ביוטכנולוגיה או מעבדה רפואית BSC

ביוטכנולוגיה או מעבדה רפואית BSC

ביוטכנולוגיה או מעבדה רפואית BSC שלום , רציתי לשאול לגבי הנ"ל מנסיונכם מה מעניק תשתית וידע רחבים יותר למחקר בעתיד , מה עדיף ? (ברור שתלוי מה ארצה לעשות..) אבל אם הייתם עומדים עכשיו בפני הלימודים הללו - במה הייתם בוחרים מבחינת כלים , עניין ויכולת להתפתח בעתיד,,, תודה.

deathcaster

New member
תגובה

א. זה ממש לא הפורום לשאול על כך, תשובות מקיפות תוכל לקבל על הנושא בפורום "ביולוגיה ומדעי החיים" שם יש אקדמאים בעיקר שיכולים לענות לך, או בקומונות "מדעי החיים" שם יש אנשים תעשייה בעיקר שיכולים לענות לך. ב. אבל אם כבר שאלת, אין שום הבדל בין 2 סוגי התארים בכל הקשור להתקדמות לתארים מתקדמים או באשר לסיכוי למצוא עבודה לאחר סיום הלימודים, למעט יתרון קל למעבדנות רפואית (בהדסה למשל) שם בסיום הלימודים גם מקבלים הסמכה של "עובד מעבדה" שבאמצעותה ניתן להתקבל מיידית (אם יש דרישה כמובן) לעבודה בסקטור הציבורי. "מה מעניק תשתית וידע רחבים יותר למחקר בעתיד, מה עדיף ?"- זו נבלה וזו טרפה, באמת.... אין שום הבדל, ממילא בתואר שני ושלישי תשתלב במעבדה שבה תחקור משהו מאוד ספציפי שעליו תקבל הכשרה מתאימה שלרוב לא ממש תהיה קשורה במישרין למה שלמדת בתואר הראשון כי בתואר ראשון לומדים ממש את הקצה של הקצה של התעסקות במחקר. מעבר לכך, למעט מוסדות מאוד ספציפיים (בארץ) בתואר ראשון כלל לא עוסקים במחקר. אם אני הייתי כיום נאלץ לבחור, לא הייתי בוחר באף אחד, הייתי לומד הנדסת אלקטרוניקה או תוכנה.

למעלה