ביוץ?

רן333

New member
ביוץ?

ביוץ אצל פיתונים מתכדרים הוא דבר שעדיין לא למדתי לזהות כמו שצריך. אצל הנקבה שהטילה אצלי לא מזמן, חשבתי שזיהיתי ביוץ, ולפי משך הזמן שבין הדבר שחשבתי שהוא ביוץ ובין ההטלה - נראה שצדקתי. עכשיו, נדמה לי שנקבה נוספת (זו שבתמונה) מבייצת. אני לא בטוח שהצלחתי לצלם את העסק כמו שצריך, אבל זה נראה כאילו היא בלעה חולדה לא קטנה (למרות שהיא לא אכלה כלום מאז פברואר). חוץ מהבליטה בבטן, יש גם שינוי מסויים בהתנהגות: הגברת התחילה להעדיף טמפרטורות גבוהות יחסית. היא שוהה רוב הזמן בצד החמים יותר של הכלוב. התנהגות כזו מוכרת אצל נקבות פיתונים מתכדרים בסמוך לביוץ ואחריו. למקרה שאכן מדובר בביוץ, אני מתכוון לספק לה גישה לטמפרטורות גבוהות מהרגיל, ולהמשיך לעקוב. אם זה אכן ביוץ, אז בימים הקרובים צפויה נדידה/התפשטות של הנפיחות לכיוון החלק האחורי של הגוף. כמו כן - כ-50 יום מהביוץ אמורה להתרחש הטלה. נחכה ונראה.

naja

New member
לדעתי זה ביוץ.

וקרוב לודאי שבעקבותיו יגיע גם הנשל..

רן333

New member
הנה תמונה מוצלחת יותר,

שצילמתי לפני כמה רגעים.

tom klein

New member
אחת הנחשות המ-דה-י-מ-ו-ת

שראיתי בחיים .... ב-ה' הידיעה... זה מופע מיוחד? או סתם דוגמא וצבע ..?

רן333

New member
תודה בשמה.

ככל שאני יודע - אין למופע שלה שם מיוחד. אני חושב שהיא נורמלית. אגב, לדעתי - יש לי אחת יפה יותר. אבל זה עניין של טעם.

רן333

New member
האמת היא שהיום זה נראה עוד יותר

נפוח. אני לא בטוח שאפשר לראות בתמונה עד כמה היא נפוחה, אבל הנה:

gaichuk

New member
אפשר לראות...

לא מניסיון עם פיתונים,כי אין לי,אבל פרופורציונאלית לזעמנים וצפעים שראיתי הייתי אומר שהיא נראית מבוייצת ביותר. סביר להניח שזה השיא ומחר כבר תחל ירידה בנפיחות. אצל השכנות שלה יש גם שינויים בעובי?

רן333

New member
שכנה אחת נעשתה דקה יותר, אחרי

שהטילה. אצל הנקבה השלישית מבין אלה שהזדווגו השנה יש נפיחות מסויימת, אבל לא משהו שמתקרב לנפיחות שבתמונות הנוכחיות. אני מקווה שגם זה יבוא.

ניראה כאילו ניפחו אותה ביחס למה..

שהייתה קודם,זה כל כך קיצוני או שנידמה לי?

רן333

New member
זה באמת די קיצוני.

לפי הספרות שאני מכיר, הביץ אמור להימשך כ-24 שעות. העניין הוא שנפיחות משמעותית מאפיינת גם את שלב התפתחות הזקיקים, שקודם לביוץ, וזה עשוי להקשות על זיהוי הביוץ.

הבהרת עניין קטן-גדול

הבנתי שניתן לאפשר לזכר והנקבה להזדווג לפני הביוץ והזרע נשמר אצל הנקבה עד לביוץ בגוף,עכשיו,נכון?

רן333

New member
נכון:

הזרע שמפרה את הביצים מגיע מהזדווגויות שקדמו לביוץ. למעשה, חייבים לאפשר לנחשים להזדווג לפני הביוץ. אם הם מזדווגים ממש בזמן הביוץ - זה כבר מאוחר מדי: הזרע לא יספיק להגיע בזמן למקום שבו הוא אמור להפרות את הביצים (המקום הזה הוא החלק הקדמי של צינור הביצים, והוא נקרא infundibulum). אפשר לקרוא על זה כאן (יש להעתיק את הכתובת לחלון הדפדפן): http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=282&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=757&mvt=2&nAction=3250&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=&action=3250 ישנה כמובן השאלה כמה זמן יכול הזרע להישמר אצל הנקבה. אבל כמו שכבר כתבתי - אני לא יודע את התשובה לשאלה הזו.

למעלה