בידוד חדר

soad26

New member
בידוד חדר

יש לי מקלט שאני רוצה לאטום כמה שיותר טוב. יש לו דלת מברזל עם ספוג גומי כזה מסביב וקירות בטון. אני אוסף קרטוני ביצים, ויש לי בערך 2 מטר על 40 ס"מ צמר סלעים. ניסיתי להדביק את זה מפנים (צמר סלעים) לקיר ברזל/פלדה אבל בגלל שזה מורכב מאיזה 10 שכבות של ספוג כזה אז רק השכבה הפנימית נדבקת וכל השאר מחליק למטה. יש למשהו רעיון איך אני יכול לסדר את זה ולהדביק את זה לדלת? חוץ מזה רציתי לשאול מה בקשר לאיטום עם קלקר? שווה להשקיע בזה? כמה זה אוטם? אם כן, אז אחרי שאני מדביק את זה לקיר כדאי לכסות את זה בקרטוני ביצים? אם לא, עדיף לי לשים את הצמר סלעים (שמצאתי) על הקיר או על הדלת, (לפי דעתי עדיף בדלת אבל אני בקושי מבין באקוסטיקה..) תודה רבה

eli4785

New member
כמה דברים

קרטוני ביצים לא יתנו לך לא אקסוטיקה ובטח לא אטימה דבר שני צריך להבחין טוב מאוד בין צמר סלעים שנועד לבליעה אקסוטית (בצפיפות של 60 קילו לקוב ומעטה מזה) לצמר סלעים שנועד לאטימה (צפיפות של 80 קילו לקוב ומעלה רצוי 120) ככל שהחומר הוא יותר כבד ככה הוא אוטם יותר טוב ככה שמן ההגיון הפתרון של קלקר ממש אבל ממש לא במקום עצה שלי לאטימה זולה (יחסית) וטובה היא שימוש במשטחי PVC (זה מעין גומי כזה שמטר רובע ממנו כבד לאאלה...ואוטם ברמה סבירה ביותר למחיר) והדבקה שלהם על הקירות

soad26

New member
תודה, אבל

איך אני מדביק את הצמר סלעים לקיר? אין איזה פתרון קל?

אמממ

אתה יכול לבנות מסגרת עץ לצמר סלעים, וככה הוא לא יתפרק. לגבי המיקום, זה תלוי איפה התופים נמצאים וכו'. קלקר לא אוטם.

soad26

New member
תודה, עוד שאלה קטנה

עם מה בדיוק אני מדביק את הקרטוני ביצים לקיר? כי בכל מרובע של 36 זה לא משטח חלק אלא 36 נקודות קטנות כאלה.. אתם יודעים.. אז אני אמור לשים על כל נקודה דבק חם או סלוטייפ או מה? תודה..

למעלה