ביולוגיה!

• פותח הנושא u*m
  • פורסם בתאריך

u*m

New member
ביולוגיה!

טוב, זה לא כזה מלהיב, רק רציתי למשוך את תשומת לבכם.. ידיד ווירטואלי שלי, מחפש אחר חומר, בעברית עדיף, על כדוריות הדם האדומות.. ..כן, האלה מ"החיים", שמובילים את החמצן.. אף פעם לא הבנתי איך הם מסוגלים להתמיד בזה.. לא משנה מה קורה, הם צועדים.. במיוחד כדורית הדם הקטנה.. זו שתמיד נגררת מאחור.. אין לה חיים. כדוריות הדם האדומות. תפקיד, מבנה, האמ..וכל מה שקשור.. בבקשה..

ponpon g

New member
אהלן אני יודעת חלק אם זה עוזר

אבל אני מכירה כאן פורום מומחים שיש שם מורה לביולוגיה וגם מורה לפיזיקה וגם מורה למתמטיקה ובטח עוד מורים והם עוזרים לכולם בהיתנדבות והם גם נותנים הרבה קישורים למי שרוצה גם לי הם עזרו כבר כמה פאמים בשיאורי בית אני לא יודעת לעשות כאן קישור אבל השם של הפורום הוא לימודים - k4school ומה שאני יודעת אם זה יעזור זה שכדוריות האדומות יכולות לספוג את האויר בריאות ומעבירות אותו לכל הגוף וכדוריות לבנות נלחמות בחיידקים זה כל מה שאני זוכרת
מיצטערת

u*m

New member
תודה לך.. אל תצטערי..

העיקר הכוונה. ובאמת אפנה לפורום שציינת.

u*m

New member
וגלי..קישה..השואל הממורמר...וכולם..

שאלתי בפורום לימודים, אך איני מכירה אותו.. עדיין לא עמדתי על טיבו.. הוא נראה פורום ברמה, אבל לא יודעת אם חבריו בקיאים ברזי החיפוש או מלאי רצון טוב.. כמותכם..(ואני לא מתחנפת סתם.. וגם לא רק בשל רצוני בתשובה.. אתם באמת נהדרים:) ולכן, השאלה עומדת בעינה. גם כאן. בבקשה...

הנה כמה דברים:

הנה עוד קצת מידע: כדוריות דם הוא שם כולל לתאי הדם האדומים והלבנים. בגוף יש כמה מיליארדים של כדוריות דם אדומות (לא יודע בדיוק כמה
), שנוצרים בחלק הספוגי שבקצות העצמות. התפקיד שלהם: להוביל את החמצן מהריאות לתאים של הגוף, ולהוביל את הפחמן הדו חמצני מהתאים של הגוף חזרה לריאות - ואז הפחמן יוצא בנשיפה. כל שניה נוצרים מיליונים כאלה, וחלקם נהרסים במקומות כמו הטחול והכבד. על ההמוגלובין אני לא בדיוק זוכר. הצבע שלהם: אני אתן לך לנחש את זה. ובגלליהם - הדם אדום. הכמות: יש כמה מיליארדים בגוף ובמילימטר מרובע (או ס"מ מרובע - אני לא זוכר בדיוק) יש כ-5 מיליון כדוריות דם אדומות. לפי המילון, בלועזית קוראים להם אֶרִיתְרוֹצִיטִים. -------------------------------- אפשר לחפש גם בספרייה החינוכית של מטח (cet.ac.il), או ב"חלונות אל גוף האדם" - http://www.cet.ac.il/science/body או ב"לב וליבה" של מטח - http://www.cet.ac.il/science/transportation/menu.asp כדאי לנסות לחפש "מערכת הדם", או "תאי דם אדומים" במנועי החיפוש. בהצלחה!

עוד כמה דברים:

תיקונים: ישנם 5 מיליון כדוריות דם אדומות בכל מ"מ מרובע. בכל שניה נהרסים 3 מיליון כדוריות דם במקומות כמו הכבד והטחול. חידושים: גודל תאי הדם האדומים: 5 מיקרונים (אלפית מ"מ). אנמיה נגרמת כתוצאה מחוסר בתאי דם אדומים. היחס בין הכדוריות הלבנות לאדומות: על כל תא לבן אחד, יש 1000 תאים אדומים. עוד מקור מידע טוב: webmd.com, להשלמת החומר החסר. ועל המבנה של כדוריות הדם (באנגלית) אפשר לעיין ב-CellsAlive. בהצלחה!

ועוד כמה דברים - חשובים ביותר ../images/Emo8.gif

כדוריות הדם האדומות הן בצבע אדום כי יש בהן את ההמוגלובין (נראה לי שהוא סוג של חלבון, לא בטוח). כדוריות הדם האדומות יכולולת להוביל דברים גם בעזרת ההמוגלובין, שמכיל ברזל. ומכאן הגענו למסקנה שכדוריות הדם האדומות לא שוות כלום בלי ההמוגלובין, ולוקחות לו את כל הפרסום. למרות זאת - בלי כדוריות הדם האדומות הגוף שלך היה נרקב ומת עוד כשהיית תינוקת. דרך אגב - 33% מכדוריות הדם הם המוגלובין. וכמה זמן חיה כדורית דם אדומה את שואלת?
120 ימים בערך.
. ואז הם
ו-
. לא בכל מחזור דם נוצרות כדוריות דם חדשות!
אבל עדיין ישנן מספיק כדי שאנשים יוכלו לתרום. אריתרוציטים באנגלית - erythrocytes, כדי שתוכלי לחפש במנוע חיפוש
. ישנן לא רק 5 מיליון כדוריות דם אדומות בכל מ"מ מרובע, אלא 5 מיליון ומאתיים אלף. אבל זה רק בגברים - אצל נשים יש כארבעה מיליון ו-600 אלף. אפליה? לא יודע, אבל אלה העובדות
צורת הכדוריות: כמו אליפסה רחבה ושטוחה - מצורפת תמונה. הכדוריות, חשוב לציין, יכולות לשנות צורה מבלי להישבר. אני מקווה שזה עוזר - חנוכה שמח!

u*m

New member
תודה !

עזרת לי מאוד. מי ייתן וירבו אנשים כמוך בעולמנו המקוון

למעלה