ביוץ

ביוץ

רציתי לדעת אם נכנסים להריון בזמן הביוץ,הביוץ עדיין ממשיך להתרחש או נפסק במידה וניקלטים?????אני תמיד יודעת מרגישה אחרי ביוץ אם ניקלטתי או לא. אני מרגישה אחרי כמה ימים את המחזור שבדרך..

הסבר על הביוץ...

הביוץ מתרחש אחת לחודש והוא למעשה תהליך ייצור הביצית על ידי השחלה. בכל מחזורוסתי כלומר בכל חודש מתפתחות ביציות רבות כשלרוב רק אחת(!) מצליחה להבשיל בצורה תקינה הביצית מונחת בתוך כיס קטן הנקרא זקיק והוא גדל בהדרגה ומתבלט על פני שטח השחלה. בזמן הביוץ- נקרע דופן הזקיק והביצית פורצת לתוך חלל הבטן. בד"כ תהליך זה אינו מורגש , אך יש נשים שחשדות כאב בצד הבטן( פעם בימין פעם בשמאל) ברגע שפרצה הביצית את דופן הזקיק, מתרחש תהליך מיוחד,בו נמשכת הביצית כמו על ידי מגנט אל קצה החצוצרה,כל אלו עוזרים לביצית להיכנס לתןך החצוצרה בה אמורה להתרחש ההפריה. אורך חיי ביצית לא מופרית בין 18 ל-24 שעות אם בזמן זה לא חלה הפרייה הביצית גוועת ומתפרקת. נלקח צהספר:המדריך הישראלי להריון ולידה מקווה שעזרתי ולו במעט!!!

chapling

New member
מצטרפת לשרשור... עוד שאלת ביוץ...

חודש ראשון של מדידות חום, עם מחזור משוגע שנע בין 28 ל-42 כבר חצי שנה
.... אז קשה להעריך זמן ביוץ, וחלון הפוריות זה יותר מרפסת סטודיו
.... אז בתקופה הזאת ניקנקנו יום כן יום לא (ניקנקנו נשמע פחות טוב מנוקי נוקי...) א מ א מ ה הבוקר (מה אתם חושבות שאני סתם בשעה מוקדמת כשאת כאן...) אחרי 24 ימי המתנה עלה סוף סוף החום (קפיצה משמעותית,נקווה שימשיך במגמה..) בכל מקרה אם עלה הבוקר החום ואתמול בערב כן.. אבל שילשום בערב לא.... בקיצור השאלה שלי היא- אם החום עולה בבוקר, האם יש אינדיקציה למתי היה הביוץ (אתמול בבוקר או בצהריים או אולי בדיוק ב- 1:00 בלילה
...(אני יודעת שזאת שאלה בלי תשובה
אבל.. ) וכן, אני יודעת שיש סיכוי כי זה כל הרעיון של יום כן יום לא, עדיין למרות כל מיץ האשכוליות (המאוד מאוד טעים
...)... הסיכוי יותר קטן...

פּוֹנְג

New member
לא. אין אינדיקציה מדוייקת.

מכיוון שאת מודדת את החום רק פעם אחת ביום אי אפשר לדעת מתי היה בדיוק הביוץ.... אבל יום כן ויום לא (שיוווו איזה כוח יש לכם
) אמור לכסות את כל האפשרויות.

chapling

New member
המכונה/בעלול מוסר...

כאן המכונה המכונה גם בעלול מידי פעם רק רציתי להוסיף שבאמת אנחנו עושים עבודה קשה ויסודית
, נא לא לזלזל במכונות שלכן
...

u z a

New member
מרפסת סטודיו ../images/Emo6.gif

הצחקת אותי עכשיו! אצלי זה היה גן רחב ידיים (ביוצים ביום ה- 39, 41 ועוד). בכל מקרה, זה מה שתמיד שאלתי וכנראה אין על זה תשובה - מתי היה הביוץ, והאם יש סיכוי שהביצית עוד חיה כשרואים את העליה בחום. אבל נשמע שאתם מכוסים עם היום כן יום לא. בהצלחה! ומקווה שמגמת העליה בחום תמשיך!

פּוֹנְג

New member
הביוץ יתרחש בין אם את בהריון ובין

אם את לא בהריון. הוא לא נפסק אם נקלטת. מה גם שהקלטות ההריון לא מתרחשת בו בזמן הביוץ אלא רק כמה ימים אחר כך או כמה שעות כשהזרע פוגש את הביצית (זו שהשתחררה מהזקיק בזמן הביוץ) יש בקישורי הפורום, תחת ביוץ (כמדומני) מצגת מאד ברורה של כל התהליך. אגב, סימני המחזור שבדרך יכולים מאד להטעות כי הרבה הריונות התחילו עם סימני מחזור שבדרך, תוכלי לקרוא על זה במאמר על הסימנים (לדעת לפני שיודעים)

תמרלה

New member
בעיניני ביוץ זקיקים וחיות אחרות..|.

תופסת טרמפ...כי אם בעיניני ביוץ עסקנו! אז הייתי במעקב זקיקים אתמול יום 12 והיה זקיק נחמד בגודל 15 ואחד נוסף שימו לב - בגודל 30 ?????? אבל....נו תמיד יש אבל -נכון שחבל? הרופא אמר שיתכן וזאת טסיסטה ! אז ביום ראשון אני אדע האם הזקיק היפה הזה נעלם וזה סימן שהיה ביוץ, או שצמחה לה טסיסטה ונקווה שתעלם מהר!! ובנתיים שהזקיק השני עד יום ראשון יגדל ויקבל חיזוק של זריקת כוריגון!! אז שאלה מה דעתכן - היתכן זקיק כזה גדול? או שזה טסיסטה? ומה קצב הגדילה של רירית הרחם? האם היא גדלה במשך ימי הביוץ? כמו שהזקיק גדל? ( הזקיק כמה שזכור לי גדל כל יום ב - 2 נכון? ) החלטתי החודש לאמץ גישה חדשה - שאין לי ציפיות שזה יצליח, שזה לא משהו שהולך לקרות החודש , זה יקרה אבל לא החודש! ואם זה כן - אז שיפתיע אותי!! ואז לא אתאכזב, שלא תבינו לא נכון יש לי ציפיות להכנס להריון -אבל לא החודש! אולי בחודש הבא אולי עוד חודשיים...! ואני מאוד אשמח אם תהייה לי הפתעה..לנסות את הגישה הזאת אף פעם לא מזיק, זה רק יכול לתת כוח ואנרגיה חיובית לחיים. אז שיהייה לכולנו שבת שלום

פּוֹנְג

New member
בדרך כלל זקיק לא נשאר בגודל כזה,

אבל אני לא ממש מומחית. רירית הרחם מתעבה עד לשלב בו היא אמורה לקלוט את הביצית המופרית אבל היא לא גדלה באותו הקצב ואני לא יודעת מהו הקצב בו היא גדלה. אגב, מה אמרו לך בנוגע לעובי שלה?

למעלה