ביום ב' לפרוסקופיה...

נון3

New member
ביום ב' לפרוסקופיה...

שלום לכולן טוב, אחרי התייעצות פרטית עם סוריאנו אני הולכת לעשות עוד 3 ימים לפרוסקופיה כדי לאבחן ואם צריך אז גם לטפל. מישהי עשתה את זה? כי רציתי לדעת למה לצפות מהגוף אחרי זה? האם זה כואב אח"כ וכמה ימים? הבנתי שתוך 5 ימים אני יכולה לחזור לעבודה כבר. נשמע לכם הגיוני? תחזיקו לי אצבעות שסוריאנו יעזור לי.. יש לי פחדים שימצאו בכלל משהו איום ונורא או שיפגעו ברחם שלי .... חוצמזה הייתי אצל רופא הפריון הרגיל שלי, זה שהתעלם ממני כשהתלוננתי על כאבי מחזור קשים - הוא טוען שלדעתו הלפרוס' היא בזבוז זמן, כי בין כה וכה אם ימצאו ואז נלך על הפריות- ההורמונים יחגגו אצל האנדו' שלי( אם בכלל ימצאו לי). האמנם? אוף בנות. קשה לי. רוצה כבר להיות האמא של ילדי.. נון

שלום לך ../images/Emo24.gif

אני עברתי לפני שנתיים לפרסקופיה כל אישה מגיבה אחרת . ההחלמה היא מהירה אני חזרתי הביתה למחרת. יש כאבים ושוב זה תלוי בך כמה יכאב וכמה ימים זה יקח אני אחרי הלפרסקופיה לא סבלתי מכאבים. כן את יכולה לחזור לעבודה תוך 5 ימים. (זה הגיוני בהחלט) יש לך את האצבעות
שלי ושל כל מי שאני מכירה. היכן את עוברת את הלפרסקופיה והאם סוריאנו מנתח אותך??? אם סוריאנו מנתח אותך לא הייתי דואגת הוא טוב בלפרסקופיות ובכלל... אל תדאגי את תהיי אמא ומקווה בשבילך שמאוד בקרוב בהצלחה ואנחנו איתך

נון3

New member
לזק היקרה וכל מי שמכירה את סוריאנו

קודם כל ת-וד-ה על התמיכה, אין לך מושג כמה אני צריכה את זה עכשיו.. אני קצת אומללה בזמן האחרון.. כן, אני עוברת את זה אצל סוריאנו המקסים באופן פרטי אני סומכת עליו- שמעתי עליו מבנות הפורום רק דברים טובים.. אני תוהה אם ניתן להמשיך אצלו בתל השומר את טיפולי הפוריות. אני ממכבי, אני יודעת שהוא לא ממכבי, אבל נראה לי יקר בטירוף לעבור את כל הטיפולים פרטי.. וגם אני חוששת שזה יראה לו מוזר שפתאום אאחרי שאני אצלו בפרטי אני רוצה לעבור לתל השומר.. יש לך מושג אם אחרי הניתוח צריך לבוא אליו לביקורת ואם כן האם צריך לשלם לו שוב על ביקור פרטי? שוב תודה מנון האבודה

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב לך נון ומה שלומך הבוקר
אם החלטת לעבור את הלפרסקופיה אני שמחה שזה אצל סוריאנו כמו שנאמר לרופא ידי זהב הוא מקצועי אמין ואנושי. כמו שציינתי בתשובה הקודמת כל אחת מגיבה אחרת ללפרסקופיה ולכן אם החלטת ללכת לזה לכי במחשבה חיובית. לגבי המעבר לתה"ש אם את עושה את הניתוח באסותה אז את לא אמורה לשלם את הניתוח מכבי אמורים לשלם (אסותה=מכבי - נכון?) את טיפולי הפוריות עצמן אני חושבת שסוריאנו לא עושה בתה"ש אני לא יודעת באופן פרטי אם הוא עושה את זה תצטרכי לשאול אותו. (לי הוא המליץ שאת טיפולי הפוריות אני יעשה אצל פרופ' זיידמן אם זה בתה"ש) את הביקורות לגבי אנדו אכן הוא מבצע במרפאה בתה"ש ולא צריכה להיות לך בעייה לעבור לעשות שם את הביקורות תאמרי לו שיקר לך להגיע אליו באופן פרטי ואני חושבת שלא תהייה לו בעייה עם זה, הוא בשמחה יתן לך מכתב למכבי שאת צריכה לעבור השגחה וביקורות במרפאה שבתה"ש ואז הכל עם ט.17. (כשאני רציתי לעבור אליו לפרטי במהלך הטיפולים שלי הוא הסביר לי שאין בכך צורך בכלל) אבל אם אכן הוא מבצע טיפולי פוריות באופן פרטי ואם את עוברת את טיפולי הפוריות אצלו אז הוא כבר ישלב את השניים ביחד. ואין טעם לעבור לציבורי. אם הוא לא עושה טיפולי פוריות באופן פרטי (ותלוי כמה את סומכת על הרופא שלך )הייתי ממליצה לך לגשת לפרו'פ שולמן למרות שהוא יקר (1000 ש"ח) לפגישה ראשונה הבנתי שהוא באמת משהו מיוחד.(אנושי מקצועי מבין באנדו' ...) אחרי הניתוח את צריכה אכן לעבור ביקורת תשאלי אותו איפה הוא היה רוצה לראות אותך? ושוב אל תתביישי לבקש ממנו לעבור את הביקורות בתה"ש והוא ישמח לתת לך מכתב למכבי. זהו יצא ארוך מקווה שהכול ברור אם לא את מוזמנת לשאול שוב. ובהצלחה אני איתך

ר ו מ י ה

New member
נון היקרה ../images/Emo24.gif

מבינה מאוד את הפחדים שלך, אבל רוצה להיות הוגנת ולא לייפות את המציאות- לפרוסקופיה אינו ניתוח קל כמו שאוהבים לתאר אותנו. רוב הניתוחים אומנם נגמרים בשלום, אבל אסור ללכת אליו כלאחר יד, צריך להיות מודעים לסיכונים. אני עברתי שתי לפרוסקופיות- את הלפרוסקופיה הראשונה אני זוכרת כסיוט, לא הייתי מוכנה אליה חשבתי שאני הולכת לניתוח פשוט ואפילו, אוי לבושה, חיכיתי לחופשה שלאחר המחלה כדי להתפנק לי בבית. התעוררתי מהניתוח לתוך כאב, בלבול רעידות והקאות (יש לציין כי רוב התופעות המתוארות קרו בשל חומרי ההרדמה ולא הניתוח עצמו), בנוסף סבלתי מכאב חד באזור הכתפיים והשכמות כתוצאה מהזרמת גז לחלל הבטן במהלך הניתוח. ההחלמה היתה הדרגתית וארכה כ-10 ימים לפחות . הלפורוסקופיה השניה היתה בחירום וממנה התאוששתי במהירות יחסית ואחרי שבוע הייתי בחו"ל. כך שיש סיפורים לכאן ולכאן וחשוב להיות מודעים גם לקשיים שהניתוח עלול ליצור. חשוב לציין כי באף אחת מהפעמים לא נותחתי ע"י סוריאנו. את סוריאנו פגשתי בניתוח היסטורוסקופיה ואני חייבת לומר שמדובר ברפא בעל ידי זהב. אם היום הייתי נאלצת לעבור לפרוסקופיה, קרוב לוודאי שהייתי בוחרת בו. לגבי נחיצות הניתוח הדעות חלוקות- רוב רופאי הפריון איתם אני שוחחתי אמרו שהניתוח מיותר לדעתם היות ו-IVF במילא אמור לעקוף את הבעיות הנגרמות באנדומטריוזיס, ולפעמים הניתוח מזיק יותר מאשר מועיל (פגיעה ברקמת השחלה לדוגמה). לעומתם הרופאים הכירורגים ממליצים על הניתוח בטענה כי הוא מעלה את סיכויי ההקלטות. דעתי היא שיש מקרים בהם הניתוח הכרחי, אך לרוב הוא מיותר במיוחד כאשר מדובר באיבחון בלבד. יכולה להעיד רק מניסיוני ולומר שהיום לא הייתי עוברת את הניתוח הראשון . בדיעבד הוא היה כנראה מיותר. לגבי סוריאנו- הוא נחשב מנתח מעולה בעל ידי זהב, אך הוא אינו רופא פריון. במידה ואת מעונינת ברופא פריון אני יכולה להמליץ לך על כזה אבל חשוב שלא תערבבי בין השניים- סוריאנו הוא רופא כירורג/אנדוסקופ ולא מומחה לפריון. מודה, אני תמיד מתלבטת אם לציין את הקשיים שהניתוח עלול לעורר , אך אני חושבת שעדיף ללכת בעיניים פקוחות ולא להתעורר הלומה כמוני. אני מבינה את הלחץ ואת הפחדים, הייתי שם. מחבקת חזק ושולחת אליך את כל האנרגיות להצלחה. אנחנו פה לכל התייעצות.

ravit323

New member
שמחה מאוד

רומיה, ציינת נקודות כל-כך חשובות. חשוב שהדברים יאמרו ,גם אם לא תמיד הם נעימים. לפרוסקופיה היא ניתוח! נקודה! הלוואי והייתי כאן "אתמול".....

נון3

New member
לרומיה לרווית ולכל הבנות..

תודה על העצות, זה שם אותי במקום. גם אני חשבתי שזה בקושי ניתוח, ואני גם מחכה לימים בבית להם אני כ"כ זקוקה - בלי להגיע לעבודה כמה ימים.. אין ספק שיש בי טיפת התלבטות לגבי נחיצות הניתוח- גם רופא הפיריון הרגיל שלי טוען שאם יש אנדו' צריך ללכת להפריה , אבל יש סיבה נוספת וחשובה לא פחות בשבילי והיא כאבי המחזור האיומים- יש לי פה איזה תקווה להפטר מהם (סוריאנו טוען שאם יאבחנו אז מיד אחרי הניתוח לא יהיו לי יותר כאבים - נראה לכן הגיוני?) אז זה לא רק בשביל הילד... תגידו - אפשר לעשות אח"כ סקס? לא מיד כמובן, אבל נראה לכן שמותר בחודש של הניתוח להיכנס להריון? מדהים כמה דברים אני לא יודעת כי לא עידכנו אותי.. אני מרגשה שאני קצת 'לוטה בערפל'.. ועוד שאלה: מה??? זה יכול לפגוע בשחלות??? סליחה על בלבול המוח, אני נורא מקווה שתוכלו לענות לי, כי פתאום יש לי עם מיע לדבר על זה!! תודה תודה תודה

נון3

New member
ועוד שאלה אחת..

יצא לי בחלבון ca-125 - 8.3 - זה כלום, נכון?

ליהיS

New member
לפי מה שאני יודעת פחות מ-35 זה

תקין --המון הצלחה מחר והחלמה מהירה

ליהיS

New member
אמנם לא עברתי לפרסקופיה מלאה

כי שלי הפכה לפתיחת בטן אבל יש גם בנות שהצליחו להיכנס להריון טבעי גם עם האנדו'. יש לי חברה שזכתה ל-2 ילדים עם אנדו. לגבי הכאבים-לא יודעת, תצטרכי לחכות ולראות. יחסי מין-עליי אסרו (בפרצוף מאיים של הבעל) למשך 6 שבועות לאחר הניתוח וגם זאת רק לאחר בדיקת רופא-אבל אני לא יודעת עם זה רלוונטי ללפרסקופיה. פגיעה בשחלות? לא נראה לי..תמיד יש סיכון בניתוח אבל אני ממש לא חושבת שיש קשר ישיר בין לפרסקופיה ופגיעה בשחלות-האנדומטריוזיס בהחלט יכול לפגוע בשחלות, אם לזה התכוונת בשאלתך. לגבי כניסה להריון-זה לא דעה רפואית אבל אני חושבת שכדאי לתת לגוף לנוח אחרי ניתוח גיניקולוגי. חכי חודשיים שלושה-לא יקרה כלום.

ר ו מ י ה

New member
נחיצות הניתוח

כמו שכתבתי יש דעות לכאן ולכאן, אני כפי שכתבתי לא הייתי עושה היום לפרוסקופיה רק בשביל לאבחן את הבעיה במיוחד שאת כבר בטיפולי פוריות. אבל אם כבר בחרת לעשות בואי נקווה שהפעם "הצד" של הכירורגים יתגלה כצודק ואת תהרי במהרה לאחר הניתוח
לגבי הכאבים- אני חושבת שהבטחתו של ד"ר סוריאנו נמהרת- יש נשים שהניתוח סייע להן בנושא הכאבים, אך יש רבות אחרות שדיווחו על חוסר שיפור במדד הכאב. אני מניחה שהרבה תלוי במידת חומרת המחלה, התפשטות ומיקום הנגעים בתוך האגן. לגבי יחסי מין- למיטב זכרוני נאמר לי לא לקיים יחסים בשלושה שבועות שלאחר הניתוח. לגבי בלבול המוח
- את ממש לא מבלבלת את המוח, אנחנו פה בדיוק בשביל זה- לסייע ולתת את המידע שצברנו על בשרנו .

אגב, לא מסכימה עם האימרה

שאחרי ניתוח, תקבלי מחזור והכל יהיה נפלא כמו בפרסומות... זה לא עובד ככה, לפחות לא אצלי. את צריכה לקחת בחשבון שלמעט בניסיונות להרות, תצטרכי להיות מדוכאת עד גיל המעבר. קשה אבל זה מה יש.

ר ו מ י ה

New member
ravit גם אני מרגישה כמוך

הלוואי והמידע שנמצא היום ברשותי, היה אצלי אז... לכן אני רואה חשיבות כה רבה במידע שאנחנו הנשים מעבירות אחת לשניה- מידע שלא היינו מקבלות בשום דרך אחרת.

snago10

New member
שבוע טוב נון. קודם כל בהצלחה../images/Emo57.gif

מחזיקים אצבעות.... שנית, אשתי עברה לפרוסקופיה לפני כשנתיים. הסיבה ללפרוסקופיה היתה אחרת - היינו אמורים להוציא ציסטה בעלת מרקם מדאיג ובעלת גודל חריג יחסית מהשחלה השמאלית. "כבדרך אגב" פרופסור דיקר, שביצע את הלפרוסקופיה, טייל לו ובחן לו את כל חלל הבטן. רומיה כבר דיברה על נחיצות הניתוח ועל הניתוח עצמו, כך שאני לא יכול להוסיף הרבה, אולם הלפרוסקופיה עזרה לנו בקבלת החלטות חשובות בהמשך, כולל בשלב הטיפולים. שוב - לא לשכוח, עשינו את זה מטעמים אחרים... לגבי הכאבים וההחלמה - זה דבר שמשתנה מאישה לאישה ותלוי, לעניות דעתי, גם אבל לא רק בחומרת המחלה, התפשטות ומיקום הנגעים בתוך האגן - אלא גם במטופלת - סובייקטיבית. לאשתי לקח שבוע רק כדי להתאושש מההרדמה עצמה... בכל מקרה - שיהיה המון בהצלחה מצטרפים להחזקת האצבעות

בהצלחה ביום שני ../images/Emo45.gif

מחזיקה אצבעות שהכל יעבור בשלום. אצלי כל ניתוח דורש תקופת החלמה ממושכת. לפרס'- כחודש עד תיפקוד מלא לפרט'- 3 חודשים עד תיפקוד מלא לפרסק' אינה תמיד בזבוז זמן ואני לא אוהבת את ההצהרות החותכות הללו של הרופאים ואת האימרות של בזבוז זמן. כל מקרה לגופו וכל דבר צריך לחקור לעומק בטרם לצאת בהצהרות. אחרי 5 ימים לחזור לתיפקוד מלא? על סמך מה נאמרו הדברים? מקווה שכן אך שוב, לכל גוף חוקיות משלו. יש כאלה שמתאוששות מהר ויש כאלה שפחות. לי קשה מאד עם ההרדמות ואני נורא איטית בהחלמה, הלואי ואצלך זה יהיה אחרת. שיעבור בשלום והחלמה מהירה.

למעלה