ביום שישי האחרון

ביום שישי האחרון

ישבתי מול המחשב ושוחחתי עם מישהי במסנג'ר. דיברנו על: מה בישלת, איך הכנת, כמה הספקת ובלה בלה בלה. איכשהו, לא יודעת מאיפה שמעתי את קולו של הפרוד שלי קורא לי כמו שרק הוא היה יכול "מיקו'ש". והפרוד הרי איננו פה בביתי... התחילו הזכרונות של ימי שישי, כשהיינו יושבים יחד לשולחן, מקדשים, נהנים מהשבת ומאוירת המשפחה. פתאום התחלתי לבכות כמו ילדה קטנה, לא יודעת מה עבר לי בראש, למה בכלל נזכרתי בו. יש לי ילדה בת 4, היא שמה לב וקמה ממתחת לשמיכה החמה ורצה אלי. חיבקה אותי ואומרת לי: "אמא, למה את עצובה? מה את בוכה בגלל אבא?" היא אמרה לי "אני אוהבת אוך, ועוד מעט תהיה לנו גם תינוקת, אל תבכי, אני לא אעזוב אותך" היום, היא הסתכלה פה על תמונה שעומדת לה בכיף על המזנון. תמונה מהחתונה, בה אני עומדת ובעלי עומד מאחורי, מחבק אותי ונושק לי על הלחי. היא הסתכלה ואמרה "אמא, הינה, פה בתמונה אבא אוהב אותך" ממש עכשיו אני יושבת וסוף סוף מבינה את התחושה של לבד שבתות וחגים. משפחות נהנות, מבלות, יוצאות לקניונים, הפתעות וכאלה. היום בערב ביתי המתוקה הבטן שלי (חודש שמיני) ואני נתאסף לנו להדלקת נר ראשון של חנוכה כמו שבחיים לא תארתי לעצמי שאדליק. איזה סוג של חג יהיה לנו לעבור? והגשמים האלה שבחוץ, אלו שמכניסים אותי לבועה שלי, בבית, בלי טעם, בלי עניין, אין מה לעשות, משעמם כל הזמן. כמה אשחק עם ביתי? כמה אקרא? כמה אשב מול המחשב? ואין לי עם מי לדבר.... אני כותבת פה מבלי לתכנן, זה פשוט יוצא. אני כותבת כי אני חייבת להוציא ומשום מה ניראה לי שפה זה המקום. פה יש אולי מי שיזדהה עם דברים מסויימים שאני חווה. אולי אפילו מנסיונות העבר שלכם, אוכל ללמוד. כן, אני צריכה חיבוק, אני צריכה לדעת שיש מי שמבין אותי ואני כבר יודעת שפה , קיבלתי את זה מראש, ברגע שנכנסתי לפורום.

HILLALI1

New member
אני מזמינה אתכן אלי עם ביתי

את האמת, לקחתי את התמונות שלנו ביחד (מהחתונה) והוצאתי אותם פשוט. אני לא נמצאת איתו יותר אז בטח שלא יהיה לי תמונה שלו מהחתונה ביחד. יש תמונה שלנו עם הילדה וזהו. מה עדיף? לשים תמונה מהחתונה לזכר הימים ההם בשביל הילדה, או לא? דבר שני, למה שלא תבואי אלי? ארבעתנו לבד. אני לוקחת אותה להצגה גם ביום שבת לכבוד החנוכה. האם את גרה במרכז?

m i c h a l i

New member
../images/Emo24.gif

מה מונע ממך מלהכיר חברים חדשים? מה עם הורים של ילדים בגן של בתך? שכנות? משפחה קרובה? המצב הנוכחי יכול להיות זמני או קבוע אבל זה תלוי רק בך !!! אל תתני לעצמך לשקוע כך.. יש הרבה מה לעשות. מה לגבי קורס או סדנא? בררי במחלקת הרווחה בעירך האם יש קורסים מסובסדים. לעיתים זה במחירים ממש מצחיקים. לגבי התמונה, אני לא השארתי בביתי תמונות שלי איתו... נשארה תמונה אחת מההיריון והשנה בתי שמה אותה בעבודה על המשפחה , שהיא עושה בביה"ס. אם יש לך תמונה שלו איתה ושלך איתה זה מספיק ולסיום, את מוזמנת לבוא אלינו לנר ראשון (או שני או שלישי מה שנוח לך) צרי איתי קשר במסר גם אם אין לך איך להגיע. ואני ומשפחתי נשמח לארח אתכן ומבטיחה אפילו סופגניה
אגב, ההזמנה תקפה כמובן לכל מי מחברי הפורום שאין לו עם מי לחגוג ורוצה להצטרף אלינו

רואות למה באתי הנה?

ידעתי שמפה אצא בהרגשה הרבה יותר טובה, ואכן כך קרה. בנות, מה עושים עם כל השאלות של הילדים, ובכלל עם המצב המדכא הזה? מה אתן עשיתן? האמת היא שניראה לי עוד מוקדם להוציא את התמונות מ"תצוגה" מעבר לזה, גם ביתי לא מסכימה פעם העלמתי איזו תמונה והיא פשוט חיפשה אותה והתעקשה שהתמונה צריכה להיות במקום. בנוסף, היא מזכירה לי אותות כל הזמן. היא שואלת עליו כל הזמן הוא לא מתקשר, לא בא כלום כלום כלום, ולי אין תשובות לשאלות שלה בעניין הזה הקושי הוא הרבה מעבר לפרידה עצמה, ההתמודדות שנשארת לנו עם הילדים היא עצומה יותר הוא יכול להכיר לו מישהי, להכניס אותה הביתה בהזדמנות הראשונה, אין לו מה להסתיר, אין לו מחוייבויות לאנשים מסויימים... אנחנו לעומת זאת, לא יכולות להתחבר לכל יצור, בטח ובטח שלא להכניס את היצור שכבר התחברנו אליו, כל כך מהר הביתה. עזבו שזה רחוק מימני מאוד כי לא זה מה שחסר לי, סתם העלתי את זה. הבעיה העיקרית שאיתה צריכות להתמודד היא הילדים, הגידול לבד, הקושי שבהתמודדות עם מצבים מסויימים, המיגבלה שבחיפוש עבודה שתתאים לנו לפי הצרכים שלנו (שעות, מטפלת,האיזור...) מה זה? איך עושים את כל זה?????

מזדהה עם הקושי וגם עם החוזק!

חג החנוכה הוא הזדמנות לגלות את האור בתוך החושך שלנו, לשלוף את הרגשות השמחים והחיוביים מתוך היאוש העייפות והקושי. להתמלא בחיוך פנימי ואמונה שהחיים יאירו לנו פנים ושנמצא את ההזדמנויות להכיר בני זוג חדשים, לאהוב, להנות מחיינו הפרטיים ומגידול ילדינו. דובדבנית, אני מחבקת אותך ומדליקה יחד איתך ועם כל החברות בפורום נר ראשון של חנוכה, בתינו יאירו מבפנים ומבחוץ וליבנו יתמלא שמחה (וקיבתינו סופגניות?? נקווה שלא יותר מידיי..)

ron68

New member
דובדבנית חג מלא אור שיהיה לכן

את יודעת האדם הוא יצור שמסתגל כמעט לכל מצב. אומרים:"אלוהים סופר את דמעות הנשים"- פירושו של הדבר שנשים חזקות יותר ואלוהים נתן להן את הפריבילגיה לבכות, להראות חולשה. אבל אם תעשי סטטיסטיקה פשוטה של נשים שאת מכירה שפירקו תא משפחתי ואחרי מספר שנים הם הסתדרו. תסתכלי על גברים שיצאו מהתא המשפחתי ואיפה הם נמצאים? בודדים הגברים שיכולים להסתדר לבד. אישה מטבעה חזקה יותר, האינסטנקט של ההישרדות, של גידול הילדים גורמות להן להיות חזקות. יש אפשרות לשבת ולבכות על מר גורלך, או להחליט שאת ממלאת את הזמן הפנוי הזה למשל בחנוכה. לפתוח את המקומונים ולבדוק איפה יש פעילויות שלא עולות כסף. קניונים מתנס"ים וכדומה. וודאי שלא קל, אבל אני משוכנעת שתחצי את הנהר הגועש כדי להגיע לגדה ממול. את תמצאי את הכוחות ואפילו תתפלאי ולא תדעי שהם היו קיימים אצלך. אני מאחלת לך המון בריאות. כי זה קודם כל מה שאנחנו צריכות. להיות בריאות כדי לטפל בעצמנו ובילדינו. מכל הלב הרבה אור והרבה חוזק נפשי. את יכולה ומסוגלת. חג שמח ונפלא שיהיה לכן.

נוף25

New member
מזדהה לגמרי

חודש שישי ולבד לבד... מתחברת לכאב ולתחושת הנטישה ולכעס על היכולות של בני אדם שאהבת להתהפך לחלוטין. שיהיה לפחות חג שמח...

../images/Emo24.gifועוד אחד../images/Emo24.gif

קוראת אותך והלב נצבט. כן, באמת הגעת למקום הנכון ואני מקווה שהחג הזה יאיר לך פנים למרות העצב. אם את ממונעת, מזמינה אותך בכיף ובשמחה להדלקת נר במושב מקסים בעמק חפר ב
שיש בו המון שמחה (וגם חיות
). מבטיחה ארוח חמים וטעים
חג שמח

למעלה