ביוטכנולוגיה

miss blue

New member
ביוטכנולוגיה

הבנתי שאפשר ללמוד ביוטכנולוגיה רק במסגרת תואר שני. השאלה שלי האם יש תחום מסויים שאותו צריך ללמוד בתואר ראשון כדי להתקבל ללימודי תואר שני בביוטכנולוגיה (איכשהו לא נראה לי שעם תואר ראשון בספרות, לדוגמא, יתנו לי לגשת לתואר שני בביוטכנולוגיה....)? תודה

H20

New member
זה לא מדויק

באוניברסיטת ת"א יש תכנית לתואר ראשון בביולוגיה בדגש ביוטכנולוגיה. http://www.tau.ac.il/lifesci/yedion_files/1_5_113.pdf בטכניון אפשר ללמוד לתואר ראשון בביולוגיה ולקחת מקבץ קורסים בביוטכנולגיה ובהנדסה גנטית. כמו כן, זכור לי במעורפל שגם באב"ג ובבר-אילן יש תכניות לתואר ראשון בביוטכנולוגיה. בנוסף, קיימים בטכניון, בב"ג, במכללת אורט בראודה ובמכללת יו"ש מסלולים להנדסת ביוטכנולוגיה לתואר ראשון (אם כי יש להבדיל בין ביוטכנולוגיה להנדסת ביוטכנולוגיה). אם רוצים להמשיך לתואר שני בביוטכנולגיה אז נראה לי שתואר ראשון בביולוגיה הוא אופציה מומלצת.

miss blue

New member
אוקיי...

ומה ההבדל בין ביוטכנולוגיה להנדסת ביוטכנולוגיה?

H20

New member
הנדסת ביוטכנולגיה יותר מכוונת

ליישום תעשייתי של תהליכים ביוטכנולוגיים ואחרים.לכן לומדים שם קורסים הנדסיים על זרימה,הפרדה, ריאקטורים וכו' שאני לא חושבת שנלמדים בביוטכנולגיה רגילה וכן מתמטיקה ופיזיקה ברמה יותר גבוהה. מהנדס בד"כ יכול להשתלב בעבודה אחרי תואר ראשון. מדען בעקרון נדרש לתארים גבוהים.

ביוטכנולוגיה

ביוטכנולוגיה ומדעי סביבה תואר ראשון B.SC תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 04/6900888 ד"נ גליל עליון 12210 מכללת תל חי, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ה התמחויות בביוטכנולוגיה בחקלאות עם מדעי הצמח, הגנת הצומח, ביוכימיה ומדעי המזון, מדעי בעלי חיים. הלימודים ברחובות, ההרשמה באונ' העברית בי"ם. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/9489190 ת.ד. 12 76100 אונ' עברית, פקולטה לחקלאות, רחובות.ההרשמה בי"ם 02/5882882 פרטי מסלול תשס"ה ביולוגיה עם הדגש בביוטכנולוגיה. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, פקולטה למדעי החיים פרטי מסלול תשס"ה בחוג למדעי החיים מגמת ביוטכנולוגיה מולקולרית. ראו ביולוגיה. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, פקולטה למדעי הטבע, באר שבע מידע נוסף במוסד תשס"ה ביוטכנולוגיה. טעון אישור סופי של המועצה להשכלה גבוהה לקראת תואר ראשון. בהליך לקראת תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 1700701414 ת.ד.1114 הנביאים 37 91010 מכללת הדסה ירושלים, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ה במדעי החיים מסלול בביוטכנולוגיה. טעון אישור סופי של המועצה המועצה להשכלה גבוהה. בהליך לקראת תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, פקולטה למדעי החיים, רמת גן פרטי מסלול תשס"ה לתואר B.SC בהתמחות בביוטכנולוגיה. טעון אישור סופי של המועצה המועצה להשכלה גבוהה. בהליך לקראת תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום בגרות+ פסיכומטרי או מבחן אחר 08/6475712 ת.ד.45 בזל 71 84100 מכללה אקדמית להנדסה בנגב, קמפוס באר שבע

ביוטכנולוגיה והנדסה ביוטכנולוגית

בתחום הביוטכנולוגי ישנם תחומי פעילות ופיתוח מגוונים. חלקם דורשים ידע טכנולוגי, וחלקם-לא. מהנדס הביוטכנולוגיה מביא איתו ידע בתחומי הנדסה שונים. במהלך לימודיו הוא אמור לקבל רקע בתחומי טכנולוגיה שונים, ולמעשה בד"כ שתי שנות הלימוד הראשונות הן כלליות ואינן מתמקדות בהנדסה ביוטכנולוגית בעיקרו של דבר. הלומד ביוטכנולוגיה לומד זאת במסגרת מדעי החיים ואין לו השכלה הנדסית. בעוד ביוטכנולוגים עוסקים בעיקר במחקר ופיתוח הרי שמהנדסי ביוטכנולוגיה עוסקים לא רק במחקר של חומרים ביולוגיים אלא גם בייצור של מוצרי הביוטכנולוגיה.ולכן מרוויחים יותר ונדרשים יותר. למהנדסי ביוטכנולוגיה יש דרישות בשוק , ושכרם לרוב גבוה מזה של הביוטכנולוגים. בעוד הביוטכנולוגים נדרשים לתואר שני ושלישי כדי להשתלב בעבודה, מהנדסים יכולים להשתלב גם לאחר התואר ראשון . בפרויקטים רבים נעשית עבודה בצוות הכולל הן מהנדסי ביוטכנולוגיה והן ביוטכנולוגים, כאשר כל אחד תורם מתחום ההתמחות היחודי לו.

למעלה