ביוטכנולוגיה

אוריס

New member
ביוטכנולוגיה

שלום! רציתי לדעת יותר פרטים על המסלול של ביוטכנולוגיה. מה ההבדל בינו לבין ביולוגיה? מה אפשר לעשות עם זה אחרי תואר ראשון? מה ההבדל בין לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה לבין ביוטכנולוגיה? תודה רבה!

lilliltush

New member
קצת משוחד אבל..

אני אחרי תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה בבן גוריון ואם את פרקטית ומחפשת משהו שיתן לך עבודה בסוף התואר,זה לא הכיוון!!! רוצה להמשיך באקדמיה?את מבינה מה זה ביוטכנולוגיה ועדיין רוצה להמשיך בזה? תלמדי תואר ראשון במדעי החיים.יותר קל,סיכוי יותר גבוה להוציא ממוצע גבוה ולהמשיך לתואר שני כי בשני האופציות אין עבודה אחרי תואר ראשון.

אוריס

New member
מה זה אומר "הנדסה"

מול תואר בבביוטכנולוגיה בלי הנדסה? מה זה נותן? מה ההבדל תכלס בסוג העבודה? תודה רבה לך! דרך אגב, אחרי תואר שני יש עבודה?

lilliltush

New member
תלוי

תלוי למה את רוצה להגיע ומה השאיפות שלך.ההבדל בתואר עפ"י האוניברסיטה הוא שהצורך ביצור ןלא במחקר ופיתוח דורש מהנדסים.אך היצור בארץ לא מתקדם כמו המחקר ופיתוח ולכן אין דרישה למהנדסים שיקחו שכר גבוה על מה שכל ביולוג ממוצע יכול לעשות. גם אחרי תואר שני העבודה היא במעבדה כעוזר מחקר ללא יכולת להתקדם בקריירה ללא התקדמות לתארים מתקדמים.

doobey

New member
ברשותך, אשאל אותך גם אני בנוגע..

לתחום הביוטכנולוגיה, עקב היותך בעל תואר וודאי בקיא ביישומיו בשוק התעסוקה. האם תחום הביוטכנלוגייה רובו ככולו (כפי שנטען) משתמש בבע"ח לשם ניסויים, פיתוח, בדיקות וכו'? יתכן ואשמע לך "יפה-נפש" אבל אין ביכולתי לקחת חלק בעניין זה... זהו טאבו בעיני (וחבל כי השילוב בין עולם הביולוגייה לטכנולוגייה נשמע מאוד מעניין...) אגב, מופתע אני לגבי הצהרתך בנוגע לקושי במציאת עבודה לבעלי תואר זה. הבנתי כי מרבית חברות הסטארט-אפ בישראל שהוקמו בשנים האחרונות היו בתחום זה.וכך גם טוענות כל הפקולטות להסמכה בענף... (איני מטיל ספק לרגע בניסיונך האישי) רב תודות

למעלה