"ביוץ מאוחר"

"ביוץ מאוחר"

בשני ההריונות הקודמים אובחן אצלי "ביוץ מאוחר". האם מישהי שמעה על זה? מה זה אומר? האם עלי לצפות לזה גם עכשיו, כשאני בעיצומה של העבודה על הילד/ה השלישי/ת?

פּוֹנְג

New member
לא מכירה את המונח

אבל אולי הכוונה היא פשוטה - שהביוץ שלך הוא מאוחר בחודש. (מה אורך המחזורים שלך?) בכל מקרה ההצעה שלי היא לעשות מעקב אחרי הביוץ על מנת לדעת מתי הוא. עי ידי ערכת ביוץ חום השחר או מעקב זקיקים...

סינית? יפאנית? גרוזינית?

באיזו שפה דיברת הרגע? אין לי מושג על מה את מדברת. איפה אפשר לקנות ערכת ביוץ? מה מחירה? כיצד משתמשים בה? כמה היא אמינה? יש ערכה מומלצת? סליחה על כל השאלות, אני פשוט חסרת ידע בתחום הביוץ. אפילו את שלי אני לא מזהה...

פּוֹנְג

New member
עברית ספרותית ../images/Emo13.gif

מציעה לך לשוטט קצת בקישורי ובמאמרי הפורום יש שם הרבה מידע על ה"שפות" האלו שכתבתי

Galit29

New member
בכל סופר-פארם

הידועה היא מקלון הזהב אבל זה די יקר ויש הרבה סימנים שהגוף באופן טיבעי מוסר

מספר שאלות

עיינתי במפתח חיפוש, ובכל זאת יש לי מספר שאלות: 1. כמה עולה (בערך) מקלון הזהב? 2. עד כמה הוא אמין? 3. האם תוכלי להרחיב בנוגע לסימנים שהגוף שולח? כי עד כה לא הבחנתי בשום מסר מיוחד מהגוף שלי. תודה וסליחה על הרישמיות.

עלות של ערכת ביוץ נעה בסביבות

150-200 שח. יש בה בד"כ 5 מקלוני בדיקה ל-5 ימים. כערכת ביוץ אני השתמשתי בערכה של clear plan. משתינים על המקל, סוגרים את המכסה ומחכים עד 3 דקות כדי לראות אם יש/אין ביוץ. הערכה עולה בבית מרקחת כ-170 שח. קניתי אותה מהחברה הזאת כי לחברה יש מוניטין של כ-20 שנה בייצור ערכות ביוץ, ערכות הריון וכד'. ולכן לדעתי היא אמינה. יש ערכות בהם משתינים לכוסית ואז משרים את מקלון הבדיקה כ-20 דקות עד לקבלת תוצאות. יש גם ערכות שמתבססות על דגימת רוק ולא דגימת שתן. בגלל שיש רק 5 מקלוני בדיקה ועלות הערכה יקרה, כדאי לבדוק אם יש ביוץ רק בימים שקרובים ליום הביוץ, אחרת תאלצי לקנות ערכת ביוץ נוספת לשימוש באותו חודש. כשהמחזור לא סדיר, קשה לדעת מתי צפוי להגיע יום הביוץ. בד"כ הפרשות (ככתוב במאמר על שיטת המודעות לפוריות) מסמנות לנו שחלון הפוריות הגיע ובקרוב יהיה ביוץ. אם את יודעת לזהות את ההפרשות האלה, כדאי אז להתחיל לבדוק בעזרת הערכה. יש בנות שמרגישות כאב בצד, ובעצם מרגישות את הביוץ או תחושה של טרום ביוץ. יש בנות שיש להן רגישות בשדיים לקראת הביוץ כדאי לעשות מעקב של חום השחר. בכל יום לרשום את הסימנים שראית באותו יום (או ביום האתמול) וכך, גם אם לא נקלטת באותו חודש, תוכלי לדעת מתי היה הביוץ (בגרף חום יודעים כמה ימים אחרי) ואיזה סימנים הגוף שלך שידר לך. אני למשל, ידעתי לזהות הפרשה אחת שברגע שהיא הופיעה, ידעתי שיום הביוץ יתרחש 5 ימים אח"כ.

Galit29

New member
לולה - לקחת לי את המילים מהפה

אין לי מה להוסיף חוץ מזה שעכשיו בטוח תשימי לב יותר להפרשות ולכאבים. אני אישית לא עושה מעקב חום כי אני יודעת לגבי ימי הביוץ שלי וביום הביוץ אני מרגישה כמו חבל שנכרך סביב התבור ומישהו מושך את החבל ולא נותן לי אפשרות להתיישר. בהתחלה לקחתי אקמולים אבל היום אני כבר מחכה לתחושה הזו - במיוחד החודש. היי ושיהיה לך בהצלחה.

שאלה נוספת

כמה זמן אורך ביוץ? כמה זמן עובר מרגע הופעת הסימנים שציינתן ועד לתום הביוץ?

לסימנים שמופיעים קוראים חלון פוריות

יש חישוב במאמרי/קישורי הפורום כיצד לחשב את החלון הזה. זה משהו כמו 4-6 ימים. זרע חי כ-72 שעות, ביצית חיה כ-24-36 שעות. הביוץ, השתחררות הזקיק מהשחלה והביצית מתוכו, הוא קצר. כדי למנוע מצב שבו הביצית השתחררה (ביוץ) ואין זרע שנמצא בדרכו אליה, מומלץ לקיים יחסים יום כן-יום לא בזמן של חלון הפוריות. כדי שברגע שהביצית משתחררת יהיה זרע במערכת.

Galit29

New member
בתיה סליחה שאני מתפרצת ככה

אבל יש לי שאלה שאלתית, למרות שאני יודעת את התשובה רק כדי להיות בטוחה. אני מבייצת ב- 11 לחודש כלומר יום ה', בעלול נוסע ב- 13 בעינייני עבודה שזה בסדר מבחינת חלון פוריות (יומיים לפני ויומיים אחרי), להתחיל נוקי נוקי (כמו שבלו תמיד אומרת), ממחר כבר? נכון זה בסדר? ואפשר כל יום עד ה-13 לחודש או לעשות יום כן יום לא כמו בהמלצות?

כן אפשר ממחר

ההמלצות מדברות על יום כן יום לא כיוון שאם עושים כל יום כן, אז הריכוז של הזרע בנוזל הזרע יורד. ואז עלול לקרות מצב שמעט זרעים יהיו בדרך לביצית. למרות זאת, אם לא ידועה בעיה של זרע, אז ניתן לעשות כל יום. הרי בסה"כ לא מדובר על תקופה ארוכה (5 ימים כולה) ובטח יהיו זרעים במערכת גם מהפעמים הקודמות

תודה רבה לכן.

ב-20.8.03 קיבלתי מחזור אחרון. אתמול היו לי מעין כאבי מחזור בבטן התחתונה. לא היו לי הפרשות מיוחדות. אני חושבת שזה היה ביוץ. יכול להיות? אוף הסתבכתי עם כל הספירות האלו. נראה לי שבכל זאת אני אקנה את המקלות המזהות ביוץ. אני כל כך מודאגת הפעם. בשני ההריונות הקודמים שלי לא חשבתי על כל הדברים האלו. התמקדתי בלהנות עם בעלי, וזה פשוט קרה. הפעם, בגלל עלייה משמעותית במשקלי, רופא הנשים אמר לי שיתכן שזה יקשה עלי להכנס להריון. מה דעתכן? האם יש קשר בין עודף משקל להריון?

למעלה