העוזרת לרוב אלה אשר יש להם ADHD ותוכנית זו נחלה הצלחה כבירה. אני יכול לבוא ולתת הרצאה בארגון אותו את מייצגת אודות הסדנאות שערכתי בבריטניה.אני גם יכול להביא מידע נוסף בנושא. אני מתכוון להיות בלונדון בסביבות חודש אפריל ואני אשמח להיפגש כימך. אני החלטתי להיפגש עם האדם אשר מקרין בטחון.אנחנו נפגשנו במלון ששהה בו שהיה ממול למוזיאון ההיסטוריה המודרנית בלונדון. אני מייד הוקסמתי מאישיותו והרצינות שגילה בעבודתו. אני מייד שאלתי אותו איך הוא התחיל לטפל באוכלוסיית ה-ADHD. ההמשך מופיע בראיון המצורף לאחר מכן. משה שוב זה תרגום המיועד לאלו שאינם קוראים אנגלית.במקרה של סתירה בין השפה העברית והאנגלית אז השפה האנגלית היא מה שקובעת

למעלה