ביה"ס הצורי ,ת"א

רימונה20

New member
ביה"ס הצורי ,ת"א

שלום לכולם. אני אמא לילדה בגיל 7 וחצי , בתי מאובחנת באוטיזם PDD ונמצאת בכיתה א' בבי"הס יחדיו שבת"א. אולם,הבי"הס לא מרוצה מרמת התפקוד של ביתי (היא לא מדברת )ולכן הם מפנים אותי לעשות איבחון של פיגור שכלי ראשי וPDD כמשני. בעקבות האבחון הזה הם ממליצים ליי לשלוח אותה לביה"ס הצורי שבו נקבע לי ביקור. האם יש כאן אמא שילדה נמצא בבי"הס הזה?במה הוא מאובחן?ואיך הוא משתלב? ובכללי,מה ההתרשמות מביה"ס?והאם היא מרוצה? תודה רבה...

yonitbrk

New member
מקפיצה

dina199

New member
באיזה גיל עשיתם איבחון ?

והאם באיבחון המקורי אין חשד לפיגור שכלי ? הרי חוסר דיבור לא מחייב את זה.

רימונה20

New member
לא דובר על פיגור עד עכשיו

האבחון נעשה ע"י ד"ק צחור בגיל שנתיים,יש לה עוד מספר קשיים... ובאבחון המקורי אין שום אזכור לפיגור...

dina199

New member
והאם לדעתך יש

לה פיגור שכלי ? אם היא לא מדברת, האם היא מתקשרת בצורה אחרת ?

רימונה20

New member
לצערי הרב,

נראה לי שהיא אכן פיתחה סוג מסוים של פיגור. לא,אין לה שום סוג של תיקשורת. אני יכולה להבין מתי היא מפחדת מתי היא נהנת מתי היא צריכה חיבוק אבל באופן כללי היא לא מתקשרת.

schlomitsmile

Member
מנהל
פיתחה? אני לא מומחית בתחום, אבל למיטב ידיעתי, פיגור שכלי הוא מולד. אדם יכול להסתגר, להתכנס, מכלמיני סיבות, זה לא שייך לפיגור שכלי.

dina199

New member
האם גם אנשים אחרים

מבינים מה שאת מבינה ? על סמך איזה סימנים את מבינה את הדברים האלה לגביה ? כי זה הרי כן מחייב תקשורת מסויימת. ואם אכן יש פיגור שכלי , איך פספסו אותו באיבחון הראשון? כי אם יש פיגור שכלי אז יש אז יש , ואם זה אכן כך אולי מסגרת אחרת טובה בשבילה. לכן שאלתי האם לדעתך יש חשד לפיגור שכלי והחשד הוא ברמה כזאת שמצדיק איבחון ? ובעצם אולי איבחון זה לטובה. זה יגיד בדיוק אם יש או אין ויסיים את ההתלבטות

schlomitsmile

Member
מנהל
את כותבת"בעקבות האבחון הזה"-האם הוא כבר נעשה? חוסר דיבור אינו מעיד על פיגור, יש אפילו לא מעט אוטיסטים שאינם מדברים וברור לחלוטין שהם מאד אינטילגנטיים (הידועים בהם טיטו ואמנדה באגס). כמובן שכדי לאבחן מנת-משכל של אוטיסט לא מדבר, צריך להיות מאד מיומן , מודע ורגיש. האם לדעתך לבתך יש פיגור שכלי?

כדאי לנסות גם בפורום הורים לילדים עם מחלות

לאלו שענו- שימו לב שהיא לא ביקשה עצות לגבי ההפניה לאבחון נוסף.. היא כתבה שהילדה לא משתלבת היטב בביה"ס הנוכחי והומלץ לה לעבור לבי"ס אחר מתאים יותר (שמתמחה למיטב ידיעתי בלקויות מורכבות כולל פיגור ו- PDD)... ואני מבקשת להזכיר בעדינות שגם המילה "פיגור" היא לא קללה...

schlomitsmile

Member
מנהל
חס וחלילה, ודאי שהיא לא קללה! לא רק שאנשים עם פיגור (או מםגרים, כל אחד והמונח המועדף עליו
) הם בני אדם, ברואים בצלם כמו כולנו, אלא שגם להם יש מה לתת לסביבתם ולאנושות בכלל, אם רק נשכיל להקשיב. http://www.youtube.com/watch?v=qcN4iYuU1ao הנקודה היא שחשוב להתאים את המענים לילד. אם הילד/ה לא חרש/ת למשל, לא כדאי להתייחס כאילו שהיא/הוא כן, וזה לא אומר שחרשים הם בני אדם ראויים פחות. כך גם אם היא לא מפגרת- והרבה פעמים אוטיסטים שאינם מדברים נתפסים בטעות כמפגרים. היה לי קשר וירטואלי עם אשה שבילדותה אובחנה כמפגרת. היום, כשהיא נשואה, אם לשתיים ובעלת תואר שני בפסיכולוגיה, ברור לכולם שהיא לא מפגרת, שהיא כן א"סית. לדבריה, היא חייבת את חייה לאביה שלא קיבל את האיבחון ההוא.

dina199

New member
אני לא התייחסתי לבקשת עצות.

אני התייחסתי לעצם החשד של הבית ספר שיש פיגור שכלי , כשבאיבחון המקורי לא היתה שום התייחסות לנושא. לכן שאלתי מה היה באיבחון המקוגי ומה האמא בעצמה חושבת על הנושא. כי הכי חשוב זה מה האמא מרגישה בעצמה, ולא מה הבית ספר לוחץ (מכל מני סיבות שלו). לפי מה שאני מבינה הבית ספר חושד בפיגור שכלי כי הילדה לא מדברת ולא משתלבת אצלם. לכן רציתי לברר כי שני הדברים האלה לא מחייבים פידור שכלי. ואם לילדה אכן אין פיגור שכלי חבל שיחשדו בה רק בגלל חוסר הדיבור וחוסר תקשורת שמובנת להם . אם האמא באמת חושבת שיש סיכוי לפיגור שכלי , זה סיפור אחר. שום דבר לא קללה , רק צריך לדעת מה המצב במדוייק.

למעלה