בידוד שלד

rona9432

New member
בידוד שלד

שלום אודה על עצה בעניין בידוד שלד. אנחנו בונים באזור קר מאוד בארץ. כרגע השלד בנוי (מבחוץ פנימה) מאבנים המצפות אותו, (רשת המחזיקה את האבנים), שכבת פלציף ושכבת בטון. השאלה שלי היא איך להמשיך. קבלן אחד מציע קירות בלוקים במרווח מהבטון כדי שהאוויר יבודד. קבלן שני מציע קירות גבס שלדבריו מבודדות טוב בהרבה מהבלוקים. (יש לי בעיה עם הגבס כי אח"כ כל תליית ארון הופכת לפרוייקט). האם סביר לעשות את שניהם? קיר בלוקים ובמקום טיח קיר גבס??? או איזה אפשרות היא הטובה בעיניכם? רוב תודות

מה אומר האדריכל? מה אומר המהנדס?

אני לא בקיאה באזור שלך, אבל מישהו צריך לעשות חישוב לפי תקן 1045 ולראות עם סכום מכפלת עובי החומרים במקדמי הבידוד שלהם - מתאים לאזורך. אם הדבר קריטי, אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע שיעשה חישוב (נורא פשוט בסך הכל - אבל צריך לדעת את המקדמים של כל החומרים) כך תהיה בטוח ומוגן.

בינא

Member
איזה מזל שלא שאלת איך לבודד בגמר הבניה...

פשוט לא להאמין! איך בונים בית שלא גמרו לתכנן אותו...? רק בישראל זה יכול לקרות! מה? המתכנן לא ידע שקר בחורף? הוא אחראי ב-100% לתת לכם את התשובות! שילמתם לו גם על זה! יש פתרונות רבים לבעיה, אבל היא מחייבת נתונים ולכן כל פתרון שתקבלו כאן לא יהיה נכון. לא לשכוח שחלק מהחישוב מותנה בגודל המפתחים, גודל החלונות, גובה הקומה, סוג הגג, כיוון המבנה ועוד ועוד... אל תשמעו לעצות הקבלנים כי כל קבלן יגיע עם הפיתרון שהוא מכיר, אבל בלי שום אחריות לפתרון הזה. מי שאחראי וחייב לתת את הפתרון, גם אם זה מחייב אותו לקחת יועץ תרמי, הוא האדריכל שלו שילמתם כסף...בהנחה שאומנם שילמתם לו...

dani214

New member
בידוד

ממליץ על בלוק רגיל 15 שכבת קלקר בלוק 10 לא יקר בשמיים ומוכח

למעלה