ביום א', 5.2.06, 19:30 בירושלים,

mishauli

New member
ביום א', 5.2.06, 19:30 בירושלים,

הל"ה 10, העמותה "יקר" תקיים ערב דיון על המטרופוליט אנדריי שפטיצקי ז"ל שהציל יהודים בשואה. יופיעו: פרופסור ישראל גוטמן, האוניברסיטה העברית פרופסור שמעון רדליך, אוניברסיטת בן גוריון עודד אמרנט, ניצול השואה הרב ד"ר מאיר רוזן - מנחה. דמי כניסה: 15 ש"ח טל' 02-5612310

קוכולין

New member
נשמע דיון מרתק

אני תמיד הייתי בעד הענקת תואר חסיד אומות העולם למטרופוליט שפטיצקי. האמת שאני קצת מתפלא שגוטמן משתתף בדיון כזה. הייתי מגיע בשמחה, אלמלא התחייבויות קודמות. מישה? האם אתה מתכוון להשתתף? אשמח אם תעדכן את הפורום על הדיון לאחריו.

mishauli

New member
לפני כמה חודשים ניהלנו כאן בפורום

דיון על שפטיצקי ועל יד ושם. ראה הודעתי מ-11.9.05 מהארכיון.

spoty1

New member
ובאותו עניין......

שמתי לב שבדיון הקודם בענין,מישהו מזכיר את קנאריס ו "חסיד אומות עולם"באותו המשפט-וזו רשעות שאין כדוגמתה,איך אפשר להשוות מי שהיה חלק ממנגנון שרדף מיליוני אנשים(לא רק יהודים-גם קתולים,נכים,הומואים,קומוניסטים),שלח את אנשיו לתפוס,לאסור,לחסל ולהשמיד אותם,-ולהגיד שהוא איכשהו ,חסיד אומות עולם?אם קנריס באמת היה נגד היטלר,הוא היה בורח מגרמניה בתחילת המלחמה,ומציל מיליוני אנשים,משום מה,יש אידליזציה של אנשים שהיו חלק מהמנגנון והצבא הנאצי-ופנו נגדו,גם רומל לא היה צדיק גדול,וכך,גם,יש להודות,קבוצת הקצינים של פון שטאופנברג שניסו להתנקש בהיטלר.

קוכולין

New member
נכנסת לעניין נכבד, ולא בזהירות

מדהים איך אנשים מתבטאים בנחרצות בנושאים שהם לא מכירים. קנאריס הציל מאות יהודים במהלך המלחמה, ולמיטב ידיעתי לא היה שותף ברדיפה של איש. אם היה בורח מגרמניה, כפי שאדוני הגאון מציע, לא היה יכול להציל איש- וכל מאות האנשים שהציל היו מתים היום. שטאופנברג פנה כנגד היטלר בשל פשעיו ובשל מעשי הטבח ברוסיה, כולל השואה, כמו גם בשל האיוולת הצבאית של המשטר. הראיות לכך כל כך רבות, שאף אחד (כמעט) לא חולק על זה באופן רציני. אם אתה רוצה אני יכול לפרט את הראיות. ואם כבר מדברים על ראיות, אילו ראיות יש לך ש"קנאריס שלח את אנשיו לתפוס, לאסור, לחסל ולהשמיד יהודים, קתולים, נכים או הומואים"? כדאי להביא ראיות לפני שמטיחים האשמות.

למעלה