בידוד אקוסטי

train

New member
בידוד אקוסטי

במסגרת שיפוץ בביתי אני דואג לשיפור הבידוד האקוסטי (שייכנס פחות רעש מבחוץ). אני מעוניין לבנות קיר כפול ובאמצע שכבת בידוד כגון צמר סלעים. ידוע לי שכדי לבלוע גלי קול צריך מסה, קיר עבה וכו'. שאלתי היא מהו חומר הבידוד האקוסטי הטוב ביותר שאינו דורש נפח רב על מנת שלא לעבות את הקיר יותר מידיי. ושאלה נוספת האם צריך בבידוד אקוסטי כמו בבידוד תרמי להשאיר מספר סנטימטרים של אוויר בין הקיר לחומר הבידוד ?

א. אתה צריך לזכור כי כמה שתבודד

את הקיר- עדיין יכנס רעש דרך החלונות. ב. כמה תבודד את הקיר - עדיין יכנס רעש דרך הגג- אלא אם אתה רוצה לבודד גם אותו לגבי בידוד אקוסטי: עקרון המסה הוא נכון אולם לא רק- ישנם חומרים מבטודדים טובים שמטיבם הם "בולעים" רעש. למשל- אם תדביק שטיח על הקיר (כל קיר) הוא יפחית את מידת הרעש החודרת דרך הקיר. כמו כן- כמו שיש גשרי קור יש גם גשרים אקוסטיים. להלן מפרט לקיר מבודד שבניתי לפני מספר שנים באולפן הקלטות: ההנחה היא שיש כבר קיר בלוקים בנוי ומטוייח: על הרצפה והעל התקרה ישנן מסילות עם סטיילבנד. אם אתה רוצה להיות בית שמאי בנה את המסילות ללא מגע לקיר ואז תצטרך מסילות עבות יותר המורידות יותר משטח החדר. בית הלל יבנו את הקיר גבס עם מסילות 5 עם חיזוקים לקיר ("גשרים אקוסטייים"). בתווך אתה שם מזרונים של בידוד- ככל שעובי המזרון והצפיפות שלו גבוהה יותר כך יכולת הבידוד גבוהה יותר. לאחר מכן ניילון פוליאתילן כבה מאילו (לא קשור לאקוסטיקה אלא לבעיות עיבוי) ולבסוף קיר גבס כפול. את החיבורים של שכבת הגבס הראשונה (התחתונה) אתה סוגר עם מסטיק אקרילי. שים לב: קיר בטון מלא (לא בלוקים- אלא בטון מלא) 20 ס"מ מטויח משני צידיו מבודד 55 ד"ב. קיר 10 ס"מ (בלבד) גבס כפול משני צדיו עם בידוד צמר סלעים 25 מ"מ מבודד 51 ד"ב שזה שווה ערך לקיר איטונג מטוייח 20 ס"מ. מקווה שלא שכחתי כלום... בהצלחה!

train

New member
נשמע טוב

דרך אגב מן הסתם אני אתקין חלונות עם זכוכית בידודית וגם בגג אני אטפל. האם תוכל לפרט לגבי מזרוני הבידוד ? מהם המזרונים האלו ומי מייצר אותם?

ראה את הקישור המצורף

כ"כ ישנם מיזרונים לבנים מחומר לא מגרד (שאל במקום בו אתה רוכש גבס) בהצלחה!

sergyo

New member
בידוד

שלים train... בקשר לשאלתך לגבי הבידוד. אז ככה.. עם ברצונך לעשות ציפוי מגבס, אז יקח לך עוד 6 סנטימטרים מהקיר המקורי כולל בידוד... ובקשר לשאלה השנייה... לא צריך להשאיר אפילו סנטימטר אחד בתנאי ששמים צמר-סלעים של 5 סנטים.. וזה הבידוד הכי טוב שקיים.

למעלה