ביו-פידבק בייתי

liortimor

New member
ביו-פידבק בייתי

אני מקווה שהשאלה לנ"ל לא דורכת על אצבעות (ופרנסה) של חברים בפורום הנ"ל, אבל האם ניתן ליישם ביו-פידבק למטרת הורדת לחץ יום יומי בעזרת שעון פולאר? בידיעה שהדופק שלי גבוהה (בעזרת הפולאר) אני יכול בצורה מודעת להוריד אותו, האם אני יכול להפיק משמעותית יותר בביקור אצל מומחה? בהנחה שהדופק שלי במנוחה הוא 65, מה הטווח (בזמן פעילות יום יומית שלא כוללת מאמץ) שבו נחשב שאני בלחץ? כמו כן - מה בדבר אלטרנטיבות לביו-פידבק להפחתת לחץ יום יומי? דיקור וכו... ? תודה ליאור

הפחתת לחץ

היי ליאור, הרפואה הסינית בשילוב מדיטציה מהווה פיתרון יעיל ביותר להפחתת לחץ. מומלץ! אורי אלישר Dip.Ac מומחה לרפואה סינית ושיאצו מנהל מקצועי ומטפל ראשי במרכז נועה לרפואה משלימה פארק המדע נס ציונה 1700-70-40-71 http://www.noacenter.co.il

0 אור 0

New member
אני לא מומחית לביופידבק אבל

לדעתי אתה באמת אמור ליישם ולתרגל את מה שלמדת בבית, ולא רק בסשנים בתשלום, לגבי שיטות אחרות להורדת לחץ - מהפתיחה אני מבינה שאתה לא רוצה שאמליץ לך על רפלקסולוגיה ושיאצו כי זה דורש טיפולים בתשלום, אבל אם אתה מוכן לשלם , לדעתי אלו השיטות המומלצות ביותר להורדת לחץ. אז הנה המון דברים שאתה יכול לעשות בחינם: פעילות גופנית אהובה עליך, כמובן המומלצות ביותר הן יוגה או אומנויות לחימה. בילויים כמו האזנה למוזיקה, טיול בטבע, הליכה על חוף הים, ריקוד (כל מה שלא כרוך בבירה ועשן סיגריות) עיסוק באומנות - למשל חימר ממש ממש מרגיע מדיטציה אני מניחה שמהדוגמאות שהבאתי, תוכל להפיק עוד רעיונות מתאימים לך באותו כיוון.

liortimor

New member
היי

ראשית אני כן מתכוון לשלם - קבעתי תור לפגישת יעוץ לטיפולים ברפואה אלטרנטיבית בקופת חולים כללית, אבל אין לי רצון לשלם על משהו שאני יכול לקבל חינם, אלא להשלים אותו עם משהו אחר... בקשר לפעילות גופנית ... אני חושב שהלחץ נובע מהעומס שאני נמצא בו, וחלקו בעקבות הרצון לא להזניח פעילות גופנית... בקשר לביו-פיידבק - אני עדיין מתעניין אם משמעת עצמית ושעון פולאר יכולים להחליף את הטיפול הנ"ל, מה שיפנה זמן וכסף למשהו אחר... תודה ליאור

nadaval56

New member
שעון דופק טוב

שעון דופק טוב יכול להוות החלפה של מכשיר ביופידבק לצורך השלמת תרגול. מה זה שעון דופק טוב לעניין זה? 1. מתעדכן מספיק מהר 2. מדוייק מספיק. איך יודעים? נכנסים ללחץ (אתה יודע כבר מה גורם לדופק שלך לקפוץ) ובודקים אם השעון מגיב. אם כן, יש לך ביופידבק ביתי. אם לא - בהצלחה.

אני בספק אם זה יעבוד

קודם כל, בביופידבק לא נבדק רק קצב פעימות הלב, אלא גם דברים נוספים, כמו למשל הזעה. מאחר וקצב פעימות הלב שלך במנוחה לא מהיר, נשמע שהורדת הקצב היא לא הדבר שלו אתה זקוק. דבר שני, לעניות דעתי ביקור אצל מומחה מלמד אותך לא רק להוריד את קצב פעימות הלב, אלא לעשות דברים נוספים שגם מרגיעים וגם יכולים לסייע לפתרון בעיות ספציפיות. מדובר בין היתר בתרגילים של דמיון מודרך ועוד. המטרה היא להדריך אותך לעשות זאת באופן שתוכל אחר כך לתרגל בעצמך, ללא עזרה. אני חושבת שקשה מאוד לעשות את הדברים האלה ללא הדרכה. אם השיטה מוצאת חן בעיניך, שווה להשקיע. אם לא, אולי כדאי להצטרף לקבוצות שמתרגלות מדיטציה, יוגה או שיטות אחרות שעוזרות להקשיב לגוף ולהרגיע את הנפש. כל זה בלי קשר לטיפול, שוודאי יעזור.

שווה לשלם

למומחה שידריך אותך. כולה בין פגישה אחת לשלוש.... ושווה לרכוש התוכנה והחיבור לאצבע. התשלום בהחלט שווה את התוצאה כל טוב עירית

למעלה