ביום של הפצצה...

Mei11

New member
ביום של הפצצה...

למה שצפון קוריאה עשתה היום יש חשיבות גם עולמית, גם עבורינו (הגמד הפרסי מחכה עכשיו לראות מה העולם יעשה לצפון קוריאה ואם בכלל יעשה משהו) וגם בזירה של מזרח אסיה. סין איבדה קצת פנים בעקבות הניסוי הזה, היא ניסתה לשים את עצמה במעמד של מתווך בין צפון קוריאה ושאר העולם, ונכשלה. אני לא יודעת מה העמדה האמיתית של השילטון הסיני כלפי הניסוי הזה, אבל העמדה הרשמית היא גינוי. אני ממליצה בחום למי שחושב שהוא מסוגל להתמודד עם החדשות בסינית. ברוב האתרים יש גם טוקבקים, במקרה הזה התגובות נעות בין פחד מהעתיד להאשמת ארה"ב שההתערבות שלה הביאה לתגובה כ"כ קיצונית של צפון קוריאה. מילות מפתח : צפון קוריאה - 朝鲜 Chaoxian ניסוי גרעיני - 核试验 heshiyan

אMור

New member
למרבה ההפתעה -

סין הצטרפה לגינוי רשמי שכלל מדינות כארה"ב, בריטניה, צרפת, הודו ו...כן, ישראל. היום גם אושר מינויו של דרום קוריאני למזכ"ל האו"ם הבא, ככה שבכלל הולך להיות שמח שם במועצת הביטחון... ולגבי הטוקבקים, הצחקת אותי... כשהביג בראדר מצנזרינג, כמה ענין הם כבר אמורים לעורר...

Mei11

New member
המון

עם כל הצנזורה, האינטרנט בסין פורח. יש מיליוני בלוגים, יש פורומים ויש דיונים מעניינים. חוץ מזה, בעיני זה מעניין לראות גם מה הגבול בין דיעה מקובלת ודיעה לא מקובלת. במקרה הזה, למשל, מעניין לראות כמה כעס יש על ארה"ב, שזו דיעה לגיטימית, כנראה. אבל האינטרנט הסיני זה נושא אחר, שהקדשתי לו בלוג שלם (וזנוח).

renjintso

New member
כרגיל, מאי צודקת

בלוגים וטוקבקים הם דרך מצויינת לקבל מידע על סין, ובעיקר על הלכי הרוח ודעת הקהל. הם אמנם מצונזרים אבל הרבה יותר חופשיים מהתקשורת הממסודת, והם מאד משפיעים גם, בעיקר באוכלוסייה עירונית צעירה ומשכילה.

אMור

New member
נו ברור... מאי ../images/Emo47.gif

אחד הדברים היפים שיש בפורום הזה הוא שיש מנהלת שתמיד צודקת ומנהל קצת אהבל, אבל שחי בסין
על כל פנים, מנסיוני אפילו בעיר הגדולה בין "אוכלוסייה עירונית צעירה ומשכילה", כפי שהיטבת לנסח, יש לקחת אותם בערבון מוגבל... הצעירים הסינים בעלי השכלה "גבוהה" שווים ברמתם והתנהלותם לתלמידים בכיתה י'-יא' במדינה כשלנו (אבל זה רק אם יש להם קצת שכל ולא רק השכלה) ולרוב רוב רוב, דעתם תיגזר ממה שהם ראו בטלוויזיה, ולא מתוך מחשבה יצירתית, או, רחמנא ליצלן, מחתרתית... זו הסיבה שכולם שונאים את יפן (אפילו שרבים לא יודעים אפילו למה...) וכולם יאמרו לך שכל היהודים hen cong ming ואותו הדבר יהיה נכון לגבי צפון קוריאה או כל ידיעה חדשותית מרעישה אחרת... לסינים ככלל אין דיעה. על כלום. ככה הם מחונכים מגיל קטן, גם הדור הצעיר והמשכיל. תנסו לשאול סיני מה דעתו על משהו, אפילו פשוט, תקבלו לרוב: It's ok או במראה הטוב: just so so. * סייג: לא טוען שלא יהיו טוקבקים ובלוגים בעלי ענין, איך יהיה צריך מזל גדול ע"מ למצוא אותם. דעתי.

happydog23

New member
כנראה שבשנג'ן האוכלוסיה העירונית

הצעירה והמשכילה שונה מזו שבבייג'ינג, למשל, כי אני קיבלתי רושם די הפוך - להרבה צעירים יש הרבה מה להגיד על הרבה דברים, כולל דברים לא קונפורמיסטים. אני חושב שהדוגמה הכי מובהקת לכך היא חבר צעיר במפלגה הקומוניסטית שדיבר איתי על כך שרמת החיים ותוחלת החיים בכפרים בסין מאוד נמוכה וטעונת שיפור (בלשון המעטה), ועל כך שהתל"ג של סין עדיין רחוק ממדינות מערביות ממוצעות. דוגמה נוספת היא של חבר די בכיר ומבוגר במפלגה הקומוניסטית, שלמד אנגלית אצל ידידה טובה שלי והתלונן כל הזמן על הבוסים שלו, שדורשים ממנו להביא להם לבית סרטים כחולים, שהם מתביישים שיראו אותם לוקחים, או על כך שעל מנת להעביר ביקורת על כפוף שלו הוא צריך בעצם לשבח אותו בציבור. אני גם חושב שאם תבדוק, למשל, את הסצנה האמנותית בבייג'ינג תגלה הרבה יצירתיות ומרידה במוסכמות - ברמה שאפילו בצלאל לא היה מתבייש בה. אני חושב שזה מאוד "מסוכן" להסיק מסקנות גורפות על סין וסינים על-פי נסיון מקומי, כי בעוד שלי היו התנסויות מאוד חיוביות בבייג'ינג, לך היו התנסויות שליליות לרוב בשנג'ן, ואילו renjintso בכלל יצאה פסימיסטית מבאושן וליג'יאנג. לכל אזור בסין יש את הייחוד והאופי שלו, בדיוק כמו שדין תל-אביב הוא לא כדין ירושלים ודין קרית-ספר לא כדין באר-שבע, אף על פי שזו עדיין אותה מדינה קטנה.

למעלה