ביולוגיה - תכלס

nirshats

New member
ביולוגיה - תכלס

מה עושים עם זה?! אני בשנה א של תואר ראשון וכבר הפנמתי את העובדה שצריך להמשיך לתואר שני. אבל גם עם תואר שני - מה אני עושה?! ואני מדבר על דברים מעניינים כי אני לא מתכוון להשקיע 5 שנים של לימודים קשים ומלאים בשביל בסוף להתקע עם עבודה שאני לא אוהב ולא רוצה. בקיצור: אם כל מה שיש לעשות (גם עם תואר שני) זה עדיין להיות סנגר מעבדה אז כנראה אני אצטרך לקבל החלטה אמיצה ולעבור למשהו יותר פרקטי. השאלה היא אם יש עבודות מעניינות (כמו לערוך מחקר או לפחות להיות מעורב בו בצורה פעילה) לבוגרי תואר שני ואני לא מתכוון לאפשרות תאורטית אלא לאפשרות ממוצעת , שאפשר לבנות עליה. תודה מראש.

יש בפורום מדעי החיים בתפוז

ממש במקרה ביקרתי שם לפני כמה דקות ויש שם דיון ממש ממצה בקשר לשאלה הזו. באופן כללי, הם טוענים שם שתואר ראשון לא נותן הרבה, ורק מתואר שני (ואפילו דוקטורט) מתחילים להכנס לעבודה הנורמלית והמעניינת

קיוט

New member
גם אני מחפשת נחמה

והגעתי למסקנה שממש לא כדאי ללמוד ביולוגיה. עדיף לעשות עוד פסיכומטרי ולהשקיע בו ולבחור משהו שבאמת אפשר לעבוד בו. רוקחות למשל

nirshats

New member
רוקחות

זה הרבה יותר כימיה ורפואה , והעבודה שונה , אבל אם זה מה שמעניין אותך זה אחלה מקצוע

קיוט

New member
רוקחות

הבעיה שבבאר שבע יש ראיון שלא כולם עוברים. ולירושלים אין לי מספיק

vit20Openu

New member
גם אני מצטרף לשאלה

התחלתי לקחת קורסים באו"פ בביולוגיה תוך כידיי שילוב עבודה(טוב כרגע לא
),אני מאוד אוהב ביולוגיה אך כניראה אני לא אלמד אותה לתואר מאחר שביררתי המון אצל אנשים שעוסקים בתחום והם אמרו שזה לא כ"כ פרקטי,התחום הופך לפרקטי רק לאחר תואר שני - הבעיה היא שעד אז יכולה להיות מישפחה ועוד דברים אחריי הכול אלו החיים,ואז מה? לאחרונה אני נוטה לחשוב לכיוון הנדסה ביוטכנולוגית אך גם כאן מלא אנשים אומרים שבנתיים התחום אינו מפותח כול כך,אך,איפשר להתנחם בזה שאפשר לעבוד כמהנדס מזון הבעיה היא - משכורת רעב
אוליי בסוף אלך על הנדסת מכונות בהתמחות ביורפואית שזה יותר פרקטי ומדובר על פיתוח מיכשור רפואי. בקיצור לא יודע

אהליבמה

New member
בגלל שהייתה לי אותה ההתלבטות

החלטתי בסוף ללכת על תואר ראשון שמשלב ביולוגיה, ומאפשר תואר שני בביולוגיה אבל עדיין לא בעייתי מבחינת תעסוקה: הנדסה ביוכימית. כבר עכשיו הבנתי שאין עבודות באמת מעניינות עם תואר שני בביולוגיה, ובעוד 3-4 שנים זה יהיה אפילו עוד יותר בולט כי יהיו הרבה בוגרים בתארים שקשורים לתחום (הנדסה ביו- טכנולוגית/כימית/רפואית וכו', או תואר שני ומעלה בביולוגיה). כרגע אני סמסטר ראשון, אבל לאט לאט אני מגלה כמה אני באמת מרוצה מהבחירה. בהצלחה!

ביולוגיה

ביולוגים מועסקים כחוקרים ועובדים בבתי חולים ומעבדות רפואיות ובתעשיה הביו-טכנולוגית. יש המועסקים כמדעני סביבה ברשויות מקומיות וממלכתיות, בחברה להגנת הטבע, ברשות הגנים הלאומיים, בחברות לייצור ושיווק ציוד רפואי וחקלאי. בעלי תואר שני בהחלט יכולים לעסוק במחקר ופיתוח, אבל כדי לעמוד בראש צוות מחקר נדרש לרוב תואר שלישי.ניתן להתמחות במחקר ויעוץ גנטי, בביוכימיה,ביולוגיה מבנית, אקולוגיה, ביוטכנולוגיה ועוד. ניתן גם בעקרון לעבור לתחומים קרובים כמו וטרנריה.

למעלה