ביולוגיה

nirshats

New member
ביולוגיה

שלום!! אחרי הרבה התלבטויות החלטתי ללמוד ביולוגיה לתואר ראשון. העניין הוא שכל הזמן אני חושב על סוף התואר ומת מפחד. אומרים שאם תואר שני כבר אפשר להסתדר , אבל בכל זאת אני לא רואה מודעות שמחפשות ביולוגים ולא שומע על אנשים שעוסקים בזה ומתפרנסים (חוץ ממרצים ומורים למיניהם). אז מה בכלל עושים ביולוגים?! תודה

אל פחד!

ביולוגיה, או בשמה העכשווי מדעי החיים היא מסגרת גג למקצועות ועיסוקים רבים. בלימודי התואר הראשון תקבל "דוגמיות" מכל תחום ותהייה לך הזדמנות להתוודע לתחומים השונים. בתואר השני בןחרים תחום אחד ומתמקדים בו. יתכן שחפשת מודעות דרושים לביולוגים, אבל זו כותרת כללית מדי. תמצא יותר מודעות לתחומי התמחות- מיקרוביולוגים, בקטריולוגים, ביוכימאים, וירולוגים , גנטקאים,ביוטכנולוגים ושאר ירקות.כולם התחילו מביולוגיה, והתמחו בתואר שני באחד מאלה ונוספים. ביולוגים מועסקים כחוקרים ועובדים בבתי חולים ומעבדות רפואיות ובתעשיה הביו-טכנולוגית. יש המועסקים כמדעני סביבה ברשויות מקומיות וממלכתיות, בחברה להגנת הטבע, ברשות הגנים הלאומיים, בחברות לייצור ושיווק ציוד רפואי וחקלאי. יש ביולוגים המשתלבים במערכת ההוראה התיכונית. בעלי תארים מתקדמים יכולים להשתלב כמרצים וחוקרים במוסדות ההשכלה הגבוהה. יש המתמחים במחקר ופיתוח תרופות ועוד.

nirshats

New member
רוקחות

כמו שהזכרתי אני קצת חושש להמשיך בביולוגיה כי המסלול לא נותן שום דבר "ביד" חוץ מהאפשרות להתקדם לתואר שני.... (הוראה לא מעניינת אותי.) חשבתי לעבור לתחום הרוקחות , ואולי אחר כך להמשיך לתואר שני באחד מתחומי הביולוגיה (אפשר?! , אציין שמה שיותר מעניין אותי בביולוגיה זה יותר הנדסה גנטית). השאלה היא מה בכלל לומדים לרוקחות והאם יש סיכוי להתקבל לשנה ב (הבנתי שזה גם ככה ארבע שנים) על סמך הקורסים שאלמד השנה בביולוגיה. תודה.

vit20Openu

New member
גם אני כמוך

נורא אוהב ביולוגיה וכרגע אף לוקח קורסים בפתוחה תוך שילוב עבודה לצורך לימודים. בהתחלה גם התחלתי לחשוב מה אעשה עם תואר ראשון ובסוף הגעתי למסקנה שעדיף ללמוד לתואר ראשון הנדסה ביוטכנולוגית שכן התחום המרתק הזה שקשור לביולוגיה יותר פרקטי לדעתי ומלמד ביולוגיה יותר מעשית כמו: מירוביולוגיה, הנדסה גנטית,ביוכימיה תעשייתית,וכמובן נותן רקע ברוקחות. אה כן מאחר והמקצוע חופף ניתן לקחת החל מהשנה השלישית קורסים בביולוגיה שקשורים בבע"ח יותר שסכומם מצטבר ל 30 ניקודת פלוס מינוס - אומנם זה יקח עוד איזה 4 חודשים(כלומר סימסטר) אך לפי דעתי זה שווה שכן יוענק לך תואר ראשון בביולוגיה(כך זה לפחות מהמידע שאספתי מהטכניון). אשמח לעזור במידה ויהיו עוד שאלות
ושיהיה בהצלחה

nirshats

New member
לא ממש הבנתי.

אפשר לנצל קורסים של תואר ראשון בביולוגיה לטובת התואר של הנדסה ביוטכנולוגית?! אפשר גם "לדלג" על שנים או שזה רק ייתן לי פטור מקורסים (ואז עקרונית לסיים תואר שני ייקח אותו זמן כמו לסיים תואר מהנדס)

רוקחות

תוכנית הלימודים כוללת: לימודי יסוד בכימה, פיסיקה, ביולוגיה, אנטומיה והיסטולוגיה,מתמטיקה, מחשבים, לימוד צורות ודרכי מתן רוקחיות שונות, כימיה אורגנית ופרמצויטית, ביורוקחות, ביוכימיה, פיזיולוגיה, מיקרוביולוגיה, פתלוגיה, פרמקולוגיה ורוקחות קלינית. תאור מפורט של הקורסים מופיע באתרי האוניברסיטאות. בעקרון ניתן להמשיך לתואר שני בהנדסה גנטית אבל תדרש להשלמות בעוד בוגר ביולוגיה לא ידרש להן. לימודי רוקחות אכן נמשכים 4 שנים. אציין עוד באוניברסיטה העברית ישנם לימודי הסבה לרוקחות ( 3שנים) לבעלי תואר ראשון בביולוגיה. כדי להתקבל לרוקחות עליך לעמוד בדרישות הקבלה הרגילות לתואר ראשון, אלא שבמקום ממוצע בגרות יחשבו ממוצע שנה א' +פסיכומטרי. על סמך הרכב הקורסים שלמדת בשנה א' והציונים עשויים לתת לך פטור על קורסים חופפים. בכל מקרה תתקבל לשנה א', שאולי תהייה פחות עמוסה (על פי היקף הפטורים).

nirshats

New member
../images/Emo127.gifתודה

נראה לי שאני אשארק בינתיים בביולוגיה ואבנה על ממוצע טוב. גם ככה מעצבן אותי לחשוב שייקח לי 5 שנים להתחיל לעשות משהו , אז ללמוד שנתיים מיותרות רוקחות ועוד שנה השלמות רק בשביל להתחיל תואר שני.... לא כדאי

למעלה