ביה"ס יסודות בפ"ת

ביה"ס יסודות בפ"ת

מישהו מכיר? שמע? יודע? היום היינו אצל הפסיכיאטרית, ולאחר שיחה בת שעה וחצי שניהלה עם המתוק המדהים שלי, היא אמרה שיש הרבה הבטים שאינם תקינים אצלו בתקשורת, אולם על-מנת לאבחן PDD חד- משמעית, היא צריכה לעבור על כל החומר שקיבלה ממני, ורק אז תודיע לי סופית.בינתיים מאחר ויועצת ביה"ס מעוניינת במידה שיאובחן כPDD להעלותו כבר עכשיו לועדת השמה, ולהעבירו לכתת תקשורת השנה (בביה"ס חדל לתפקד כמעט לגמרי, וכמעט לא עושה דבר חוץ מלברוח למחנכת ולהתחבא, או לצייר ). אני נוטה להסכים להלך הרוח, אולם להבנתי יש רק כתת תקשורת אחת בביה"ס רגיל בפ"ת, וזוהי כתת התקשורת בביה"ס "יסודות", ולפיכך חשוב לי לאסוף כמה שיותר אינפורמציה, עוד לפני הועדה, על-מנת שיהיה לי לפחות ברור מה מצפה לו? שילוב בכתה רגילה לא נראה לי מתאים, כיוון שיש לו בעיות התנהגות, וכאמור קשיים רציניים בתקשורת, שאני מעדיפה שצוות מקצועי יסייע לו לרכוש אותם בשלב זה. אני עדיין לא ממש יודעת מה לשאול, מה חשוב לבדוק, מהן האופציות העומדות בפנינו. אשמח לכל תגובה שרלוונטית לי, גם אם אינה קשורה ישירות לשאלתי, אני מרגישה שאני רוצה לשמוע, כל מה שתוכלו להשמיע לי, ושנראה בעינכם חשוב במצבינו הנוכחי. המון המון תודה

TikvaBonneh

New member
דווקא כשהקשיים רציניים

שילוב יכול לעזור יותר כי יש שם עבודה אינטנסיבית של אחד על אחד. זאת בתנאי שהשילוב נעשה נכון זה דורש הרבה השקעה כספית ואירגונית של ההורים. מה לשאול? לדעתי את צריכה לבקש לראות את הכיתה. ותשאלי הורים של ילדים מהכיתה באופן כללי מה דעתם. את לא צריכה להכין שאלון מסודר. אם את לא מוצאת כאן בפורום הורים תחפשי מפה לאוזן. בישראל כולם מכירים את כולם.

תודה לך תקוה

אני מקווה שאמצא פה מישהו שיודע, אין לי כ"כ רצון לברר בין אנשים, אני עדיין לא מרגישה שאני רוצה לשתף משהו, מלבד בני משפחה קרובים. אני חושבת על כתת חנ"מ כיוון שבני זקוק למערכת דינמית יותר, שיש בה גיוון. הוא אוהב "לעשות דברים" ופחות לשבת באופן פאסיבי וללמוד. אני חושבת שבכתת חינוך מיוחד יש מגוון גדול יותר של סגנונות למידה(כך אני משערת בכל אופן), והוא יפיק הרבה יותר הנאה בסביבה לימודית שתאפשר לו זאת. אני גם חושבת שהוא חסר כלים תקשורתיים משמעותיים, ואני מעדיפה, אם כבר אובחן, שיכנס כמה שיותר מהר למסגרת שתוכל להעניק לו אותם. הוא ילד עם המון יכולות ואני בטוחה שבחלק מהשיעורים יוכל להבשתלב בכתה רגילה.אני גם מעוניינת במסגרת שבה יש מעטפת של אנשי מקצוע שמבינים בתחום, לא נראה לי אידיאלי, לפחות בשלב הזה, להכניס אותו למערכת החינוך הרגילה, גם עם סייעת, מה גם שעד שכמו שהבנתי הצלחת השילוב תלויה בהמון גורמים(הסייעת, מנחת השילוב, הירתמותו של ביה"ס ועוד- לצערי הרב, עד היום היה קשה עד בלתי אפשרי לרתום את בתי- הספר לפרוייקטים הרבה פחות מורכבים עבור שני בני, אני סקפטית לגבי מידת ההצלחה שאגיע אליה, בפרוייקט מורכב שכזה). ייתכן כי בעתיד לאחר שיתאזן, לאחר שהשקט יחזור לחייו, לאחר שירגע קצת מהשנים הקשות שעבר, נשקול שילוב בכתה רגילה.

אני לא ממש מסכימה

כרגע הילד לא מתפקד בבית ספר. למה שיתחיל לתפקד אם יתנו לו סייעת? לפעמים עדיף טיפול מאסיבי בכיתה קטנה כדי להכין אותו לשילוב הדרגתי בכיתה רגילה. הבן שלי בתפקוד גבוה, בלי בעיות התנהגות, מעולה לימודית. והשילוב שלו כל כך לא פשוט... אפילו שבית הספר עושה מעל ומעבר.

Navva

New member
1X1 זו לא המטרה של השילוב, לפחות לא בעיני

המטרה של שילוב היא שהסייעת תעזור להשתלב בפעילות של הכיתה ולא ליצור מסגרת בתוך מסגרת.

בינתיים עד שיאובחן סופית כPDD

או שיאובחן אחרת, הוא אינו מאוזן תרופתית, וברור כי בכתה הנוכחית אין לצוות כל יכולת לתת מענה לקשייו אחרי מרדף עיקש שערכתי אחרי המנהל והיועצת, על מנת לדון בתקופת הביניים האיומה הזאת, בה כאמור איננו מתפקד, ומצבו הרגשי הולך ומדרדר, היתה פגישה בלחצו של מנהל האגף לחינוך מיוחד שאליו פניתי ביאושי, עם המנהל, המורה המשלבת של ביה"ס והמחנכת. העלנו כל מיני רעיונות להתנהלות הבית- ספרית מולו, עד שימצא פתרון קבוע, והוחלטו כל מיני החלטות כגון: לתת לו להקים גינה לימודית(הוא אוהב מאוד גננות), שביה"ס יתן למחנכת תמיכה רחבה יותר, כשמתקשה להתמודד עמו ועם יתר תלמידיה במקביל(היועצת, מורת השילוב והמנהל), שיתקשרו אל אביו שירגיע אותו טלפונית(לפעמים זה עוזר) או שפשוט יקראו לנו לבוא לקחת אותו כשיהיה קשה מדי לו ולסביבתו. היום ב- 11:00 היתה לי תחושת בטן רעה, ומיהרתי לביה"ס, כשנכנסתי למסדרון בו נמצאת כיתתו, נפתחה לפתע דלת הכתה והוא יצא החוצה בבכי וצרחות, ושאל:"אבל למה את זורקת אותי מהיומולדת כל הזמן? אני לא מבין?" מיהרתי אליו לחבק אותו, והסייעת שיצאה בעקבותיו סיפרה לי שמהבוקר קשה לו, ומסכנים הילדים הם באמת לא עושים לו כלום, והוא כל הזמן מתלונן, ולא משתתף וכו'. בסוף ביקשתי ממנה שתשאיר אותנו לבד, ושאלתי אותו אם רוצה לחזור לכתה או ללכת הביתה, אבל הוא המשיך לצרוח שהוא רוצה ליומולדת, אבל הוא יודע שהמחנכת תזרוק אותו משם. שאלתי אם הוא רוצה להיכנס איתי, והוא היה בשלו, וגם הביתה לא רצה ללכת. בשלב מסויים המחנכת יצאה, ואמרה לי את כל מה שאמרה הסייעת קודם לכן(אף אחד לא עושה לא כלום, מהבוקר הוא כך...וכו'). בסוף לקחתי אותו הביתה. (אגב- אתמול כבר שלחתי אותו עם כלי גינה וזרעים, אך המחנכת אמרה לו שעכשיו צריך לחכות לגנן מספר ימים, ואח"כ לעבד את האדמה והדבר יקח זמן, וכמובן ששוב נגרמה לו עוגמת נפש. הרי המטרה היא כרגע להציע לו עזרה ראשונה כלשהיא, מה איכפת אם תהיה גינה לתפארת או גינה מצ'וקמקת מה שהיה לי חשוב, זה שתהיה לו תעסוקה שמרגיעה אותו וגומת לו הנאה). כעת אני חושבת שאולי לביה"ס באמת אין ידע ויכולת לסייע לו בתקופה הקרובה, ולפיכך אני שוקלת להשאיר אותו איתי בבית עד מציאת פתרון. מצבו הרגשי כאמור קשה מאוד, וזה ילד שבעבר כבר אובחן כ"על סף דכאון"(אבחנה פסיכיאטרית כמובן, לא ב"לשון העם"). אני באמת חרדה מהאפשרות שבחודש חודשיים הקרובים יגרם לו נזק כבד עד שימצא מוצא. מה דעתכם?

schlomitsmile

Member
מנהל
אם הם אינם ערוכים נראה לי שבאמת עדיף שישאר בבית בינתיים מאשר שיצבור תסכולים ומכאובים. אני הייתי שואלת אותו.

arana1

New member
טוב שהוא מזהה את זה עכשיו ומבטא ומתנגד

אם יש משהו חיובי בסיפור הקשה הזה אז לדעתי עצם זה שהילד מתנגד ומתבטא ומזהה שרע לו זה כבר הרבה כי ממה ששמעתי ואני מכיר יש יותר מדי א"ס שפשוט סבלו בשקט את הדבר הנורא הזה שנקרא מערכת החינוך וכתוצאה מזה נגרמו להם טראומות איומות לכל החיים לא רק ילדים חריגים מרגישים כך אלא עם הזמן יותר ויותר אנשים מתוך המערכת מתחילים לתפוש שבתי הספר במתכונת הנוכחית זה אסון ומקום נורא ורע ואם יש ילד שהוא מספיק רגיש וחכם לתפוש את זה בזמן אמיתי אז אפשר לראות בזה גם עדות חיובית לאופיו ולערכיו הבעייה שלפחות בינתיים כנראה שאין הרבה אלטרנטיבות וגם זה קורה רק בגלל שיותר מדי אנשים אוכלים את השטויות של מערכת ה"חינוך" בשקט אני גם לא הייתי מתרשם מזה שאף אחד לא עשה לו כלום והוא כאילו סתם מתלונן כי א"ס רואים ומרגישים גם דברים שלאנשים אחרים הם לגמרי זניחים או שהם אפילו לא שמים לה שהם עושים אותם

TikvaBonneh

New member
זה קורה גם בכיתת תקשורת

ובגן תקשורת המשלבת מוציאה אותם לכיתה המשלבת.

למעלה