ביו פידבק?

drtrip

New member
ביו פידבק?

קראתי ושמעתי מכמה מקומות על הטיפול. חלק אומרים שהוא עוזר ויכול גם להחליף את הריטלין באיזשהו שלב. האם מישהו התנסה בטיפול ויכול להמליץ? תודה!

ביופידבק ../images/Emo39.gif

היי ד"ר=טריפ בדקתי כבר בעבר עם קרוב משפחתי, שהינו מומחה בעל שם בתחום הנוירופסיכ' וביופידבק (לא אפרסם את שמו כי אסור לפי חוקי הפורום - נכון?) אבל ביופידבק לא יכול להחליף ריטלין וגם לא פרחי באך. הטיפולים הנ"ל בהחלט יכולים להיות משולבים עם טיפול בריטלין (ככה הבנתי) אבל הם לא (!) מחליפים טיפול תרופתי, לצערי, וגם יקרים להחריד לרובנו הממוצע. מקווה שעזרתי אורלי.

ביופידבק בקופת חולים כללית

קיים במשלים שמעתי שעוזר אכן לא מחליף רטלין אבל בהחלט מסייע לדברים נלווים

zivadina

New member
ביופידבק ונוירופידבק

אם הבנתי נכון, ביופידבק עוזר להירגעות עצמית. נוירופידבק עוזר לשליטה בחשיבה, כולל ריסון עצמי. כן נמצאו הוכחות להשפעה הטובה של שניהם, אבל הם מצריכים הרבה טיפולים והשקעה של אלפי שקלים. כמו כן, במידה שיש בעיות פסיכיאטריות נוספות ל-ADHD, הם לא עונים עליהן. לסיכום: אלו שיטות מדעיות צעירות ומוצלחות שעונות על חלק גדול מבעיות ה-ADHD אבל מצריכות השקעה גדולה בזמן וכסף.

drtrip

New member
תודה רבה רבה לכם../images/Emo140.gif

בעלי פשוט בהסטריה. לאחר כל תוכניות הטלויזיה והפחדות בנושא הריטלין המליצו לו על ביו פידבק. הוא בטוח שזה מה שיציל את בננו. כל פעם שהוא מדבר עם מישהו על העניין והמישהו הזה לא בעד ריטלין, ויש לו חברים כאלו, הוא בא בהיסטריה הביתה. אולי נפסיק לו את הכדור, אולי נעשה לו מבחנים חדשים אולי הוא כבר לא צריך. אני מעדיפה שיהיה שקט בבית הספר ושהוא יוכל ללמוד ולהרגיש טוב עם עצמו ולתת לו את הכדור. הוא לוקח כדור של 10 מ"ג ל-4 שעות. הוא עצמו מרוצה ממנו ויודע שזה עוזר לו. אך מה באמת קורה יותר מאוחר? יש לי חברה שביתה התגייסה לצה"ל, הפסיקה עם הריטלין והשתחררה בסוף, היא מספרת שהיו לה ממש התקפות קריז. לעומת זאת ראיתי תוכנית בטלויזיה של הורים וילדים אשר ההורים סיפרו שמה שמציל את בינהם זה הכדור ואינם מבינים מדוע לא לתת לילד אותו כאשר זה כ"כ עוזר. גם אני חושבת כך אך בפנים מאוד דואגת לעתידו של בני.

zivadina

New member
פעם ראשונה אני שומעת על קריז

כדאי מאוד לבדוק אם הילדה לקחה ריטלין במינונים רפואיים. אצלי הילדים לוקחים ריטלין מספר שנים, ובתיכון הם לוקחים ריטלין גם אחה"צ, בגלל ההכנות למבחנים. מעולם לא היה מקרה שהם בקשו ריטלין בזמנים שאינם לומדים. להיפך, הם מאוד שמחים לעשות הפסקות מריטלין, וטוענים שאז הם יותר חברותיים ועליזים. אצלי כל הילדים נוטלים ריטלין מספר שנים, הם לא אוהבים את התחושה של "להיות עם ריטלין" אבל כן אוהבים להצליח ללמוד בהתאם ליכולות הגבוהות שלהם. כך שהם לוקחים ריטלין רק לצורך לימודים, ועדיין "לא חברים שלו". אני מצרפת לך קישור על טיפולים קוגנטיביים שונים, ומזכירה לך שבמידה שיש בעיות רגשיות, הטיפולים צריכים תגבורת של פסיכולוג או פסיכיאטר.

ביופידבק......

הטיפולים המשלימים לא מחליפים טיפול תרופתי קונבנציונלי אני ניסיתי לבני פרחי באך,דיקור סיני, שיטת אלבאום, ואני חושבת שביזבזתי את כספי לשווא לא ראיתי שום שינוי בהתנהגות, בבית הספר היו תמיד טענות על ההתנהגות והגענו למצב שכמעט העיפו אותו מבית הספר ולנו לא היתה ברירה אלא לעבור לריטלין היום "ברוך השם" בני תלמיד מצטיין חברותי מנצל את היכולות שלו בכיוון החיובי. ולבעלך - שלא יהיה מושפע מדעות של אחרים בהצלחה

zivadina

New member
בהחלט מותר להזכיר שמות

רק לא לתת טלפון וכתובת. אני טוענת שאם נזכיר כאן שמות שם מטפלים טובים, נעזור לחברינו להבדיל ביניהם לבין מטפלים גרועים.

zivadina

New member
ממש מוזר בעיניי

כי הנ"ל ניסה לפרסם כאן באופן בלתי חוקי, וגם כתב מידע מסולף על ריטלין כדי למשוך אנשים לטיפול שלו.

חגית35

New member
הוא כתב גם בפורומים אחרים

וכשהקשיתי וביקשתי רפרנסים מעולם לא ענה שאלתי ספציפית על טיעוניו על ריטלין וכמובן גם להם לא ענה אבל פיזר מס' סיסמאות מרגיזות ובלתי אחראיות או מגובות באיזור מגורים והעבודה שלו יש מס' בעלי מקצוע שמאוד לא מתרשמים ממנו הוא תמיד מפרסם בדרכים לא דרכים מה שהופך אותו לא מי יודע מה מהימן ומעבר לכך משווק מגנטים מה שהופך אותו כבר לאיזה עוד מפיץ מולטי לוול וזה מאוד בעייתי בעיני

חגית35

New member
כתבתי פעם עליו- כפיר הדר- טוב מאוד

מעביר סדנאות מעולות להורים וילדים ממוקדות ויעילות במחירים שווים לכל נפש אחרי שיחה שלי עמו בזמנו מזמן הופניתי אליו כי העביר סדנאות בתל השומר ומירי כץ הפנתה אליו ואז נודע לי שהוא מעביר גם פרטי בר"ג כי התורים בתל השומר איומים בכל מקרה הנה תמלול לעלון שהוא שלח לי בזמנו ושמתי בפורום בנענע למען כולם וראובן סדן דיבר איתו בזמנו בעקבות הפנייתי הזו, והוא הבטיח הנחות לחברי העמותה ואך כתב זאת בפורום בנענע בדצמבר 2002 ופרסם זאת בעלון העמותה. אני מניחה שאם יפנו אליו מהפורום גם יתן הנחה. "להיות בקשר" – שיפור כישורי תפקוד ולמידה. "הקבוצה תפתח אפשרות לחוויה מתקנת , הזדמנות ללמוד כיצד לנהוג ומה נכון עבורי לעשות בקשר חברתי מכל סוג שהוא". במסגרת הקבוצה נבדוק מה מעכב אותנו ומה מאפשר לנו לזרום בסיטואציה חברתית. נעסוק בהתנסויות ובמצבים חברתיים מן החיים שמטרתם לאפשר: *קריאת מצבים חברתיים שונים *פיתוח רגישות למגוון מצבים חברתיים *מציאת יכולת ביטוי מותאמת *שיפור מיומנויות חברתיות המפגשים הינם חווייתיים ויצירתיים באופיים ומתנהלים בקבוצות קטנות עפ"י גילאים (א'- י"ב) השיטה הינה באמצעות פסיכודרמה ותראפיה באומנות. יש מפגש היכרות עם ההורים בהתחלה כמו עם כל מטפל אבל הטיפול נעשה עם הילדים בקבוצות גיל. זה כל הרעיון. אני יודעת שהוא מפעיל גם סדנאות אחרות בהקשר של הדרכה הורית, אבל זה כבר לא לעניין הזה. ההורים מוזמנים אולי לעוד פגישה או שתיים לשם עדכון על משך הטיפול. בעיקרון זה משהו מובנה של 12 מפגשים. אז יש התחלה וסוף וזה מובנה עם יעדים ומטרות- זה מה שאהבתי בעניין- שזה לא נמרח על אלף שנה, כמו טיפול שמתחיל ולא יודעים אף פעם מה ייגמר קודם- הכסף שלך או הטיפול...

zivadina

New member
חגית, אלו סדנאות הורים

והשאלה הייתה על ביופידבק. בכל מקרה, אשמח לקבל קישור או קשר לכפיר, כדי שיפרסם את הסדנאות שלו בלוח הארועים ובלוח הפורום.

חגית35

New member
קישור להמלצה ישנה מכאן +מסר אישי

שלחתי לך טל' שלו במסר אישי והנה ההודעה שנכתבה פה לקח לי זמן למצוא אותה בארכיון, של אמא שהמליצה מאוד עליו ועל הסדנא

למעלה