ביוב שכן

יהודה127

New member
ביוב שכן

במסגרת היתר בניה ניתן לשכן צמוד קרקע אישור תוכנית ביוב המצביעה על מעבר לאורך של כ-14 מ' דרך השכן השני וללא ידיעתו והסכמתו. 2 יחידות הדיור הן בחזית הרחוב, הבריכה הציבורית נמצאת מול הקרקע של השכן השני {המתנגד} ובשטח שעדיין לא מרוצף. האפשרות האחרת זו בניה של בריכה מול הקרקע שלו בחזית יחידות הדיור וחיבור לבריכה הקיימת. השאלות המרכזיות: 1. האם התנגדות קבילה ועל איזה בסיס חוקי? 2. עד כמה שאני יודע הרשות בסמכותה להכנס לנכס פרטי אבל לא להורות לאדם פרטי להכנס לתחום פרטי אחר.

בינא

Member
עזוב רגע את ההתפלפלות המשפטית...

מה זה חשוב אם יש סמכות או אין סמכות...? 1) לא כתבת באיזה רשות מקומית מדובר...זה חשוב כדי לתת תשובה עניינית. 2) לא כתבת אם הבתים הם מסוג דו-משפחתי או בודדים...זה חשוב כדי לדעת מה לענות...כי יש תקדימים... 3) לא ציינת מי יותר גבוה ומי יותר נמוך (גובה ה-0) ואם הבריכה של הרשות נמצאת מול שטח המגרש הנמוך או הגבוה...זה חשוב כי תוכנית הביוב והחיבור למגרשים מבוצעת הרבה לפני שמתחילים את תכנון העמדת הבתים, ע"י מתכנן תשתיות* * למתכנן תשתיות מותר לתת חיבור אחד לכל מגרש דו-משפחתי ובמידה וחלקו הנמוך של המגרש נמוך מידי, יחסית לגובה תחתית בריכת הביוב הציבורית הוא יכול לתכנן את הבריכה מול המגרש המתאים ובכך ליצור את המצב שתארת...

יהודה127

New member
ביוב שכן עידכון

תודה רבה! תודה. התקבלה תשובה מהרשות אבל קודם אני ישלים נתונים כפי שביקשתה. 1. הרשות היא באיזור השפלה. 2. הבתים דו משפחתיים, דו +דו סה"כ 4 יחידות דיור. 3. היחידה המדוברת יותר נמוכה מהשאר {כ50 ס"מ}.. אני הדו שלו והדו השני יימצא ממני והלאה. 4. הבריכה הציבורית הקיימת נמצאת מול ובין שני הדו, בשטח שבין המדרכה המרוצפת לבין קו גבול שטח 4 יחידות הדיור המתוכננות. השטח שבין סוף המדרכה לקו הגבול אינו מרוצף ורוחבו נע סביב 2 מ'. 5. התשובה שהתקבלה {בכתב לאחר התערבות עו"ד} הינכם "בעלים במשותף באותה חלקה" לעומת זאת בדף מידע שהתקבל לצורך הכנת תוכנית בניה צויין 4 יחידות דיור, מטרים וכו' בהמשך, הרשות "התקינה נקודת חיבור למערכת הביוב העירונית עבור כל בעלי החלקה...כל בעלי הזכויות בחלקה נדרשים כדין לחבר את יחידות הדיור שלהם למערכת הביוב העירונית דרך אותה נקודה". כאילו החוק לא חל עליהם, ראה פרק 4 סע' 4.1.8 בהוראות משרד הפנים הל"ת -אסור לעבור מפרט לפרט אחר, מכון התקנים, כניסה למקרקעין של אחר ללא הסכמה, הם מתעלמים מהסכם שיתוף ששם כל אחד יעשה כרצונו בשטחו לפי החלוקה ביננו ואין שום היתר להכנס אחד לשני וכו'. יוצא שתתבשלו במיץ של עצמכם ותביאו תוכנית שתתאים לצורכי הרשות ולא שלכם. יותר חמור יוצרים תלות אחד בשני בתהליך הבניה. אני נכנס להבט החוקי כי בנתיים אין לי דרך אחרת להתנגד. צריך לזכור הסכמה לתלות הזאת למי שלא מבין תהיה לעד ולא ניתן לשנותה אני כבר לא מדבר על ירידת ערך הקרקע/הבית, תקלות עם תוצאות חמורות לבעלים וכו'.

רשר

Well-known member
מנהל
דו = בית משותף!!

ככזה חלים עליו כל היתרונות והחסרונות של בית משותף, כדאי מאוד שכל הדיירים בבית יתחילו להתרגל לכך שלא קנו "בית פרטי" אלא בית משותף, זה שהרשות מתירה לכם לבנות לחוד בזמנים שונים אינו משנה את מהות המצב (כן, אני גר ב"דו"),

בינא

Member
עם כל הכבוד לעו"ד שלך...ערבבת קצת...

1) כפי ש-רשר כתב: בית דו משפחתי דינו כבית משותף. אצלכם יש 2 דו במגרש אחד. קיימת חובת הרשות הקומית לתת רק בריכה קולטת אחת עם כניסה אחת למגרש (לא משנה כמה יחידות דיור מותר להקים עליו. לא כתבת, אבל הבנתי ממה שכתבת בנושא ההסכם ביניכם (4 קוני המגרש), שקניתם מגרש "במושא" ולכן חיברתם הסכם שכל אחד יעשה בשטח שלו מה שהוא רוצה במסגרת התקנות ולא יהיה חייב לבקש הסכמת שכנים על כל "שטות"... זה "יופי" שחתמתם הסכם כזה אבל הוא לא מחייב את הרשות המקומית... עדיין נשארתם עם העבודות בשטח, שבוצעו על-פי תקנות התכנון לתשתיות ראשיות...כניסה אחת מבריכה ציבורים למגרש. עם זה אתם חייבים לחיות וגם עם הפרשי הגבהים...וכאן מגיעה השאלה: איך יכול להיות שהדו שלך קיבל גובה 0 נמוך משלך? אני מכיר מצבים כאלה, אבל הם נבעו כתוצאה מ"התעלמות" הרשות מתקנון ה-ת.ב.ע. שמחייב תכנון לפי ה-0 המתוכנן ב-ת.ב.ע.... במידה והוא אכן קיבל גובה 0 נמוך משלכם, זה עדיים לא מחייב להעביר את הביוב דרכו...אלא אם לא הבנתי את מצב מיקום הביוב ביחס לבתים... האם יש לך אפשרות לסרוק את תוכנית הפתוח שלכם או תוכנית העמדת המבנים על המגרש שמראה את מיקום הביוב הראשי...כדי שנבין מה קורה שם? מהתאור שלך זה לא מספיק ברור...

יהודה127

New member
ביוב שכן

תוכנית הפיתוח. החלקה 13/5/1 הצפונית קיבלה אישור תוכנית אינסטלציה דרך חלקה 13/5/2 שלי. הסימון באדום מצביע על המציאות, הסימון בכחול מצביע על מה שהרשות הגישה לנו בדף מידע. גובה 0 של החלקה ה-1 הוא 58.00 . גובה 0 של החלקה שלי 58.34 צינור הביוב אמור לעבור דרכי לפי אישור התוכנית שלו.

בינא

Member
ידידי היקר...בפעם הבאה תכתוב בגוף ראשון ולא

בגוף שלישי... מי שמתנגד למעבר הביוב של השכן 13/5/1 דרך המגרש שלו...זה אתה! למה אתה מתנגד? בכלל לא הבהרת את המצב הקיים בשטח. אתה במהלך בניה? סיימת בניה? סיימת לרצף? גמרת להתחבר לביוב? ב-2 המקרים, גם מה שנתנו לכם בהתחלה וגם מה שיש בשטח, השכן שלך היה צריך לעבור דרך השטח שלך...אז על מה ההתנגדות בדיוק? אני מוכרח לציין שאינני מבין את הרשות המקומית שגורמת לנמוך לעבור דרך הגבוה שיגיע לבריכה שהולכת לקו שיורד חזרה נגד הכיוון בכביש כי זה מתכון בדוק לסתימות עתידיות בקו של המועצה...אבל זו בעיה שלהם. עקרונית, לכל דו הייתה צריכה להיות בריכה מול החלק הנמוך ביותר של המגרש הגבוה...כלומר מול הקו המחלק בין 2 הבתים...אבל מישהו כנראה חסך כסף או שהקבלן חסך בריכות ולא תפסו אותו בזמן או שהם פשוט התחלקו בכסף שחסכו...גם דברים כאלה כבר ראיתי. בשורה התחתונה, לא ברור לי כיצד מגיע צנור הביוב מהבריכה במדרכה לתוך המגרש...האם כמו שמשורטט ל-13/513 ? כי אם כן, שניכם מתחברים לבריכה מרכזת ב-13/5/3 ומשם לבריכה במדרכה...

יהודה127

New member
ביוב שכן

נכון להיום אין במגרש שום דבר למעט שלד של השכן בחלקה 13/5/1. {אליו אני אמור להצמד}. כאמור קיימת בריכה אחת בשטח הציבורי והיא מסומנת באדום, ולא במדרכה אלאבמרווח בין המדרכה למגרש ואין שום צינור לתוך המגרש. נכון אתה צודק שצריכה להיות בריכה מול כול שני יחידות שממנה יוצאים שני צינורות לכל שטח של כל יחידת דיור כפי שנהוג. מצב כזה לא מתאים לרשות ותשובתם בעניין זה יגרום להם להוצאות. ותגידו תודה שעשינו לכם בריכה {ב-1/09}.

בינא

Member
עכשיו נתחיל מהתחלה...

הביוב של המועצה נמצא ב-שצ"פ (שטח ציבורי פתוח) שכנראה אמור לקבל גינון של המועצה. בשצ"פ הזה התקינו את בריכת הביוב שאמורה לקבל את הביוב מ-2 בתים דו-משפחתיים. הבית הדו-משפחתי שלכם יתחבר אליו מצד אחד והבית הדו-משפחתי השני יתחבר אליו מהצד השני. יוצא מזה שאין בעיה עם הדו-משפחתי השני כי הוא לא נוגע במגרש שלך. לעומת זאת, השכן שלך, חייב להעביר את הצינור שלו דרך המגרש שלך, או לחילופין, חייב להתחבר לבריכה שלך שתוצב בסמוך לקיר שמתוכנן בין 2 החצרות שלכם, בגלל הפרש הגבהים של הקרקע של החצרות וזאת עקב הפרשי הגבהים שבין גבהי ה-0 של הבתים...תכנון ממש גאוני(!) של אדריכל בנין עיר שלכם שתכנן את ה-ת.ב.ע. הזאת...אבל זה מה שיש... הבעיה שלך, האמיתית, למעשה, היא איך לבצע את חיבור הביוב לבריכה הקיימת בשצ"פ בצורה שתמנע ממך את הצורך לבצע את הבריכה בחניה שלך...כי אם השרטוט פחות או יותר נכון, בריכה בחניה שלך תגרום לך להעביר צינור ביוב מתחת לקיר עם השכן 13/5/3 וזה אינך רוצה... הפתרון במקרה שלכם הוא פשוט. עליך לבצע בריכה מאספת לשכן ולך, מתחת למרצף של פח האשפה שלך. בצורה כזאת תוכל להביא את צנרת הביוב שלך לבריכה זו מ-3 כיוונים, אם כך מתוכנן ביתך או פחות ויהיה גם מקום לחיבור של השכן, קרוב ככל האפשר לבריכה הציבורית... מותר לך לבצע בתוך המגרש שלך קצת שונה ממה שמראה השרטוט כי מה שבתוך המגרש יאושר בבדיקה של מכון בדיקות בתנאי שכמובן יבוצע כמו שצריך (עם צינורות בקוטר 160 מ"מ = 6") והחיבור לבריכה בשצ"פ אינו מחייב אישור מיוחד למרות שזה מחוץ למגרש שלך כי אינך פוגע במדרכה ו/או בכביש במהלך החפירה לצורך ההתחברות לבריכה זו. ובא לציון גואל...

יהודה127

New member
ביוב שכן

תודה רבה על הכל. והרעיון להסתיר את הבריכה במתחם הפח זבל מעולה.

למעלה