ביהס גרץ

lorail

New member
ביהס גרץ

עברנו את שלב ב. ומיועדים לביהס גרץ.
ביהס עצמו נראה לי מאד מוזנח. מאד לא מטופח.
אנחנו כיום בביס מאד מטופח. הכתה מקסימה ומושקעת. הכתה המיועדת בגרץ ניראית כמו בית תמחוי. הדבר היחיד שיפה שם הוא הספריה.
אמנם נאמר אל תסתכל בקנקן. אבל באותה מידה נאמר להסתכל על שירותים של מסעדות כדי להסיק על איכות המסעדה....
בקיצור -
רציתי לשמוע רשמים:
האם הלימודים שם מספקים (כתה ג' והלאה)? האם העובדה שכל בית הספר הוא די עלוב האם יתכן שכתת המחוננים תקבל אפשרויות של פרח בשדה קוצים?
מה לגבי המנהלת?
האם מה שנאמר לגבי מתן יחס מאד אישי לכל ילד הוא נכון או שתהיה פה נפילה רצינית בשל ציפיות?
ובקיצור כל מידע יתקבל בברכה.
(החלופה האחרת שלנו היא להישאר + יום שליפה. אני חושבת שהיא סתם חלופה מעיקה. ושאינה נותנת את המענה הכולל שיכול להינתן בכתת מחוננים. פשוט נדהמת מזה שבית הספר המארח נראה כל כך סתמי ואין לו שום אג'נדה ראוייה.
אבל אולי התרשמתי לא נכון.
תודה רבה

זואיzoe

New member
ואו ממש קראת את מחשבתי..

גם בתי התקבלה לתכנית בגרץ ואני מוכרחה לומר שהיא חטפה (אני גם אבל בשקט) שוק כשרק נכנסנו ומילותיה הראשונות היו "אני בחורבה הזו לא לומדת".. גם היא אמרה שהספריה היא הדבר היחיד שנראה מושקע.

כמובן שאח"כ אחרי היום הפתוח והראיון האישי היא מבינה את היתרונות של המקום, יש לנו התלבטות.

אני אמרתי לרוית הרכזת שבי"ס מאד מאד לא מזמין ושיקחו בחשבון שעל ילד בכיתה ב' זה מאד משפיע.

לכן פשוטו כמשמעו אני מצטרפת אחת לאחת לכל השאלות ששאלת וממש אשמח לתשובות מבעלי נסיון

ואליך.. הרי בת"א אין ימי שליפה. לאן אתם מיועדים ללכת אם וכאשר ? מי הפנה אותך?

ממש תודה

viviane11

New member
כפי שידוע אין יום שליפה במקום שיש כיתת

מחוננים ןהדבר לא ניתן לבחירה.

מכירה הורים לילדים מחוננים שויתרו על מסגרת רק בגלל שלא רצו כיתה ורצו יום שליפה
ויש מקרים הפוכים כך שלדעתי זה או כיתה או כלום באיזור שלכם.

לגבי גרץ אין לי מושג:בתי נבחנה שם ואכן ניראה די מוזנח (בעיקר בשעות אחה"צ כשסיימו ללמוד!!!!)
אבל זה בעיניי באמת "שולי" אם התוכנית טובה

lorail

New member
משיחות שקיימתי

עם אימהות ששם הילדים מאד מרוצים.
הם לא שמים לב או מייחסים חשיבות למראה העלוב של בית הספר.
אני מניחה שזה עניין של שילוב של מזל + תוכנית.
לעומת תוכנית לימודים רגילה ברור שהתוכנית הזו היא חמצן. גם במילייה החברתי שלמעשה נותן כתה שבה כאילו השכבה העליונה ביותר של התלמידים מה שמאפשר שיח אחר בכתה ושיח אחר מחוץ לכתה. וגם תוכנית הלימודים עצמה מועשרת.
חבל מאד שאגף המחוננים לא מייחס חשיבות לעניין הזה והיה דואג לבית הספר המארח יהיה תקציב להיראות יותר טוב.
זואי מה ההחלטה שלכם? אתם עוברים למרות המוזנחות??
וגם מטריד אותי שהם יכולים להיות במצב שיש להם מעל 26 ילדים ולא ברור לי המענה במקרה הזה.
התשובות שקיבלתי בינתיים היו מעורפלות.

נטלי22

New member
לפי הנוהל שקיים היום אסור להם

לחרוג מ-26 תלמידים בשום מקרה. בעבר היה אפשר לחרוג עד 30 באישור מיוחד, אבל כיום אסור.
בבית הספר בפתח תקווה בשכבה של הבן שלי מילאו כיתה אחת ולא מוכנים לקלוט יותר תלמידים למרות שהם עברו את המבחן ונמצאו מתאימים, ולעומת זאת בשכבה שמתחתיו פתחו שתי כיתות מחוננים מקבילות, שבכל אחת מהן כ-15 תלמידים.
לא ברור לי מתי ואיך מחליטים לפתוח כיתה נוספת או לעצור בתלמיד ה-26.

mamma1

New member
אולי אתם ההורים יכולים לעשות שינוי

לא רק בלהתאגד ולהעלות את בעיית ההזנחה בפני ההנהלה, מחלקת חינוך בעירייה ומשרד החינוך שזה חשוב, אלא גם פיזית להתארגן על העבודה. בבית הספר של הבת שלי כל שנה בחופשת הקיץ יש מספר תאריכים שהורים וילדיהם מגיעים לשיפוצים, מדובר ממש על שיוף רהיטים, טיוח, סיוד, שתילה. זה דורש מעט מאוד תקציב (פחיות צבע, שתילים למשל) אבל הרבה התגייסות ורצון טוב. אולי אתם יכולים לנקות, לסייד קצת פנים וחוץ, לעשות קצת ירוק וצבעוני (פרחים, וילונות) ולעשות את זה קצת יותר מזמין? חבל לוותר על בית ספר בגלל זה.

זואיzoe

New member
לבי"ס התלאביבי זה לא יעזור

את צריכה לראות איך הוא נראה כדי להבין שמה שצריך לעשות הוא פשוט שיפוץ מהיסוד. עד כה בתי היתה בבי"ס בן 50 שנה... בי"ס הזה נראה נפלא. שופץ המון פעמים ומאד נחמד ומזמין. אני זוכרת שנבהלתי ממראיהו לפני כ-25 שנים... אז תביני כמה עבודה נעשתה.
בי"ס התל אביבי פשוט נראה רע. הכל בו צריך להשתנות. כרגע בחוץ הוא פשוט סוג של רחבה אחת מוזנחת ואין שם שום דבר שמזמין ילדים .. אין להם מה לעשות בהפסקה.. פשוט רחבה ריקה. ועוד קוראים לו בי"ס ירוק.. אוף.

למרות זאת נרשמנו...מקוה מאד שהתוך של הקנקן יכפר על החוץ

dafnapo

New member
דרכת על יבלת

אנחנו ממקום אחר בארץ ולמרות שחזותית ביה"ס שבו כיתת מחוננים לא מוזנח, אין מה להשוות את ביה"ס, האוכלוסיה הכללית והאווירה בביה"ס לזה שבאנו ממנו שהוא בי"ס מעולה. מצד שני התוכנית למחוננים מצויינת ורק מה שהילדים קיבלו בהעשרה (לא מדברת בכלל על הליבה שנלמדת ברמה גבוהה יותר) שווה את המעבר. לצערי הרב you can't win them all.

dafnapo

New member
סיימה ג' עולה ל-ד'

ואין לי מושג אם התוכנית זהה בכל בתי הספר.

למעלה