"ביום שמש יפה"

whynot5

New member
אההממ.. בפעם הראשונה

כששמעתי ת'שיר ישר עלתה לי לראש המחשבה שזו החברה... כי זאת בעצם הביקורת פה, עד שהוא מצא אמת אמיתית, אהבה אמיתית הזונה-החברה, שמה לו רגל- לא מקבלת את זה.

B a 7 a K

New member
האא? עדיין לא מסכים.

מי אמר שזה חייב להיות דגל מסוים פיזי? "לקפל את הדגל" זה ביטוי שמשמעו להפסיק להיאבק על משהו, לקבל משהו, ואוקיי, זה יכול להיות גם זהות מינית אבל אני בטוח שלא רק לזה עברי מתכוון, תסתכלו על זה בצורה פתוחה יותר. והנה הוא עצמו אומר את מה שחשבתי כל הזמן
ואני לא אומר "מה פתאום על מה אתם מדברים זה בגלל לא עוסק בזהות מינית". אני רק אומר שתסתכלו גם מעבר לזה לפעמים.

אני חושבת כמו ברק

פירוש אחד זה החברה ששמה רגל לאדם שמצא אהבה אפילו אם זה אהבה לגבר ולא לאישה, אפילו אם זו אהבה נגד המוסכמות, ופירוש אחר זה שעברי מדבר על כל ההיבטים- כלומר אדם שרוצה לחיות את החיים כמו שהוא מוצא לנכון צריך לדאוג לעצמו, משמע להילחם בשביל צורת החיים לפיה הוא רוצה לחיות, גם אם חלק מהערכים שלו נוגדים את הערכים של החברה הסובבת (כמו בסיפור "תפוחים מן המדבר" מהתיכון..חח..בדיוק נזכרתי) ועברי פשוט מציין מה שכולם אמרו כבר קודם - תמיד החברה תמצא דרך ללעוג ולשים רגליים עד שתיפול או עד שתחליט להילחם ולעמוד על העקורונות שלך...אם זה באהבת גבר ואם זה בכל דבר אחר בחיים. עברי טוען שהחיים קשים אבל זה לא אומר שצריך להיכנע למוסכמות חברתיות אלא צריך לחיות לפי הלב..כמה שזה נשמע קלישאה.. אפילו אם זה אומר לצעוד נגד הזרם, ובשיר הוא פשוט מזכיר שוואלה אסור להיכנע ותמיד צריך למצוא את הנתיב שיביא אותך בתור אינדבידואל אל המקום אליו אתה רוצה להגיע בחיים, למרות שכולם (ה-society) שמים לך רגליים.

B a 7 a K

New member
אחלה ניסוח :) ואגב..

אני לא בא לריב או להתווכח פה עם מישהו חלילה, אני אוהב את כולכם :) זה פשוט משהו כזה שמפריע לי לפעמים, שיישר מייחסים לזה, אני ממש בעד שכל אחד יחיה לפי הנטיות שלי והאמת שבעברי נותנת לי הרבה כוח והערכה אליו, באמת שיש הרבה אנשים שיכולים ללמוד ממנו. אבל לפעמים צריך להסתכל על שירים מעבר למובן מסוים אחד, אני חושב שזה גם מה שעברי עצמו מנסה לשדר.

גם אני באה באותה כוונה

אני לא באה לריב אבל מפריע לי באופן כללי שמצמצמים אמנים..ובפרט את עברי ומגבילים את פירוש השירים לכאן או לכאן.. אני פשוט חושבת שצריך להבהיר לפעמים שהשירים הם קצת יותר עמוקים ממה שהם נראים ולפעמים צריך לקרוא בין השיטין. לאב יו אול!! :)

whynot5

New member
ברק,

אני מסכימה איתך שצריך לצאת מעבר לקטע של ההומוסקסואליות... וברור לי שעברי כותב הרבה מעבר, ואולי גם בשיר הזה. פשוט הפזמון שלו מאוד מתחבר לי עם הקטע של זהות מינית... "אמת אמיתית" אבל שיהיה..

whynot5

New member
אויש, שכחתי להגיד...

הסתכלתי מקודם פעם ראשונה בדף שלך, בבמה.... פשוט יפה.. אהבתי ממש.

B a 7 a K

New member
:)

כנראה שזה באמת עוזר להשים את זה בחתימה. כולם מוזמנים להיכנס ולהגיב אגב. ותודה רבה לך

יש לי תשובה..

את השיר הזה הוא שר לפני שהוא הודה שהוא הומו..אבל אפשר לראות בשירים הישנים שלו שכמעט בכולם הוא רמז על זה שהוא הומו..בשיר יום שמש יפה הוא אומר למשל "האהבה שלי שקשה בשבילכם היא טובה בשבילי" ובקשר לזה שהוא אומר האהמ שמה לי רגל..אין לי מושג חחחחחח

משינאי2

New member
אני מפרש את זה ככה:

כאילו עד שהוא מצא אמת אמיתית אהבה אמיתית אז זה שהוא מאוהב בו סטרייט לא הומו וככה הוא שם לו רגל וזה לא יכול להתבצע

Alvie Singer

New member
ענו לי במסר

מישהי ששאלה את עברי עצמו והוא אמר ש"הזונה ששמה לו רגל" זו החברה. זה גם הגיוני...

למעלה