ביורק - הקליפ החדש

ביורק - הקליפ החדש

למי שעוד לא יצא לראות - שידליק את הטלויזיה בערוץ MTV בהזדמנות הראשונה. הקליפ החדש של ביורק הוא פשוט מפיל ויזואלית, והמוסיקה... לא יודע איך לקרוא לזה. זה משהו מדהים. השירה של ביורק, מופשטת ומיוחדת ממילא תמיד. והקולות שמלווים אותה שרים תפקידים פשוט מטורפים. אפשר לקרוא לזה אוונגארד בקלות. זה פופ אוונגארד, זה מה שזה. אוואנט-פופ. שם השיר הוא Oceania והוא נמצא באלבום החדש שלה, Medúlla, שיצא לאור ביום שני האחרון.

meandmeandme

New member
ראיתי אותו על mute

כי שמעתי משהו אחר באותו רגע, אבל מבחינה ויז'ואלית הוא באמת מדהים. זה רק מראה מה אפשר לעשות עם תקציב של מיינסטרים וראש קצת מחוצה לו.

ובכלל

משהו קרה ל-MTV בשנה האחרונה. משהו לא כל כך הגיוני לפי ההגיון שאנחנו כאן לפחות דובקים בו. המעברונים שלהם בין התוכניות נהיו מטורפים לגמרי, עם מחשבה קטועת זמן בסגנון שממשיך את המטריקס. יש להם תוכנית שבה הם משדרים קליפים משולבים, שמורכבים מקולאז'ים של שני להיטים שונים (משהו שמזכיר לי את People Like Us שהזכרתי כאן לפני כמה ימים) עם מחשבה נכונה על מה הולך ביחד ויוצר שילוב נכון. הקליפ/שיר פורץ הפזמונים Toxic של בריטני ספירס שהיה בית אחד ארוך, והנה עכשיו הקליפ/שיר האוונגארדי של ביורק, חסר הבס והליווי. כל מה שיש בו זה גרוב תופים, שירה של ביורק וליווי קולות פשוט לא נורמלי. ויש עוד דוגמאות, תאמינו לי. מי שהפסיק לראות MTV (אם התחיל בכלל), שווה לו להציץ מעת לעת, יש מצב שהוא יפול על קטע אוונגארד מעולם אחר.

מסכיפ בקשר למעברונים.

ראיתי איזה פרומו שלהם, שאני לא בטוח מאיזה תקופה הוא היה, אבל הוא היה פסיכדלי בצורה שלא תיאמן. הערוץ הזה, מבלי קשר לתכנים שבו, מוגש ומעוצב בצורה די מרהיבה וחדשנית. ואכן ראיתי גמני את החדש של ביורק, מוצלח בהחלט.

meandmeandme

New member
המעבורונים שלהם תמיד היו מעט משונים

אני חושב שהרעיון מאחורי החדשים הוא כיביכול להראות שמוסיקה אפשר למצוא בעזרת כל דבר שאנחנו פוגשים בחיי היום יום. גם המעבורים שלפניהם (שבהם כתוב בגדול משהו כמו "Five Seconds of Rock" ואז רואים כל מני סלעים ורק בסוף נשמע איזה צליל גיטרה), לדעתי אפשר לפרש אותם כמין השקפה על המוסיקה של היום שנגיד מתוך ה5 שניות 4 מהן עוסקות בהצגה ויזואלית ואולי שבריר מהשניה האחרונה במוסיקה. אבל, יכול להיות שאני סתם קורא יותר מדי לתוך זה.

Disposable Hero

New member
בעעע ../images/Emo5.gif

ואכן קטע מיוחד במינו. זה הזכיר לי את הגרסה המגניבה הזאת של מגמת מוזיקה של בית הספר אורט נתניה שהעלו פה לא מזמן ליצירה גיאופוגה. אומנם זה לא קשור ברעיון, אבל הביצוע של שתי הקטעים האלה מראה איזה דברים מדהימים אפשר לעשות גם בלי כלי נגינה.

למעלה