ביוגרפיה של בן-יהודה.

doritrieur

New member
ביוגרפיה של בן-יהודה.

מישהו מכיר ספר אוטוביוגרפיה של אליעזר בן יהודה (ולא, לא הבכור לבית אב"י של דבורה עומר).? תודה!

את נוגעת בנקודה כאובה

מעולם, למיטב ידיעתי, לא נכתבה ביוגרפיה רצינית של האיש החשוב והמרכזי הזה בעברית. רוברט סיינט ג'והן הביוגרף של נאצר כתב לדעתי ביוגרפיה של בן יהודה בשם 1952 בשם Tongue of the prophets;: The life story of Eliezer Ben Yehuda הניתן להשגה בחנויות ספרים משומשים מקוונות לרבות דרך אמזון. אשמח אם תתקנו אותי באם אני טועה

הוא לא כתב "לדעתי" , הוא כתב...

אבל למיטב ידיעתי זו הביוגרפיה הכי רצינית שלו, ולא קראתיה מעולם

והנה גם לא ידעתי

שהיא פורסמה בעברית, כנראה בשם "שפת הנביאים" (אם כי הויקיפדיה מזכירה שם אחר "אהבה כפולה", ואולי מישהו יודע כאן מהו שמו הנכון של הספר בעברית)

ויש ביוגרפיה חדשה יותר

שלטענת כותבה, גם מתבססת יותר על מחקר וניתן לעלעל בחלקים ממנה בגוגול ספרים זוהי Revival of a Classical Tongue: Elizer Ben Yehuda and the Modern Hebrew Language של אחד Jack Fellman כאן תמצאו דפים רבים מן הספר כפי שהם ניתנים לצפייה בגוגל ספרים

doritrieur

New member
תודה ....

נתתם לי רמז מאיפה להתחיל... לא חשבתי בכיוון אנגלית :) באמת מוזר שאין ביוגרפיה של האיש המרתק הזה (לפי טעמי). אני בהחלט אחפש את הספרים שהמלצתם לי. דורית.

shellyland

New member
אכן מוזר.

הרי לכל מצביא ליגה ג' בארץ ואישתו יש ביוגרפיה. למה אנשי תרבות מרכזיים נכתבו ביוגרפיות?

נכתבו בעברית?

לא הרבה במיוחד... אם לא נכלול אוטוביוגרפיות? לא הרבה מאד אבל לא מעט בוא נראה כמה שאני שולף מהזיכרון? אהרון אהרונסון.... ביאליק.... אחד העם... יהושע ברנדשטטר (דמות צרתקת אך נשכחת) טרומפלדור, לאה גולדברג, אריק איינשטיין (ספר חדש יחסית) עמוס עוז (אוטו...) יונה וולאך ישעיהו ליבוביץ משה מנדלסון, רש"י, הרמב"ם, יהודה שרת, אבא קובנר... האם יש ביוגרפיה טובה של טשרניחובסקי?

איש אחת

New member
מצאתי את שני השמות

במאמר על החידונאית והמתרגמת רבקה גלעדי, הספר נקרא "אהבה כפולה". הספר ראה אור בהוצאת ש. זק ב- 1990. עפ"י אתר סימניה הספר נקרא "שפת הנביאים", והוא ראה אור כבר ב- 1962 בהוצאת רשפים. המתרגם הוא אפרים קרליץ. אני מנחש שמדובר באותו הספר בשני תרגומים, כי בשניהם כותרת המשנה היא "עלילות חייו / סיפור חייו של אליעזר בן יהודה".

מעניין...פתרת לי חידה...

ומה שיותר מעניין הוא שאיש לא כתב מעולם ביוגרפיה בעברית של האיש הזה.. אילו היה מדובר רק באיזה בלשן, ניחא, אבל מדובר באדם ססגוני, איש חזון, איש ריב ומדון, מראשוני הציונים, אדם אקסצנטרי ומרתק, בקיצור חומר מעניין לביוגרפיה

למעלה