היי אני כבר 5 חודשים עושה מעקב זקיקים, וכל פעם אחרי הבדיקה, אני מתקשרת לרופא שלי והוא אומר לי מתי לעשות "נוקי נוקי" אבל אולי הוא טועה בזמן.... אם הביוץ בבוקר, ובערב שכבנו????
זה אפילו עדיף . הזרע בהחלט יכול לחכות לביצית מה עוד שבזמן הביוץ עצמו ההפרשות נהיות צמיגות יותר ועכורות ומקשות על הזרע להתקדם לעבר היעד. כך שממש עדיף שהזרע ימתין במקומו לביוץ . והעיקר שידע מה לעשות שם. בהצלחה
אל תדאגי יש לך חלון מספיק גדול של הביוץ!!! ובאמת שהזרעונים ממתינים לביצית כמו גדולים אפילו 3-5 ימים (זרע שנושא גן גברי Y שורד עד 3 ימים ואילו זרע שנושא את הגן הנשי X שורד עד 5 ימים - עוד הוכחה לכך שנשים זה המין החזק...
אני עדיין לא מטופלת בתרופות, אך המחזור לא סדיר ואנחנו מנסים כבר 5 חודשים....(לא יאמן איך שהזמן עובר..) אתמול ראיתי באולטרסאונד גניקולוגי זקיקים בגודל 4- 5 מ"מ. האם מישהי יודעת מה קצב הצמיחה של זקיקים? מתי מהיום אני אמורה לצפות לביוץ? ערכת הביוץ בא אני משתמשת (ovulook)משום מה הראתה סימנים לביוץ בעוד 4 ימים.. קצת לא מסתדר לי...בקיצור help !!!!
בעולם הפוריות ובכלל. לחכות שעה לתגובה זה ממש לא הרבה זמן. מה גם שאני חייבת להשב את תשומת ליבך, שאמנם לעשות US זקיקים זו תחילתה של ההכרה שההריון עלול לבוא לא כל כך בקלות כמו שחשבת, אך עדיין זה הסטוריה עבור חלק לא קטן של בנות הפורום הזה. פורום פוריות במובן של טיפולי פוריות. ולכן אולי זו אחת הסיבות שלא הייתה תגובה מיידית לשאלה שלך. מאחלת לך שלא תצטרכי להיות עוד הרבה זמן כאן ומהר תוכלי לעבור לפורום הריון, אבל בינתיים, עד שזה יקרה, אולי בפחות מפחיד יהיה לך בפורום לקראת הריון.
זקיקים גדלים בערך 1-2 ס"מ כל יום וצריכים להגיע לגודל של 18-20 ס"מ לביוץ אפקטיבי. כך שלפי גודל הזקיקים שלך יש לך עוד זמן. לגבי ערכת הביוץ, אני לא בטוחה עד כמה הערכות האלה אמינות אבל אם הערכה מראה על ביוץ כשהזקיקים עוד קטנים נראה לי שווה לבקש בדיקת דם להורמונים-אולי מסיבה כלשהי הזקיקים לא מספיקים לגדול מספיק לפני שהם מבייצים. ומכיוון שזה מה שקרה אצלי החודש אני מנצלת את ההזדמנות לשאול שוב את המומחיות האם יש סיכוי למשהו עם ביוץ שהתרחש כשהזקיק היה 15.5 ס"מ. יש בכלל תקווה לחודש הזה או שאפשר להספיד אותו מעכשיו? (הרופא הגדיר את זה "ביוץ לא אופטימלי" אבל לא הצלחתי להבין עד הסוף אם יש סיכוי).
לפני כמה ימים (וסליחה מראש על התיאור) היו לי כאבים בבטן התחתונה, נוזל צואר הרחם היה שקוף, צמיגי וחלק (שוב..את סליחתכן) ולפני יומיים עליה בחום השחר מ 36.2 בד"כ ל 36.6, אך היום חום השחר 36.2 שוב..מזכירה שערכת ביוץ הראתה ביוץ...ובדיקת זקיקים אתמול הראתה זקיקים בגודל 4-5 מ"מ. האם יכול להיות שהביוץ היה שלשום ואף על פי כן חום השחר שעלה רק אתמול ירד היום חזרה
אני חושבת שאני יודעת את התשובה..אבל בכל זאת..אל תאשימו בחורה רק בגלל שחיפשה קצת תקווה..