ביוץ חמקמק?

londi81

New member
ביוץ חמקמק?

הי,
בת 35 - מנסה להכנס להריון מתרומת זרע - עד עכשיו שלוש הזרעות טבעיות לחלוטין +אוביטרל.
אני מוטרדת מהשלב הבא - כי אני מאוד לא רוצה לקחת הורמונים בהזרעה בעיקר בגלל שאני מאוד מאוד רוצה להמנע מהריון תאומים.
כל הבדיקות שלי תקינות (עשיתי גם צילום רחם), המחזורים שלי סדירים וקצרים (24 יום), בשני הסבבים הראשונים - ביום 10 - התגלה זקיק יפה (18/20) רמות E2 גבוהות (כ-1100), LH גבוה לפני הקפיצה (15) ופרוג נמוך מ-2 - ובשתיהן הזרקתי אוביטרול בערב, והזרענו 36 שעות אחרי (כלומר ביום 12). בשתי הפעמים הללו - אני בטוחה שבייצתי יום לפני - גם כי הרגשתי את הביוץ וגם כי הנתונים ההורמנליים כבר היו גבוהים למדי - גם הרופא שלי הסכים עם המסקנה הזו.
אז בפעם השלישית החלטנו לצמצם טווחים - ביום עשר - זקיק 18, E2 - 1100, LH - 12, הזרקתי אוביטרל בשלוש אחרי הצהריים, ועשינו את ההזרעה 24 שעות אחרי זה... אבל אני שוב בטוחה שפספסנו את הביוץ, בעיקר כי ביום עשר (שבו הזרקתי) היו לי המון הפרשות ביוץ, שנעלמו לחלוטין ביום 11 (שבו הזרענו).
בקיצור - אני לא מבינה לאן חומק לי הביוץ, ואם יכול להיות שהתהליך הזה הוא כל כך מהיר שמבדיקת הדם בבוקר שמעידה שאני עוד לפני ביוץ, תוך 30 שעות אני כבר לגמרי אחרי..
ואני גם יודעת שיש פה מרכיב סטטיסטי - כלומר שיכול להיות שהזרע והביצית כן הצליחו לחלוק מרחב אבל לא נוצרה הפרייה.
אני חושבת שהשאלה שלי היא לדעתכן יש משהו אחר שאנחנו צריכים לעשות? אני לא מבינה אם יש טעם בלהוסיף הורמונים או אם יש דרך יותר טובה לנסות לתזמן - ובינתיים הקונטרול פריק שבי - מתוסכלת במיוחד..
תודה!

a morph

New member
שלושה דברים

1) הפרשות ותחושות ביוץ הן ממש לא מדע מדויק ולא ניתן להסתמך עליהן.
התחושות נובעות מהתרחבות והבשלה של הזקיק ויש שאומרים שהן בכלל מורגשות לפני הביוץ ולא במהלך הביוץ עצמו.

מניסיון אני יכולה להגיד לך שהיו לי תחושות מאוד מובהקות של ביוץ יום לפני שאיבת הביציות, ולא בייצתי לפני הזמן, כל הזקיקים היו עדיין שם ואף יותר ממה שראו באולטרסאונד.

2) אם את רוצה לוודא שלא בייצת (או שכן בייצת
) לפני הזמן, תעשי בדיקת דם + אולטרסאונד בבוקר של ההזרעה.
זה לא נהוג, בדרך כלל בבוקר ההזרעה לא עושים בדיקות, אבל לאור החששות שלך ומחירן היקר של המנות את בהחלט יכולה לבקש.

3) החדשות הטובות הן, שאם את עוברת להזרעות עם הורמונים - יש שליטה הרבה יותר טובה על תזמון הביוץ,
אצל חלק גדול מהנשים העליה הטבעית של LH מעוכבת מאוד או לא קורית (הרבה רופאים אפילו לא בודקים LH בסבבים הורמונליים),
והתזמון עם אוביטרל מאוד אפקטיבי ומדויק.

londi81

New member
תודה!

את צודקת בשלושת הדברים כמובן -
זה רק אני שמנסה לשלוט בהכל מצד אחד ולהבין ששאי אפשר לשלוט בהכל מצד שני - אז זו הסיבה שאני עוקבת באובססיביות אחרי הפרשות וכאבים, אבל גם לא עשיתי בדיקת דם ביום ההזרעה.
אבל את צודקת
אני עדיין מתלבטת אם להתחיל הזרעות עם הורמונים - אני ממש מממש ממש לא רוצה תאומים - ואני עדיין מחזיקה בדעה שאם אין בעיה ברורה אולי כדאי לתת לזמן ולגוף לעשות את שלו
מצד שני - נשארו לי רק 2 מנות (ואני לא בטוחה שאני רוצה לממן עוד מנות כשעלות מנה היא כ-4000 שקל), ואם מתישהו זה לא יעבוד ונרצה לעשות IVF - יכריחו אותי בקופה (בודאי לאור הנתונים הטובים) לעשות 3 סבבי הזרעה עם הורמונים - אז מתי אני יודעת שזה הזמן לתת גז?
אני מבינה שאין פה ממש שאלה שאפשר לענות עליה - אני סתם פורקת את רצף המחשבות האובססיביות שעוברות לי בראש

a morph

New member
זה היה השיקול שלי במעבר להזרעות הורמונליות

ידעתי שלפני מעבר ל-IVF ממילא אצטרך לעשות מינימום 3 הזרעות עם הורמונים, אז עדיף כבר לעשות וי על הנושא הזה.
וכמובן היה השיקול הכספי (גם אני עם תרומת זרע, אם כי אצלי העלויות נמוכות יותר באופן משמעותי כי לקחתי מבנק ציבורי).
בסופו של דבר עשיתי 7 הזרעות (3 טבעיות ו-4 עם הורמונים) ועברתי ל-IVF, ואם יכולתי לחזור אחורה ולחסוך את בזבוז הזמן הזה הייתי עושה זאת בשמחה.
את יכולה לבקש מהרופא להתחיל ממינון מינימלי של הורמונים, שלא יהיו לך יותר מ-2 זקיקים, ו\או לבטל הזרעה אם יש יותר.
הסיכון לתאומים עדיין קיים כמובן, ואין יותר מדי מה לעשות עם זה חוץ מלקוות לטוב.
בהצלחה!

Nashuki

New member
ביצית ניתנת להפרייה 24 שעות לאחר ביוץ

ככה שגם אם ההזרעה התבצעה יום לאחר הביוץ עדיין אמור להיות בסדר. התחושה שלך מוכרת...גם אני הרגשתי ככה בהזרעות. דעתי האישית ביותר היא שההזרעות הן בזבוז זמן...מבינה אותך שאת לא רוצה לעלות כיתה אבל תגלי שהשד לא ככ נורא. כמו שנאמר למקרה וכן תצטרכי לעבור לIVF (מקווה מאוד שלא) חבל על הזמן בנתיים.

למעלה