ביואינפורמטיקה

dayanalon

New member
ביואינפורמטיקה

שלום, באוקטובר אני אמור להתחיל לימודי ביואינפורמטיקה בבאר שבע. שמחתי לראות שאתם עונים ברצינות על השאלות ואשמח לקבל קצת פרטים. 1. כשאני מנסה לברר פרטים בנושא אני כמעט תמיד מגיע ל"גנום האנושי" אבל, זה נושא שלא כל כך ברור לי מה סוג התעסוקה איתו, ואם יש עוד סוגי התעסקות מלבד הגנום. 2. המסלול נלמד תחת מדעי המחשב. האם הידע שאצבור במדעי המחשב הוא מספיק בכדי לעסוק בתחום המחשבים בלי נגיעה בביולוגיה, או שבעצם לימוד המסלול המשולב אני מגביל את ידיעותי לשילוב. והאם אפשר להמשיך לתואר שני נאמר רק במחשבים? 3. הרקע התיכוני שלי הוא רק במתטיקה ומחשבים ותחומים אלה גם מעניינים אותי. פיזיקה נשמע מעניין, אבל לגבי כימיה וביולוגיה, אני לא כל כך בטוח(למרות שאני לא מכר את התחומים לעומק). האם זה הימור רציני לגשת לתחום (גם מבינת עניין וגם מבחינת רקע)? 4. נאמר והתחלתי שנה או שנתיים בביואינפורמטיקה והחלטתי שזה לא ממש בשבילי ושמחשבים נטו זה הכיוון. האם החומר בין המסלולים חופף ברמה כזו שאפשר פשוט להמשיך במדעי המחשב? 5. ההתלבטות העיקרית שלי היא בין 1: ביואינפורמטיקה (באר שבע). 2: פסיכולוגיה וביולוגיה(התמקדות במח) (ירושלים). תחום מדעי המח נשמע לי מרתק, אך לא התקבלתי למדעי הקוגניציה. האם הצירוף של ביולוגיה ופסיכולוגיה מתקיף את נושא המח ברמה דומה למדעי הקוגניציה? האם אפשר לשלב בשלב מאוחר יותר בין התחומים ביואינפורמטיקה ומדעי המח או שאין ממש תחומי חפיפה? האם אפשר להמשיך לתואר שני במדעי המח כשהרקע הוא תואר ראשון בביואינפורמטיקה? 6. לאחרונה אני שומע רבות על ננוטכנולוגיה/ננומדע. האם יש מסלול לימוד הנושא? ואם כן איפה? האם ביואינפורמטיקה הוא רקע טוב מספיק בכדי להתעסק בננוטכנולוגיה בעתיד או שיש מסלולים אחרים עדיפים? אומנם שאלתי הרבה שאלות אך תשובותיכם חשובות לי, ואני מקווה שיעזרו לי לבחור, ולהבין טוב יותר את הנושא. תודה רבה, אלון.

ביואינפורמטיקה

המחלקה למדעי המחשב - מגמת ביואינפורמטיקה. תלמידי המגמה לומדים את רוב הקורסים הנלמדים במדעי המחשב וכמו כן מקבלים בסיס רחב בתחומי הכימיה והביולוגיה המולקולרית. כיון שתלמד את מרבית הקורסים הנלמדים במדעי המחשב ברור שתוכל להשתלב גם בתחומי העשיה של בוגרי מדעי המחשב. אנשי הביואינפורמטיקה יכולים להשתלב הן במוסדות מחקר והן בתעשיה. מאמצי התעשייה בכיוון זה מיועדים לשימוש מתוחכם במחשבים, לבעיות בעלות חשיבות ראשונה במעלה בביולוגיה,כאשר פרוייקט הגנום האנושי הוא המרכזי שבהם. בוגרי המסלול יכולים להמשיך לתואר שני במדעי המחשב.הידע המוקנה לך אינו בא להפוך אותך לביולוג אלא לאיש מחשבים עם רקע בביולוגיה דבר המקל על אפשרותו להשתלב במחקר ופיתוח בו נדרש שילוה הידע. רקע קודם (מתיכון) בביולוגיה אינו נדרש. אם תתחיל במסלול ביואינ' ותרצה לשנות למסלול מדעי המחשב הדבר אפשרי בעקרון כיון שכאמור מרבית הקורסים חופפים ממילא. המסלול ביולוגיה ופסיכולוגיה הוא למעשה מסלול דו חוגי. אתה לומד את כל מה שנדרש מתלמיד בביולוגיה וכל מה שנדרש מתלמיד בפסיכולוגיה. מסלול כזה מאפשר בתואר השני להמשיך במדי המוח, פסיכוביולוגיה ועוד. בהחלט ניתן לשלב בין ביואינפורמטיקה למדעי המוח בתחום הנקרא "חישוביות עצבית"COMPUTATIONAL NEUROSCIENCE . זאת במטרה להבין כיצד מערכת העצבים, על מרכיביה השונים, מבצעת ביעילות כה רבה פונקציות מורכבות כתפיסה, למידה, חשיבה ויצירה. תואר ראשון בביואינפורמטיקה מאפשר לך המשך לתואר שני במדעי המחשב. הנה ציטוט משנתון האוניברסיטה העברית לגבי קבלה לתואר שני במדעי המוח:" יתקבלו בוגרי מדעי החיים (ביולוגיה) ותלמידים בעלי רקע מקביל מפקולטות אחרות באוניברסיטה או ממוסד מוכר. החוג מעודד (!!!) הצטרפותם של בוגרי מגמות אחרות כגון: פיסיקה, כימיה מתמטיקה ומדעי המחשב , ופסיכולוגיה. תלמידים אלה יחוייבו בלימודי השלמה.

ננוטכנולוגיה

בהנדסה כימית: מגמה למיקרו וננוטכנולוגיות. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 04/8292111 קרית הטכניון 32000 טכניון חיפה מידע נוסף במוסד תשס"ד מסלול משולב כימיה, הנדסה כימית וננוטכנולוגיה כימית. מיועד לתלמידים מצטיינים. מידע נוסף ראו בכימיה. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, פקולטה למדעי הטבע, באר שבע מידע נוסף במוסד תשס"ד ננוטכנולוגיה נלמד במחלקה לכימיה. הלימודים בשפה האנגלית. תואר שני שנתיים לימודי יום תואר ראשון 08/9342924 ת.ד. 26 מדרשת פיינברג 76100 מכון ויצמן למדע, רחובות כפי שאתה רואה לננוטכנולוגיה מגיעים מכימיה או הנדסה כימית.

למעלה