קודם כל ברוך הבא
נחמד לראות עוד מצטרפים לפורום
זה באמת רעיון יפה, נסיון להבין את השירים של ברי דרך העבר שלו. הרבה נכתב ונאמר למשל על תקופת מינימל קומפקט (להקה שברי היה חבר בה והייתה קיימת בשנות ה-80, והצליחה באירופה יפה). על הנסיעות המשותפות בכל רחבי אירופה, על המגורים המשותפים וכמובן, איך אפשר בלי, הסמים, עניין שמוזכר בהמון שירים של ברי, ולא קשה לאתר אותו, כמו למשל בשירים "באוויר" ו"רעש לבן". באחד מביקוריו בארץ באותה תקופה ברי נתפס עם 14 גר' קוקאין עליו ונכנס לכלא לכמה חודשים, מה שכנראה השפיע עליו. בתקופה קצת יותר מאוחרת ברי היה מאין איש משפחה ונולדו לו 2 ילדים, האמת שאני לא הבנתי אםם הוא התחתן או לא... זה כמובן גם היה גורם משפיע אצלו, ולא רק אצלו. ערן צור אמר בראיון בפורום שלו שהוא כתב לברי את "נימפה" כמאין הסתכלות על המצב שברי היה בו באותה תקופה. וכמובן גם השיר "אני יודע" שמדבר על ילדים מרדנים, כאילו כדי להראות לילדים שלו איך הם מתנהגים. גם על הילדות של ברי קשה לדלג, ברי שעלה מטורקיה בגיל צעיר מאוד והשתכן בבת ים, באותה שכונה של אבא שלי (
). מספר המון על האווירה בתור ילד בת-ימי בשיר "כמה יוסי", על החיים בשכונה ועל הכמיהה ל"דבר האמיתי שנמצא רחוק רחוק בצפון"-העיר הגדולה תל אביב. אני ממליץ מאוד שתעיף מבט בניתוחי השירים המצוינים מאוד יש לומר, (פשוט כנס למאמרים, זה נמצא בדף הראשי שם, אין צורך להכנס לקטגוריה מסוימת) ותגלה משמעויות שלא חשבת עליהם אפילו לשירים של ברי. בהצלחה