בידוד לגג

Dfengshui

New member
בידוד לגג

מישהו יודע מה ההבדל בין בידוד BTI לבידוד Snowhite? הבנתי (כאן בפורום) ש BTI לא עומד בתקן אש. היבואן של SW טוען שהמוצר שלו עמיד (B5 לעומת B2 של BTI). הגג שלי הוא גג רעפים ומתחתיו גבס. יש גם צנרת חשמל שעוברת בגג הזה והתלקחות "קצת" מפחידה אותי. אז מה אתם אומרים? יתרונות? חסרונות?

כנס לאתרים הרלטיביים ותבדוק את התכונות

הכוונה מבחינת המקדמים R ו U שהם מה שקובע את רמת הבידוד. אני חושבת שהבנת לא נכון את מה שהיה כתוב. אלא אם כן בדקת ב755 מה הדרישות לבית מגורים וגילית שלא עומד?? אתה רוצה להיות בטוח מבחינת בטיות אש? ביחוד עם קונסטרוקצית הגג מעץ (שבכלל לא עומדת בשום תקן ללא טיפול מיוחד במעכבי אש)? שים גבס אדום ולא גבס רגיל וכך אתה מוגן מכל הכיוונים. חומר הבידוד וחומר הקונסטרוקציה (שזה הרבה יותר חשוב) בכל מקרה אם אתה בודק בתקן 755 שים לב לדרישות של שכבה כלואה. כי לדעתי לא אמורה להיות בעיה עם B2 בתור דרגת הדלקות. כמו כן אפשר לפנות של SW, שיתן לך אישור מכון התקנים הישראלי לפי תקן 921 (זמן בעירה)

Dfengshui

New member
ראשית, תודה ../images/Emo13.gif

שנית, אני
. למעשה, רציתי לשמוע יותר המלצות מניסיון ופחות נתונים טכניים. מן הסתם, כל יצרן/יבואן יהלל את המוצר שלו, אז אני לא סומכת על המילה שלהם. בינתיים הצלחתי להבין שגם ל BTI וגם ל SW יש את אותו סיווג אש והם למעשה דיי דומים. המליצו לי על פולינום אולטרה. יש לו תקן אש B5, אבל בעבר נאמר לי ש BTI יותר מבודד. המטרה שלי (חוץ מזה שהגג לא יתלקח, כמובן), היא שבקיץ לא תהיה סאונה ובחורף לא נלבש חרמוניות

בינא

Member
לשניהם אין תקן אש ושניהם מסוכנים באותה מידה

צמר זכוכית הוא החומר הנכון ורצוי עם פויל אלומיניום בחלקו התחתון.

אתה מבלבל בין המושגים ובינא עוזר לך...

B2 איננו תקן אש ומטעים אותך לאורך כל הדרך... האות B מתיייחס ל1/3 מהתכונות שנבדקות בבדיקת תקן לפי תקן ישראלי מס' 755 והמספר מתייחס לדליקות של החומר. בחומרים מסוג זה הבדיקה היא על פי תקן דין הגרמני ולכן זה מופיע כך ולא בתור סיפרה רומית , כפי שיופיעו חומרים אחרים. "תקן האש" אותו אתה אמור לבדוק הוא הדרישה של תקן 755 לדרגת דליקות,עשן ונזילה בעת שריפה,(כל שלוש התכונות הנדרשות) של חומר זה בתוך תקרה כלואה בבינין מגורים, במקרה שלך. אני עדיין לא קיבלתי תשובות, חוץ מאזהרות לא מדוייקות. וגם לא התקבלה תשובה ממר בינא האם קונסטרוקצית העץ של הגג עומדת בתקן אש, כפי שאתם קוראים לו?? (אגב - עץ נבדק לפי בדיקה אחרת ודליקותו, איננה מגיעה באותיות לועזיות) גם נתתי לך פתרון. התקרה המתוכננת היא גבס? - אז תעשה גבס אדום. גבס אדום הוא גבס מעכב אש לחצי שעה ולכן עומד בכל תקן (אין מצב שדרישת התקן היא עיכוב של יותר מחצי שעה...) ואגב, גבס אדום איננו אדום אלא לבן. ורק הקרטון שלו וורדרד כדי שתבדיל ותדע שקיבלת את מה שרצית... ולשואל היקר. כשחברה מפרסמת נתוני בידוד, הם יותר אמינים מ"אמרתי לך ש..." של מנהל עבודה או גולש באינרנט. על טענה של החברה את היכול לקבל הוכחות מעבדה. פולינום הוא בעייתי כי הוא רק מחזיר קרינה ועם השנים האבק מוריד הרבה מיעילותו. ולכן BTI מבודד הרבה יותר. אני לא מכירה את החומר השני, אבל גם איתו תקרת גבס אדום פותרת לך את כל הבעיות.

Dfengshui

New member
למה את מתעקשת? אני בת ../images/Emo68.gif ../images/Emo13.gif

קיבלתי את ההמלצה שלך לגבי גבס אדום ובהחלט אדרוש אותו. לגבי פולינום, יצא פולינום אולטרה שמשווק כמוצר לבניה ירוקה. מדובר בשתי שכבות אלומיניום וביניהן 2 שכבות של בועות. הטענה היא שלא דרוש אפילו חסם אבק ולפי הגדרות היצרן, ההתנגדות התרמית שלו היא הכי גבוהה מכל הפולינומים האחרים, ה BTI וכו'. הוא גם עומד בתקן אש וקיבל B5 (לא משנה מה שזה לא יהיה). אם להשתמש במילים שלך באחת התגובות - "על הנייר" הוא נראה מצוין. האם את מכירה את היריעות האלו?

סילחי לי נא על הטעות המגדרית../images/Emo25.gif

א. אני לא מכירה את החומר ואשמח על פרטים/קישור. ב. מאחר ואני מוסמכת ליווי בניה ירוקה מטעם מכון התקנים ולא שמעתי על מוצר זה כחלק מהרשימה (הרשימה קטנטונת) אז הייתי בודקת שנית מה ירוקותו ואם יש לו תו תקן של מוצר ירוק. נכון שזה לא לגמרי משנה ונכון שאולי הוסיפו אותו ועדיין לא התעדכנתי, אבל מעניין אותי ולו לשם האמת בשווק... (את יכולה לבקש את תו התקן מהספק או לברר במכון התקנים בת"א) ג. אני שמחה שקיבלת את ההמלצה על גבס אדום. עכשיו את באמת מוגנת מפני התמוטטות הגג שלך (וזאת בהנחה שלא עוברת צנרת חשמל בין הגבס האדום והקונסטרוקציה) בהצלחה

balbalon

New member
בידוד לגגות שטוחים?

בהמשך לשירשור הבידוד... על איזה פתרון את ממליצה בנוגע לגגות שטוחים? שיטת ה"גג ההפוך"? תקרת צלעות עם איטונג? הלבנה כלשהי? מה עדיף? מה היתרונות חסרונות של כל אחת מהשיטות? עוד רעיונות?

בינא

Member
תקרת צלעות "איטונג" ו"הלבנה כלשהי" אינם בידוד

אלא רק תורמים לבידוד... תקרת צלעות בלוקי "איטונג" מבודדת קצת יותר מתקרת בטון מקשית כי גם על תקרת צלעות יש שכבת בטון בעובי מינימום של 5 ס"מ. הלבנת הגג גורמת להחזרת קרינה של השמש וטוב יותר שקיימת מאשר איננה, אבל זו אינה מוגדרת כבידוד אלא מקסימום כמחזיר קרינה. שיטת הגג ההפוך היא אמצעי מבודד שמונח על גג שטוח שעשוי מצלעות על בלוקי "איטונג" + בטון או על תקרת בטון מקשית (כל העובי יצוק) שבדרך-כלל תהיה דקה יותר בגלל כושר נשיאה גבוה יותר, שעל 2 הסוגים בוצע כבר בטקל לקבלת שיפועים ואיטום למניעת חדירת מים. שוב - את "הגג ההפוך" מבצעים על גג קיים שקיבל כבר שיפועים לניקוז ואיטום! לגג שטוח, שיטת "הגג ההפוך" היא השיטה הטובה ביותר המוכחת ויתרונה בכך שניתן לדרוך על השטח.

Dfengshui

New member
אנחנו עושים גג הפוך (בחלק השטוח)

זו השיטה הכי טובה כי התחזוקה שלה אח"כ היא...בעצם אין. כל השיטות האחרות דורשות הלבנה כל תקופה והחלפת יריעות שהתבלו מחום, קור, מים וכו'. הגג ההפוך לא דורש תחזוקה.

Dfengshui

New member
קישורים

פולינום אולטרה המפרט שהוצע לי מעל קורות העץ הגושני: גבס (אדום) שכבת איטום שכבת אולטרה פולינום לאטות בגובה 4 ס"מ רעפים אשמח לשמוע את דעתך.

Zאר

New member
ולסיכום הנושא-מה ההבדל במחיר של BTI וסנואוויט

Zאר

New member
הבדל טכני בין המוצרים

למרות ששאלת את השאלה לפני זמן מה אני משיב ואולי זה יעזור לך ההבדל המהותי בין המוצרים הוא שלטענת ביטום ( יצרנית שני המוצרים הנ"ל ) הם רשמו פטנט על המוצר BTI והרעיון הוא שהם התקינו את רדיד האלומיניום הפוך כך שהצד המבריק שלו כלפי פנים היריעה. ( ממש פטנט גדול...:) ) בכל מקרה הרעיון הוא שע"י כך היריעה אינה מתמלאת אבק ( דבר קריטי לאיכות האיטום לאורך זמן ) ונשארת יעילה מבחינת שאר הנקודות להשוואה הרי שמדובר במוצרים ממש דומים וההבדל הנ"ל מייקר את BTI לעוד שקל שניים למ"ר

למעלה