ביוץ...

zooom360

New member
ביוץ...

הגורה שלי התייחמה (אל דאגה אנחנו מתכוונים לעקר אותה) מתי יום הביוץ בערך? ומתי בערך היא תתחיל לנסות לברוח אם בכלל<?

למה חשוב לך יום הביוץ?

בעקרון זה הולך כך - השלב של הדימום מקדים את הביוץ בכלבות ונמשך סביב שבוע-10 ימים. מספר ימים לאחר סוף הדימום מתקיים הביוץ. קביעה מדוייקת של הזמן מבוצעת ע"י משטחי נרתיק לפי סוג אוכלוסית התאים שרואים במיקרוסקופ (אין להם בדיקות שתן מתוחכמות כאלה). לא כל הכלבות בורחות בזמן ייחום, יותר חזק הרצון של הזכרים לברוח כשיש נקבה באזור. בזמן ייחום לא מעקרים כלבות ממספר סיבות: א. משיכת הזכרים לא עוברת לאחר העיקר ואם קורה מצב שזכר עלה על כלבה שרק עוקרה - זה ברוב המקרים מסתיים במוות של הכלבה. ב. כלי הדם רגישים וגדושים ויש יותר מקרים של דימומים מה שמעלה את הסיכון מהניתוח. מה שכן אפשר לעשות זה לעקר אחרי סוף הייחום. גם אם בטעות היא נכנסה להריון אין מניעה לעקר.

zooom360

New member
../images/Emo51.gif רבה.

אני יודעת שלא מעקרים בזמן ייחום, אנחנו נחכה לסוף. אגב עכשיו השפתיים קצת נפוחות, זה כבר אומר שהיא מיוחמת, כן? סתם מעניין אותי לדעת מתי יש ביוץ, משום מה שמעתי שדווקה אצל כלבות הביוץ הוא כן בזמן שיש דם בניגוד לבני אדם..

אכן יש הבדל

בנשים הדימום מסמן בדיוק את הימים שלאחר הביוץ, בעוד בכלבות הדימום אופייני לתקופת הייחום - הימים לפני הביוץ ובמהלך הביוץ עצמו. ייחום של כלבה שונה מהמחזור בנשים במובן זה. היום במדויק של הביוץ, כפי שארז אמר, מופיע במהלך התקופה הזו. למעט במקרים של הרבעה מתוכננת ו"חשובה", אין צורך ממשי לדעת על איזה יום מדובר. אני אישית ממליץ, כמובן, על עיקור.

C H 4

New member
אז איך הן נפטרות

מהביציות הלא מופרות והזקיקים והגופיפים והרירים וכל מה שהולך שם?

יש תהליך שנקרא "ספיגה"

כמו שאפשר לעבור הפלה בלי שיראו חיצונית שום דבר - לרחם יש יכולת לפרק ולהעלים חומר לא נחוץ או לא חי שמצטבר בתוכו. הביציות הלא מופרות הן בסך הכל תא בודד שנודד לו שם במערכת. שאר הרקמות פשוט מתנוונות כמו שהן נבנו. התהליך שונה מאד מאשר אצל נשים - אין להן ווסת. בחתולות זה עוד יותר שונה - הן מבייצות רק לאחר הזדווגות (נקרא ביוץ מושרה) ולא באופן ספונטני.

למעלה