ביג מנים בליגה

ביג מנים בליגה

יצא לי לחשוב קצת, למה בעצם לא רואים כבר ביג מנים אמיתיים בליגה? מובן לי שמפלצת כמו שאקיל יש פעם בעשרות שנים.
אבל עדיין, שנות ה90 העליזות למשל היו מלאות בסנטרים אימתנים - בשליפה קלה: שאקיל,פטריק יואינג, אלונזו מורנינג, דיקמבה מוטמבו,דיוויד רובינסון, האקים אלג'ואן.
והיום מכל איזה מוזגוב או שחקן כזה עושים סיפור גדול. אז מהי הסיבה בעצם? דור שלם שגדל על ג'ורדן ורצה להיות גארד ולא ביג מן/סנטר?
הרי אם היו עובדים עם לברון או KD מילדות להיות סנטרים /PFים אז הם יכלו להיות כאלו לא?
דעתכם?

rapgamer4ever

New member
המשחק השתנה

היום פיק אנד רול שסביבו קלעים הוא הסכמה ההתקפית הבסיסית. מבחינה סטטיסטית הוא משיג תוצאות טובות יותר מאשר פוסט אפ.
אפשר לטעון שזה עניין של סיבה ותוצאה (אין ביג מן מספיק טובים ולכן פוסט אפ הופך לפחות יעיל) אבל אני לא ממש מסכים. המנג'רים והמאמנים הם תלמידים של המשחק ואפילו בקבוצות עם שחקני פוסט טובים אנחנו לא רואים הרבה בידודים עם הגב לסל סטייל הניינטיז.
אני חושב שהקבוצה היחידה כיום שהולכת לפוסט באופן קבוע היא סקראמנטו עם קאזינס (שהוא גם הביג מן עם משחק הפוסט הכי טוב בליגה). גם שארלוט עשתה את זה בשנה שעברה עם ג'פרסון.
&nbsp
כמובן שהיה גם שינוי בחוקים לאורך השנים- מההנד צ'ק שנותן יתרון לגארדים בהתקפה ועד offensive 3 seconds שמקשה על העניין.
&nbsp
כיום שם המשחק הוא ריווח, הקלעים טובים יותר מאי פעם וזה לא מפתיע ששחקנים שלא קולעים כמו ג'וש סמית' ולאנס סטיבנסון יכולים לגרום הרבה פעמים לנזק.
&nbsp
בהגנה דוקא המעמד של הביג מן רק עולה, כולם מחפשים את הרים פרוטקטור שיסתום לך חורים ויאפשר לכל השחקנים שסביבו להיצמד יותר ליריב.
&nbsp
לברון שיחק 4 במיאמי בשנים האחרונות אבל כמובן שהוא לא ה-PF "הקלאסי" מה שנקרא. בתור סנטר היה לו קשה לדעתי כי הוא נמוך מדי.
לדוראנט יש מבנה גוף צנום וכשרון קליעה לא נורמלי, הוא ממש לא מתאים להיות סנטר או אפילו משהו שקרוב לזה.
&nbsp
זו דעתי על קצה המזלג.

השינוי בחוקים קריטי

החוק שהרג את הסנטרים הוא חוק חמש שניות עם הגב לסל. זה מאוד מקשה על פוסט אפ.

יכול להיות שהמצב הזה ישתנה בקרוב

אפשר להתחיל בג'וג'ו אמביד שאם יצליח להשתקם , יהיה לסנטר מוביל בליגה.
משם , בדראפט הקרוב יהיו שם מספיק ביג-מנים לשאר הליגה שכל הקבוצות יסתדרו.

למעלה