בידוד גג רעפים

chenmo

New member
בידוד גג רעפים

שלום ושנה טובה, חשוב לנו לקבל את חוות דעתכם בנושא של מפרט לגג רעפים. בניגוד לכל החדרים בבית ששם התיקרה מבטון, בסלון שלנו יש גג רעפים ללא יציקת בטון. קיבלנו הצעת מחיר ע"פ המפרט המצורף אך אנחנו לא בטוחים לגבי איכות הפתרון מהבחינה התרמית והאקוסטית. בשיחה עם הגגן, דיברנו על אפשרות להחליף את השיכבה של ה BTI בשיכבה של צמר סלעים, במטרה לתת פתרון טוב יותר מבחינה אקוסטית. הוא גם דיבר על אפשרות של להחליף את סוג הרעפים (לא זוכר את הדגם או החברה) לסוג טוב יותר בתוספת עלות של 40ש"ח למ"ר. נשמח לשמוע את דעתכם. תודה

בידוד

צמר סלעים הוא מבודד טרמי מעולה.. ו40 שקל למטר רעפים נשמע זול מדיי.כי הרעף אנטוניו או טרה עולה בסביבות ה40 שקל חומר בלבד. עסקה מצויינת אם אין בה תרמית..

אני חסידה גדולה של הBTI 450

הנתונים הטרמיים שלו מעולים כי הוא משלב שתי דרכים של מניעת מעבר טרמי. צמר סלעים, כבודו במקומו מונח, זה לא זה. מצד שני, העלה כאן בינא את העובדה שBTI איננו עומד בתקני אש לגגות של קונסטרוקציה עץ - אז צריך לבדוק גם את זה.

בינא

Member
לפי היצרן הוא אינו עומד בתקני אש ויותר מכך...

כתוב במפורש שאין להתקין אותו קרוב לארובה ולהשאיר לפחות 12 ס"מ בין הארובה לחומר...או כל אלמנט חשמלי בלתי מבודד... מעניין את מי שמים שם כדי להחזיק שהחומר לא יתקרב לארובה... בנוסף כתוב שנדרש למנוע כל מגע עם חוטי חשמל חשופים, קופסאות חשמל (מפלסטיק...?) או כל אלמנט חשמלי בלתי מבודד... וכל זאת בטענה שרדיד אלומיניום מוליך זרם..."שכחו" שהחומר נדלק מניצוץ... בנוסף כתוב שאין לחשוף את החומר לרטיבות וגשם... מישהו מכיר גג רעפים שאינו נרטב בחלקו הפנימי בעת גשם? מן רטיבות/לחות כזאת...שמגיעה מרסיסי הגשם שניתזים פנימה מבין חריצי הרעפים...

תרדיס

New member
תרדיס

המפרט של הגג שלך הוא מצויין. לגבי bti למיטב ידיעתי אינו עומד בתקנים של עמידות באש, בהתחשב בזה שאתם כבר מניחים בידוד פולינום (עם שכבת/בות אלומיניום) הייתי מחליף את ה bti לצמר סלעים עם דחיסות גבוהה ותקן עמידות אש מוכח, בכל מקרה לא ממליץ על שימוש בבידודים שלשניהם שכבת אלומיניום בצמידוד גבוהה. מה שלא ציינתם במפרט, ולאור ההגבהה של 5 ס"מ הינו אפשרי, היא מערכת איוורור פאסיבית (מאווררים פאסיביים בחלק העליון ורעפי איוורור בחלק התחתון), שתנחית את הטמפ' בקיץ באופן ראדיקלי, ואינה יקרה במיוחד. לגבי סוג הרעף- יש דעות לכאן ולכאן, אצטרך לדעת מה האלטרנטיבה כדי לייעץ.

avrahac

New member
בידוד גג רעפים

אנו בונים בית באזור בינימינה, בדיוק בשלב סגירה עם גגן לגג דומה לשלכם. ביצעתי מחקר קטן לבדוק באמת מהו הבידוד האופטימלי. הייתי אצל עץ ועצה, חרשתי את האינטרנט ונפגשתי עם בעלי מקצוע. החלטתי על חתך הכולל שכבת OSB מעל ה- BTI כדי להשיג מסה טרמית נוספת וכן הגנה מפני אבק שיישב על ה- BTI. ההצעות שקיבלתיהיו יקרות מדי(בדקתי כמה בעלי מקצוע), והחלטתי לחזור לפרופיל שלך למעט השכבה על נייר הטול. להבנתי חשוב להשיג מרחק בין ה- BTI לבין הרעפים, כדי שלא תהיה הסעת חום בין השכבות. מקווה שעזרתי, ההצעה שקיבלנו היא 450 ש"ח למטר גג, הייתי רוצה לדעת מהו סדר הגודל שאתם קיבלתם. בברכה

chenmo

New member
מחיר

לגבי המחיר: נראה לי שהמחיר שלנו זול יותר, אני מצרף את החלק הרלוונטי של התכנון ששם ניתן לראות את החלק של גג הרעפים. הצעת המחיר שלנו עומדת על 16,000ש"ח סה"כ. לגבי בידוד אקוסטי: האם צמר סלעים יעשה עבודה טובה יותר ? או שמומלץ להוסיף אותו בנוסף לשיכבה של BTI ?

בינא

Member
משהו חשוב על גג משופע כי המחיר לא צריך לקבוע

80% מהחום בקיץ נכנס למבנה דרך הגג. 80% מהחום המופק בתוך הבית בכל שיטת חימום, יוצא דרך התקרות והגג... 2 המשפטים האלה נכונים ברוב הגגות בארץ כי רוב הגגות אינם מבודדים. אחת הטעויות הגדולות ביותר של בונים עצמאיים, היא חוסר ההשקעה בבידוד הגג. מוציאים הון על פרופילים בלגיים מאלומיניום עם צבע "מיוחד", שמים זכוכית בידודית או במקרה הרע "טריפלקס שאיננו מבודד תרמי בכלל ולא מבינים למה הבית לא מבודד... ...גם כאשר לא מבצעים תקרות גבוהות של 6 מ' עם חלונות של מוזיאון לאומנות מודרנית. נוסף לכל עוד מבצעים בידוד עם חומרים זולים שלכל אחד מהם יש סיבה "טובה" לכך שהוא זול... BTI זול כי הוא אינו עמיד לשריפה ואין לו אישור מכבי האש. צמר סלעים זול כי הוא מוצר נלווה. אבל גם צמר זכוכית (הצהוב) הוא יחסית זול והוא היחידי בשוק, עד היום שגם מבודד תרמי ואקוסטי (כמו צמר סלעים כשהוא יבש), גם אינוסובל מלחות ורטיבות, אינו מתפרק ואינו מתפורר (הסוג הטוב), גם אם תולים אותו והוא עומד בכל התקנים נגד שריפה. יתרון נוסף שיש לו הוא שהחרקים והמזיקים אינם אוהבים אותו ולא יבנו בו קינים, בניגוד לצמר הסלעים. מי שמחפש לבצע גג שכלכלית יענה על כל הדרישות, כולל איטום, עם בידוד מוגבר שימנע מהחום את הכניסה בקיץ וימנע מהחימום לצאת בחורף, תוך הורדת ה-% המוזכרים למעלה ל-20 ומטה, יבין מדוע ההמלצה לפנלים מבודדים מתחת לרעפים היא המלצה כלכלית. הפנלים המבודדים מוסיפים גם לחוזק הגג, למרות שכמות הקונסטרוקציה הנדרשת ליישומם נמוכה עד כדי חצי מהכמות הנדרשת בגג רעפים רגיל. המרחק הנדרש בין האגדים הוא 96 ס"מ כי הרוחב האפקטיבי של הפנל הוא 96 ס"מ. קורות הרוחב בין האגדים, יכולות להיות מונחות כל 2מ', לתמיכת הפנל לאורכו. אורך הפנל מוזמן עד 12 מטר וכמעט לכל גג של מבנה פרטי זה מספיק. על הפנל מניחים לאטות עץ מטופל בעובי 25 מ"מ כי יש לפנל 5 גלים ולכן אין צורך בלטות של 50 מ"מ שהן הרבה יותר יקרות. ניתן במקום הלטות להניח אומגות של גבס שגובהן אף הוא 25 מ"מ ולחבר אותן עם ברגי פח אל פח מגולוונים. המרחק בין האומגות יהיה כמידת האורך של הרעפים. היווצרות מרווח בין הרעפים לפנל שגובהו כגובה גלי הפנל (כ-25מ"מ) + גובה האומגה (עוד 25מ"מ), יוצרת תעלות אוויר שגורמות לאוויר שנכנס בחלק התחתון של הרעפים והמתחמם מהחום שפולטים הרעפים לכיוון הפנל, לנוע כלפי מעלה בתנועה רציפה ובכך מקבלים, בנוסף להצללה של הפנל, גם תנועת אוויר שמקררת עוד יותר. בתוך גג כזה (עליית גג) ניתן להתגורר, כי הטמפרטורה היחסית נמוכה. תוספת של חלון בעליית הגג תאפשר גם את איוורורו, כי הפנל אטום. לקצה הפנל ניתן לחבר מזחלות לקבלת מי הגשמים ואין צורך בקונסטרוקציה שבולטת החוצה מהמבנה ובכך יש עוד חיסכון כספי. הפנל עם הרכבתו עולה הרבה יותר ממזרני צמר זכוכית, אבל החיסכון בקונסטרוקציה של הגג, יחד עם החיסכון של עובי הלאטות + החיסכון של ביטון הרוכבים (מספיק לתפוס אותם עם פחית מתאימה) ומהירות הבצוע של הנחת הפנלים - יום אחד של עבודה, מביאים את ההשקעה בגג כזה לכדאית מאוד כי בתוך מספר שנים מועט יחסית, מכסים את ההשקעה הזאת ואז גם מתחילים להרוויח ממנה בגלל החיסכון העצום בקרור ובחימום. עם גג כזה כדאי להתקין חלונות עם זכוכית בידודית ומה שנשאר זה רק לבודד את קירותחוץ של המבנה.

vinikdav

New member
גג רעפים דומיננטי (שכבות)

גמר גיבל גג הנחת קורות עץ סגירת בטון בין האגדים גבס ירוק לטות עץ osb ניר טול פחי צד לטות בידוד בין הלטות לטות רעפים

לשם מה נחוץ בידוד אקוסטי ?

בעלת הבית צורחת בחדר השינה ? יריעות פולינום זה קישקוש מקושקש , יריעות BTI זה פתרון מעולה ומוכח , יש ליישמו מתחת לרעפים . יש לוודא שצינורות החשמל בתוך הגג הם בצבע ירוק חוץ מזה אם לא עושים מנגל בתוך הגג אז אין בעיה .

chenmo

New member
לשימחתי אין בעיה של צרחות

לצערי אנחנו מחויבים לעמוד בתקנים אקוסטיים מחמירים. גם בחלק של החלונות בבית נאלצנו להוסיף כסף לטובת פרופיל מתאים עם שתי שכבות של זכוכית בגדלים שונים. במקרה של גג הרעפים, ניתן היה לעשות גג בטון מתחת לרעפים, אנחנו בחרנו בפתרון של תיקרת גבס מתחת לרעפים. מהבחינה התרמית, אני מבין שההצעה של הגגן טובה, אבל אני לא בטוח מהבחינה האקוסטית.

תפנה למי שדורש ממך בידוד אקוסטי

ותשאל אותו למה כוונת המשורר . צמר סלעים הוא בידוד אקוסטי , בנוסף ללוחות גבס שגם להם יש תכונות של בידוד אקוסטי לעומת תקרת רביץ

בינא

Member
בידוד אקוסטי ותרמי מתאים לדרישות יושג ע"י...

שימוש במפרט נכון. המפרט הנכון חייב לכלול פנלים מבודדים ועליהם רעפים כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת וכל מי שטוען כי השכבות שכתבת עליהן נותנות את התשובה, אינו אלא מטעה במקרה הטוב... פנל מבודד יחד עם הרעפים מעליו נותנים את הפיתרון האקוסטי והתרמי כאחד, יחד עם תקרת גבס שמליה 2" צמר זכוכית (לא צמר סלעים!). לידיעת כולם: צמר סלעים הוא חומר שהופך לחול עם הזמן ונפגע מרטיבות - מעלה עובש ומתפורר. זאת הסיבה שחובה לכלוא אותו בתוך שקיות פוליאתילן כבה מאליו לפני הנחה שלו. החומר אקוסטי בדיוק מו צמר זכוכית באותו עובי. צמר סלעים גם עמיד באש מצויין, אבל אם מתרטב, מאבד את התכונה הזאת לתמיד.

בדרך כלל לכל בעיה הנדסית יש מספר חלופות

לפתרון, ויכול להתקיים ויכוח על סוג הפתרון ואיכותו, אבל לדעתי, מעטים מאד המקרים שבו חייב להיות פתרון אחד ויחיד, מבלי להכנס לסוג הפתרון במקרה זה נראה לי שקביעתך שהמפרט חייב לכלול פנלים, היא הבעת עמדה מקצועית לאור נסיונך, אבל לא ניתן לפסול פתרונות אחרים שלא כוללים פנלים.. אני למשל מעדיף מבחינה הנדסית גג בטון משופע עליו אטום והתזת פוליאוריתן ןהנחת רעפים. הערתך הנחרצת, שחייבים לבצע פנל (כי בלעדיו לא נסתדר) יוצרת תחושה שכל היידע ההנדסי בתחום מצוי רק בידך ,ולפי הבנתי והיידע והנסיון ההנדסי שלי, קיימים עוד פתרונות לא פחות טובים.

אפילו פעם אחת אתה לא מסוגל לענות לעניין ?!

אני מחכה ומחכה ובאף אחד מהכינויים שלך עדיין לא מצאתי אפילו הודעה אחת שאתה מתבל אותה בהשמצה אלגנטית של בינא ! נצא מנקודת הנחה שבאמת יש לך ידע ואתה יכול לתרום - אז תעשה את זה ותפסיק להתעסק בבינא ! תגיד מה שבא לך כמו שכל אחד אומר את דעתו ותפסיק כל הזמן להתעסק רק במה שבינא אומר ! אפילו ההודעה האחרונה שלך - 90 מילים על בינא ועוד 10 מילים שקשורת למה שהשואל ענה. אתה פשוט אדיוט ! תמצא לך חיים !

מה זה ABCMKVN ? נלחץ לך ה-CAPSLOCK ?

התבלבלת כי שוב אין לך תגובה לעניין ? האם ABCMKVN זה שוב משהו שמכוון לבינא ורק חריפי שכל נדירים כמוך יבינו ?

chenmo

New member
פרטי איש קשר

בינא שלום, אתה יכול להפנות אותי לחברה / איש מקצוע על מנת שאוכל לקבל הצעת מחיר ? תודה

למעלה