ביה"ס blue wave

aldiver

New member
ביה"ס blue wave

שלום לכולם, לאחרונה נתקלתי בפרסום של ביה"ס בשם blue wave המציע קורס סקיפרים ב 6500 ש"ח רציתי לדעת אם מישהו מכיר את ביה"ס כיוון שהמחיר נשמע קצת חשוד.... תודה מראש אליהו

newsail

New member
דווקא המחירים האחרים חשודים

נתחיל בגילוי נאות- אנני יודע כלל מיהו ומהו בית הספר האמור ומן הסתם אנני קשור אליו. כדאי שתשאל במרינה מי המנהל, מי המדריכים, מה הנסיון שלהם, אלו עזרים יש להם ללימוד, הכיתות וכו'. לגבי המחיר- דווקא המחירים של המתחרים הותיקים בענף מעוררי חשד. נראה שאילו יש קרטל ותיאום מחירים בין בתי הספר. שמועות מספרות שיש מעין תאום, היכול להשתמע כקרטל, בין אותם בתי ספר לגבי הרישום למועדונים שצמודים אליהם- קרי, מי שלמד בבית ספר אחד או היה חבר במועדון הצמוד אליו לא יתקבל למתחרים הצמודים ואם הדבר נכון יש בכך משום עבירה. מכאן-יכול להיות שאם תסיים בבית הספר האמור יסרבו לקבל אותך במועדונים הותיקים. מאידך, אם מדובר במדריכים מנוסים ובעלי ידע וותק, שנטשו את בתי הספר הותיקים, ומעניקים נסיון רב יותר בים מאשר הותיקים בחר בהם כי ההפלגות הן החלק החשוב בלימוד ואם גם הלימוד בו הוא מעבר לשינון לצורך מעבר המבחן אלא החדרה של ימאות טובה וידע מעמיק אז על אחת כמה וכמה. תזכור שגם הותיקים התחילו בצריפים עד שהגיעו למשרדי הפאר הנוכחיים. תשאל במרינות , תשאל תלמידים בהווה ובעבר של כל בתי הספר- ואז תחליט. מחיר גבוה, לפעמים, מהווה יצירת יוקרה לכאורה בכדי למשוך תמימים ומחיר נמוך מדי יכול להוכיח על קשיים ומאידך - מחיר גבוה יכול להעיד על השקעה בתלמידים ומחיר נמוך על "פרטצ'"- לך ובדוק ובהצלחה.

Mendell

New member
מעבר ממועדון למועדון בהרצליה

אין שום בעיה לעשות קורס במועדון אחד בהרצליה ולהיות חבר במועדון אחר, מנסיון. (מחייב הסמכת BB של המועדון בכל מקרה).

nissim60

New member
המחירים הם פונקציה...

של רמת ההשקעה בסירות ובמתקנים ובעיקר בכמה משכורות צריך לשלם בסוף החודש. הגדולים מבוססים וחזקים, יש להם יותר מסירה אחת, את הסירות צריך לתחזק, סירות לימוד וסירות מועדון מתבלות יותר מהר מסירה פרטית. יש גם הרבה מדריכים ואף אחד לא עובד בהתנדבות. הגדולים יושבים על המים במרינה היקרה ביותר בארץ וגם זה מן הסתם עולה כסף. אף אחד לא חייב להיות חבר מועדון עם סיום הלימודים, מאידך אם הוא רוצה להפליג הרבה ולקבל נסיון, מועדון זה הכי טוב כי לא תמיד אפשר לסמוך על זרים וחברים שיתנו לך להפליג איתם. בכל מקרה הבחירה בידי מי שמתעתד ללמוד ואם הוא רוצה לחסוך שילמד לבד. את שכר הלימוד הוא ישלם אחר כך בים. לגבי רמת הלימוד- בית ספר הוא עסק שצריך להרוויח כסף לשם כך הוא נוסד. את מה ללמוד מכתיב רספ"ן. לכל בית ספר יש מדריכים מנוסים עד מנוסים מאוד, חלקם בוגרי צופי ים ומפקדי כלים בחיל הים חלקם בוגרי בתי ספר ימיים וקציני צי סוחר וכל מדריך מביא עימו מטען של ידע ואסכולת לימוד אחרת ומה שהכי חשוב זה נסיונו האישי אחרי הרבה שעות בים. בסך הכל המחירים סבירים יחסית מיקומו של בי"הס. יותר דרומה ואפילו צפונה ישנם מספר בתי ספר קטנים עם סירה אחת בלי מועדון חברים והמחירים שם יותר נמוכים. באילת(זה ממש רחוק) המחירים יותר זולים (לא תמיד). כך שהבחירה בידי התלמיד.

newsail

New member
המחירים הם פונקציה של רצון, לא מגונה, להרויח

המחירים הם בעיקר פונקציה של הרצון , הלא מגונה, להרוייח מה שיותר. הלוואי שהמשכורות למדריכים בסוף החודש, מידע ונסיון אישיים, היו כאלו שקובעות את העלות של הקורס, והלוואי ששעות השייט היו בכמות כזו שקובעת את עלות הקורס והלוואי שכל בתי הספר היו מתחזקים את הסירות בצורה כזו שתצדיק את עלות הקורס ו/או שכלי השייט שלהם היו חדשים במידה שמצדיקה מחירים כאלו. ואגב גם צפונה וגם דרומה וגם בהרצליה יש בתי ספר עם סירה אחת שיש להם גם מועדון חברים שאיננו רע יותר מחלק מהסו קול מועדונים הותיקים יותר. שמועות מספרות שאחד מגופי השיווק הידועים יתחיל בקרוב להשכיר סירה, לכל דורש ללא חברות במועדון וללא צורך בסקיפר מטעם המועדון ע"פ מחיר לשעה- מענין מה יקרה אז ל"מועדונים" ומה יקרה אז לבתי הספר כאשר כל מדריך יוכל לשכור כלי שייט וללמד בו מעשי ללא צורך בבתי הספר ואיזו השפעה תהיה לזה על שכר העבודה לשעה של המדריכים.

השכרת יאכטות

כבר היום אפשר להשכיר יאכטות מפרשים ללא צורך בחברות במועדון.מניסיוני לא מדובר ב"פרטץ" אלא ביאכטות מתוחזקות היטב ובעלות רישיון וביטוח מתאימים.

nissim60

New member
למועדונים לא יקרה כלום...

הם מספיק מבוססים ומנוסים להתמודד. עסק זה עסק והוא צריך להרוויח. כשלמדת נהיגה לא התלוננת על המחיר הגבוה שגבו ממך על שיעור מעשי ודווקא עכשיו כבעל סירה אתה אמור לדעת מה העלויות של כל חבל וכל חלק שאתה צריך או מכשיר שרספ"ן מחייב אותך - הכי קל לגלגל עיניים. רק בבתי הספר לשייט יש מחירים יקרים ורמת שרות לא משביעת רצון? איפה אתה חי בשוויץ?

newsail

New member
עובדה שיש יותר זול.לגילוי נאות ספר לאיזה בי"ס

בי"ס אתה קשור. ונכון - כלום לא יקרה לבתי הספר הקימים, הם פשוט יורידו מחירים.

nissim60

New member
גילוי נאות- בחתימה שלי...

אני בעל בית ספר לשייט באילת, לא קשור ואין לי שום קשר למועדונים האלו וגם לא מבין למה הם שנואים כל כך. ואין לי שום סיבה להגן עליהם, כנראה התחרות ביניהם הקרינה גם על הקהל שבא בשעריהם. לפי מה שאני רואה אני גם אולי בעל העניין היחידי שמשתתף בפורום והתחלתי להשתתף בו ממש כשנוסד, כתבתי בו תחת הניק "סקיפר אילתי" הרבה לפני שפתחתי בית ספר לשייט.

nissim60

New member
עד עכשיו...

נמנעתי מהויכוחים על בתי הספר, אבל מה שהכי צרם ואף אחד לא טרח להגיב זה שכאשר האתר סקיפר 24 עלה לאויר היה כאן מישהו שזרק משהו בסגנון "סוף לבתי הספר"? באמת נראה למישהו שאם רספ"ן פירסמו 100 שאלות סתמיות בכל נושא אז כולם יסגרו את הבסטות? ומה השמחה לאיד הזו? השאלונים היו סוד מדינה? הרי כל מי שלמד אצלי או אצלם מחזיק בנק שאלות נרחב פי 10 ממה שרספ"ן פרסמו ויכל להעביר את השאלונים לכל משפחתו ולכל חבריו ובכל זאת רבים מעדיפים ובאים ללמוד בבית ספר מסודר. לימודי שייט לא מסתכמים במבחן אמריקאי של 50 שאלות דביליות (על זה אני מסכים עם כולם) אבל כרגע אין בכוחו של אף אחד לשנות את המצב הקיים. לא רוצה להיכנס לויכוחים מיותרים מי שרוצה ישלם (מי יותר ומי פחות) וילמד בבית ספר ומי שרוצה לחסוך שילמד לבד. אסיים במה שתמיד אמרו מורי ורבותי והציטוט הזה מופיע גם בתחילת ספרו של גיורא קדר - "ימאות לא לומדים מספר".

zina71955

New member
זו שאלה של הגדרה. על פי המושג האנגלי

Seamanship אשר ממנו נגזר הערך Good Seamanship אי אפשר ללמוד זאת מספרים. לשוט נכון, להתנהל נכון בסירה ועם סירה, כלי שייט, אונייה, זוהיא המהות של ה Seamanship וזה בא עם הנסיון המצטבר. שום ספר שבעולם, בחינה אמריקאית כזו או אחרת ובית ספר לשייט למתחילים לא ימלא את המשבצת הזו.

newsail

New member
השמועות מספרות על נסיונות הפוכים בהווה

השמועות מספרות על נסיונות הפוכים בהווה. כאלו נלמדו בבית ספר אחד סורבו ע"י המועדון השני ולהפך. כנ"ל לגבי מי שהיו כבר חברים במועדון אחד וסורבו ע"י האחר, בטענה של חוסר מקום, למרות שבו ביום לא סורבה פניה של מי שטען שלא היה חבר בשום מועדון. השמועות מספרות שאפילו נשקלה בזמנו פניה למפקחת, לשעבר, על ההגבלים העיסקיים בבקשה לפתיחת חקירה פלילית. שוב- מדובר על שמועות ועדות שמיעה - למרות שהמקורות נחשבים כאמינים.

whirlwind

New member
אני מכיר ולומד שם

לא יודע להשוות את ההדרכה כי אני לא יודע איך זה במקומות אחרים אבל אני יכול להגיד בלב שלם שבנתיים הם מאד מחוייבים להצלחת התלמידים. קח בחשבון שהעלות לא מסתיימת ב6500 שח כי יש גם את האגרות וקורס עזרה ראשונה שצריך לעשות. בכל אופן מבחינת הלימוד אני ממליץ. לגבי שאלת החברות במועדון כזה או אחר אח"כ - אין לי שמץ של מושג! בהצלחה.

eranb2

New member
תבקש לדבר עם אנשים שסיימו שם ויש להם רשיון

לגבי ניסיון, שלא תחשוב שכל מי שמסיים רישיון יודע משהו מהחיים שלו בשייט. אתה לא תדע אפילו אחוז אחד ממה שצריך לדעת. לפחות כמה שנים של שייט מעשי + אחזקת סירה בשביל להכנס לזה . הרישיון זה חרטה. בארה"ב ובאנגליה עושים קורס של שבוע ומתחילים לבד על סירה פרטית. asa rya בהצלחה.

danielia1

New member
הרשיון הוא תוצאה של אנשים חסרי אחריות.

לא אתחום לעדה מסוימת או יוצאי מדינה X שחושבים שהם המומחים ולא מעניין אותם כלום.

eranb2

New member
אתה יכול גם להתייעץ עם קפטן מיצי

הוא די מבין בזה...

למעלה