בידו בביג'אן

בידו בביג'אן

מישהו מכיר את המאכל הזה אפשר לתת פרטים איך מכינים אותו? אה, ותודה מראש

לטללי ../images/Emo141.gif

יצא לך לאכול כזה דבר, את יכולה לתאר אותו ?????????? המילה האחרונה זה באבינג'אן וזה חצילים. המילה הראשונה זה ביצ' ביצים ואח"כ יש ו החיבור. ביצ' ובבינג'אן.........ביום שבת בבוקר, הכי טעים כשאוכלים בפיטה עיראקית טריה, אבל הכי הכי הכי טעים, זה בפסח כשאוכלים עם המצות העיראקיות המכונות ג'ראדק כשהם רטובות. אלה ביצים מבושלים וחצילים מתוגנים. הביצים קוראים להם ביצ' על אלתבית, כלומר ביצים שנשארו לישון בלילה, כי זה הוא מאכל של יום שבת ושמים אותם על אש נמוכה מיום ששי וכל הלילה ואז הביצים מתבשלים מאוד לאט. יוצאים בצבע חום, שזה נורא טעים. אזה עולם.

ובנוסף

אצלנו בבית ,עד היום שזה מסורת של שנים ואני גם מקווה לעוד שנים ארוכות אוכלים את הארוחת בוקר העיראקית המסורתית שהיא לטעמי הארוחה הכי טעימה והכי נחשקת שכוללת את הביצים החומות, הבבינג'אן,סלט ירקות,בצל ירוק,עמבה,פטרוזיליה ,בזיליקום,פיתות עיראקיות וכמובן שמן זית מעל כל הגוורדיה הזו ,ואיך שכחתי כמובן את הטחינה שגם אותה אנחנו מכינים בעצמנו ......... שיהיה בתאבון

EastGirl83

New member
גם אצלנו.........

אצלנו בבית עד היום גם אוכלים סביח על פי המסורת :) אני בת 21 ומאז שאני זוכרת את עצמי.... תמיד זה היה ככה...בשבילי אלו החיים האמיתיים! :)

תרקדי

New member
זה גם מה שאני חשבתי ../images/Emo13.gif

מצחיק, שברוב החנויות שאני מכירה שמוכרות סביח, המוכר מבטיח שהוא, רק הוא, הביא את "הסביח המקורי מעירק". נו טוב, העיקר שזה טעים.

ביום שבת, הארוחה הכי טעימה אצלי

זה ה חשווה והתבית. עוף ממולא עם אורז מסביב על התבית שנשאר לישון בלילה וכל היום למחרת עד הצהריים. חויה.

שרון ר1

New member
אני מת לאכול תבית, שנים לא אכלתי

גם את החשווה, וגם את האורז מסביב לעוף.

מתכון לביצים חומות -אמיתיות

ולא רק בצבע הקליפה... לא אל תשימו שקיות תה גם לא צריך לשים אותן כל הלילה בגEדEר טביט שמים ת'ביצים בסיר עם מים לכיסוי + מלח + פלפל וקצת שמן מרתיחים ואחרי ההרתחתה משאירים על הלהבה הכי נמוכה כשלוש שעות.. יוצאות חומות בפנים ובחוץ משו משו ואיך שכחתם את ה'ערוק עם הביצים אני בשבת בבוקר וכך לימדתי את כל המשפחה המעורבת.. לוקחת צלחת גדולה שמה 2 ביצים חומות כמה פרוסות בבאנ'גאן.. כמה ערוק.. סלט ירקות חתוך דק עם בצל ירוק את כל זה מועכת במזלג.. מערבבת עם מיונז ועושה מזה אחללה לאפה עם הפיתה.. ובחורף ליד זה סטיקאן צ'אי וזהו - מסודרת לכל השבת

דליה נס

New member
חחחח פלג גם אנחנו אהבנו

לאכול את זה ככה מעוך , רק במקום מיונז שמנו שמן, וקראנו לזה מרד' מלשון מעוךךךךךךךךך חחחחחחחחחחחח מחר מחר זה היום שלי, מקבלת מאחותי משלוח ערוק וביצים ופטטה מסלוקה וכל זה על מצע נדיב ביותר של פטרוזיליהההה חחחחחחחחח האחיינים שלי לבית רוזנבוים לא מוותרים על זה, לפחות פעם בחודש מזמינים את החברים שלהם לסביח , ואחותי פותחת להם שולחן כיד המלך
טופפ עכשו צריכה להתאפק עד מחר

תרקדי

New member
אני אוכלת סביח אצל ../images/Emo21.gif

אצל עובד בגבעתיים (רק שמאז שהוא העלה את מחירי המנות, אני הולכת אליו פחות מבעבר). ו....אהלן דליה, מה שלומך? הרבה זמן שלא נפגשנו כאן. התגעגעתי. :)

דליה נס

New member
../images/Emo24.gif לך תרקדי

שמחה לשמוע מימיך אשמח עוד יותר עם תחזרתי לסורך ותביאי לכאן את הפיתגמים שלך .
יוחזרו הפתגמים ומיד
תגידי לי, איך שאני לא מכירה את העובד הזה שאת אוכלת אצלו סביח ?

מה קרה לך זה ברח' שינקין

בגבעתיים, מיד בכניסה מכצנלסון מככר נח.... ת'אמת אני עוד לא אכלתי אצלו אני התחלתי עם סביח המקורי עוד כשהיה לו תבוטקה שלו בגן בר-אילן ברח' עוזיאל ברמת גן עוד כשרק לו קראו סביח ולא למה שלו........... היום הוא עבר לרח' נגבה אבל זה כבר לא אותו טעם התחיל לזייףףףףף

דליה נס

New member
נווווווווו בטח אצל ההוא מעוזיאל

הייתי אוכלת הרבה כשגרתי במעלה הבנים.היינו הולכים לאכול אצל סביח, ומפה דבק השם סביח את עובד אני לא מכירה
תגידי את מתכוונת לטרטר אותי משם לפה ,ומפה לשם
אולי יש עליך טורשי ? או מחללה ?

תרקדי

New member
"ההוא מעוזיאל" ../images/Emo9.gif

אוייש, גם שם אכלתי. ועובד זה זה שאומר: "לחצל", "לטחן", "לבצל". המנה שלו טעימה אך, לדעתי, קצת יקרה. אולי נערוך מפגש פורום בסביח? :) ולגבי הפתגמים, מאז שפרג נפטר, קצת אבד לי החשק. מצטערת.

No name for now

New member
הסביח של עובד

הדיבורים שלו הם קצת יותר מדי בשבילי, אבל די שעשע אותי הרעיון של "כמה כמה בדרבי?" לגבי הטעם, מוערך יתר על המידה לדעתי, אמנם טעים אבל אני מעדיפה לאכול אצל סבתא או אפילו אצל אמי ילידת מינסק שבבלארוס, שלמדה להכין עקב דרישות הקהל
זה פס ייצור של ביצים וחצילים ואני מרגישה את ההבדל, הרי ברור שאין להם שם מאחר המון סירים של תבית שמהם הם שולים את הביצים
זו מסעדת מזון מהיר, וגם אני אוהבת לפעמים לאכול במקומות כאלה, אבל הטעם לא אותו טעם. בקיצור בינתיים אני ממשיכה לאכול בבית

למעלה