ביול + חיים

ביול + חיים

הבנתי שבמשכנתא ביול הוא כ 0.4% מערך המשכנתא. 1. על מה בכלל לוקחים כסף ??? 2. הבנתי שבינואר אמור להתבטל, אמת ? 3. האם אמורים להתבטל עמלות נוספות ב 2005 ? 4. אם יש לי ביטוח חיים במקום העבודה, עדיין אצטרך לעשות ביטוח חיים לטובת משכנתא ?\ 5. האם את המו"מ על ריבית המשכנתא עושים לפני שיש לי חוזה קניה ביד, או אחרי ? תודה !

יועץ1

New member
ביול וכל השאר

ביול הוא על פי חוק 4 פרומיל (4 חלקי אלף) על הקרן והריבית העתידית.כדי שתוכל לחשב זאת בעצמך, קח את התשלום החודשי שנקבע לך והכפל אותו במספר תשלומי המשכנתא חלק ב-1000 והכפל ב-4. זה הסכום המדוייק לביול. וודאי תראה שזה יוצא הרבה כסף, לדעתי האוצר לא יוותר על סכומים כאלה בקלות. נדמה לי שהיום יהיה דיון בנושא, נחכה ונראה מה תהיינה התוצאות.. ביטוח חיים במקום העבודה, אינו יכול לשמש כביטוח משועבד לבנק לטובת המשכנא.. ביטוח במקום העבודה שייך למעביד, כאשר העובד הוא מבוטח וכפוף לחוק הירושה. אם אין לך בעיות בריאות חריגות, משקל עודף, אינך מעשן והנך בן פחות מ37, יש סיכוי שהביטוח יעלה לך מעט, ולכן אין מקום לדאגה. את המשא ומתן עם הבנק/חב' ביטוח, עושים לאחר שיש חוזה רכישה חתום. אף אחד לא ידבר אתך לפני שיש בידך חוזה.

המממ...

ראשית תודה רבה
לא הבנתי מדוע ביטוח החיים לא יכול לשמש גם לטובת המשכנתא... אם יש לי ביטוח חיים, ואני מת - אז מי שאני חייב לו כסף, יקבל אותו מהביטוח, או שהשארים שלי יהנו מהכספים (בשביל זה יש ביטוח חיים, לא ?) מדוע אני צריך ביטוח חיים בעבודה, ביטוח חיים למשכנתא, וביטוח חיים אני לא יודע איפה עוד... ביטוח זה ביטוח, לא ?

שיר ורד

New member
תשובות

1. ביטוח חיים לצורך המשכנתא, צריך להיות משועבד לטובת הבנק. החוק אוסר שיעבוד של ביטוח חיים שהוא חלק מביטוח מנהלים או כל הפרשה פנסיונית אחרת. 2. מאחורי החוקים הנוקשים עומדת העובדה, שביטוח החיים שאתה עושה בעבודה נועד לאפשר לבני משפחתך המשך חיים ברמה כלכלית סבירה גם אם תמות לפתע. הבטוח לטובת הבנק, מבטיח לבנק את החזר המשכנתא (מיידית). אם זה יהיה במסגרת בטוח אחד, לא בטוח שהביטוח יספיק גם להחזרת המשכנתא וגם לחיים ברמת חיים סבירה של בני המשפחה.

moco10

New member
מוזר מאוד מה שאתה כותב על ביטוח../images/Emo12.gif

גם אני וגם אישתי הסבנו את הביטוח מנהלים לטובת הבנק למשכנתאות. לא הייתה עם זה שום בעיה וסוכני הביטוח עשו זאת כדבר שבשגרה. לא שמעתי על חוק כזה. גם הראציונאליזציה שלך ב(2) לא הגיונית, הרי אף חוק לא מחייב אותי לעשות ביטוח חיים/פנסיוני מלכתחילה, אז למה שלא יאפשרו להסב למי שרוצים? ( זה כמובן לא אומר כלום, כי יש הרבה חוקים לא הגיוניים
).

שיר ורד

New member
הערות

1. האוצר הוא זה שיזם את ביטול מס הבולים, כך שישנם סיכויים רבים שאכן המס יבוטל בתחילת השבוע הבא. 2. עדיף להתחיל את המו"מ עם הבנקים, לאחר שהחלטת על כוונתך לרכוש את הדירה אך לפני חתימת החוזה. הבנקים למשכנתאות ישמחו לדבר אתך ולהציע לך משכנתא, גם אם תבוע עם נתונים כלליים. אם תביא את פרטי הדירה והשכר, הם אפילו יכולים לתת לך מכתב התחיבות על גובה הריבית תקופת ההחזר והבטחונות הנדרשים. משא ומתן בטרם חתימת החוזה, יאפשר לך לרדת מהחוזה, אם תראה שאתה לא מצליח לקבל משכנתא שתוכל להיות בטוח ביכולתך להחזיר אותה.

למעלה